Šta je novo?

Leadtek A6200td Koji Nece Da Se Moduje???

bane080288

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
304
Bio sam ubedjen da se svaka Leadtekova graficka kartica A6200TD (NV43, A2, 128 bit, 128 MB) otkljucava! Ali *****o sam se!!!
Kupim ja lepo graficku i otkljucam je.... ALI..... nijedna igra ni test nece da se pokrene tj. crn ekran. ******, onda restart i vracaj kako je i bilo....
Ne kapiram kako? Svi koji su je kupili lepo su je otkljucali i igrali, samo ovaj moj retardirani primerak ima neispravne pajplajnove ili je nesto drugo u pitanju???
Ako neko ima predstavu u cemu je fora neka mi kaze!
Koristim Riva Tuner 15.6 i 77.77 driver.
Pozdrav i molim vas prokomentarisite ovo!!! :wall:

Poslednja izmena:
Pojedine nove serije Leadteka koje su kod nas u skorije vreme uvezene nece da se otkljucaju. ***... Bilo pa proslo...

Manje-vishe ocekivano...steta je samo ako si platio svih 125e kao i svi mi,zaista ne vredi toliko ako ne moze da se otkljuca.Sto rece topuz bilo pa proslo.
Gle,imam ravno 100 postova.

Poslednja izmena:
Platio sam je 110e u Sampro-u (veleprodaja) i dobio sam je bez kutije. Uspeo sam da se utesim dobrim overklokom 570-750 (3dmark03 ~6100) ali opet nije to to.

Ako neko poznaje lika ko ima modabilnu karticu 6200, a 3D, tj igre mu nisu vazne, neka mi kaze. Ja bih mu dao moju on meni njegovu i ja doplatim koliko se dogovorimo.

Pozdrav svima!

bane080288 je napisao(la):
Platio sam je 110e u Sampro-u (veleprodaja) i dobio sam je bez kutije. Uspeo sam da se utesim dobrim overklokom 570-750 (3dmark03 ~6100) ali opet nije to to.

Ako neko poznaje lika ko ima modabilnu karticu 6200, a 3D, tj igre mu nisu vazne, neka mi kaze. Ja bih mu dao moju on meni njegovu i ja doplatim koliko se dogovorimo.

Pozdrav svima!

Ti sa tvojim klokom dobio koliko ja sa klokom i otključanom karticom
:S:

stvarno bre kako izvuce 570 za gpu
ja na pravoj 6600 (Asus Silencer) mogu do 410 a memorija ide do 640
bedno.....smrc

ali zato imam 6500 u 3dmark`03.

Roknuo sam mu onaj cuveni bios 500.rom i sljaka. Sigurno moze i vise od 570MHz samo da mu nabudzim neko extra hladjenje.
Ako neko ima box kuler za P4 a ne treba mu neka mi kaze! Tacnije treba mi samo aluminijum.
Pozz!!!

Santa je napisao(la):
Ja mislio da je taj bios za 6600?
To je bios od sparkle 6600 ultra sa nekim izmenjenim tajminzima,bilo bi dobro da se javi neko iz one prve ekipe sto su modovali ovu kartu.Nije mi jasno kako je uspeo da ufleshuje taj bios u zakljucanu kartu???!!!

psaras_pa je napisao(la):
To je bios od sparkle 6600 ultra sa nekim izmenjenim tajminzima,bilo bi dobro da se javi neko iz one prve ekipe sto su modovali ovu kartu.Nije mi jasno kako je uspeo da ufleshuje taj bios u zakljucanu kartu???!!!
Pa sto da ne? Taj bios ne otkljucava karticu. I posle flashovanja se mora koristiti Riva Tuner da bi se otkljucala. Kao sto kazes samo su izmenjeni tajminzi i omogucen veci klok.

Da li neko zna neki program pomocu kojeg moze da se promeni voltaza memorije na grafickoj ili mora da se shara olovkom?

U bre sto si ti izgoreo... :D
Ne verujem da za volt mod postoji softversko resenje.Ili da sharas il da lemish.
Pozz

Imam ja heatsink od p4 box kulera, pa ako ti treba javi se.

Ma nisam to mislio. Mislio sam da pomocu nekog bios editora povecam voltazu za memoriju i taj bios flesujem. Kapish. I koliko je pametno to sharanje uopste s obzirom da nemam onaj uredjaj za merenje voltaze i otpora? :trust:

Treba mi. Koliko para? :cigar:

Pozz :wave:

Poslednja izmena:
Samo na skopljim kartama mozes da menjas voltazu u biosu.
P.S Sto se cudite, npr poison free-u gpu ide na 580, mozda je kod njih malko veca voltaza na gpu, nego kod nas (a i nije nesto velika razlika, moja karta ide na 560)

bane080288 je napisao(la):
Ma nisam to mislio. Mislio sam da pomocu nekog bios editora povecam voltazu za memoriju i taj bios flesujem. Kapish. I koliko je pametno to sharanje uopste s obzirom da nemam onaj uredjaj za merenje voltaze i otpora? :trust:

Treba mi. Koliko para? :cigar:

Pozz :wave:

Kao jedan od najiskusnijih na polju modovanja Leadtek A6200TD mogu samo da ti kazem da dobro citach one treadove o tome, imash preko 500 postova tamo. Josh neshto. Kad otkljuchavash u Riva Tuneru one bitove, samo chekirash onaj prvi na listi i nishta vishe. U protivnom doci ce bash do takvih ili slichnih efekata ako si chekirao tamo gde pishe chini mi se N/A. Nema slike, crn ekran, ne rade igre i sl. Mislim da su se josh neki zalili tako, pa je stvar reshena. Mada to shto si je dobijo bez kutije moze da bude da je bash neka felerichna, 'ocu da kazem malerozna...:p

Ako je nv43, A2 mora da radi, 99,9%. Sparkle 6600 Ultra i bolje bi bilo da zakachish neki orginalniji cooler na tu grafiku ako je otkljuchash i klokujesh. Onaj Giant 3 se prodavao u MB softu za 10€.

Shto se tiche samog sharanja...uistinu necesh mnogo dobiti time, a poshto nemash ni alata za to, bolje nemoj. Najbitnija stvar u celoj prichi je da ti to otkljuchash prvo, bez toga ona jednostavno ne vredi te pare. :wave:

Poslednja izmena:
Ma sve ja to znam. Stiklirao sam ja dobro, nego kada se otkljucaju 4 pipe-a, jednostavno nece da radi. Ili je crn ekran, ili ima milion bagova kada udjem u neku igru.... ******. :wall:

Sto se tice budzenje kulera tu imam iskustva. Montiracu hladnjak od P4 i preko njega cu staviti kuler 8x8. Ima da sljaka ko ludo! :-devil-:

E, aj ako ti nije tesko, pogledaj koji cip imas, pa nam javi
chip15xf.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno. Onda jedino sto mi pada na pamet jeste temperatura. Jedan decko sa foruma je dolazio do mene, da probamo na mom napajanju njegovu kartu. I nije htela vise od 450 mhz, dok je moja cepala, oko 540. Onda je on zamenio pastu i onda fura na 550 cini mi se. Takodje jedan moj drug ima kartu, i na karti izmedju gpua i hladnjaka UOPSTE nije bilo paste. Tako da, mozda je to jedino resenje. Poz :wave:

Ma nema veze temperatura. Sigurno su preostala 4 pipe-a ostecena ili jedan od njih! I ja sam bio te srece da meni padne taj primerak. :wall:
A ko zna, verovatno je sto kaze Topuz cela serija A6200TD koja je uvezena kod nas retardirana, ne bi me cudilo. :wall: (moracu da prestanem ovo da radim)

Poslednja izmena:
e pa bash si baksuz onda. steta. mada, i ovi clockovi su odlicni, ako je za utehu.

@ Bane,

Da je meni neki prikan dao graficku karticu u kesi, ja bih mu lepo vratio nazad, zna se kako proizvodjac pakuje graficke kartice, nije ti to par carapa. Tako da tu si malo i ti kriv sto si pristao na tako nesto.

Bas te hoce predji bolje na ovu novu greb greb lutriju mozda te lupi mecka :bottle:

Ma moze da se desi da ostatak njegove mashine nije ok...Mozda drajveri i sl. Neshto se tu deshava. Trebalo bi to probati na vishe kompova. Mozda se desi da to poradi. To shto si je dobio bez kutije nikako ne valja. U Samprou imaju jak servis to znam pa moguce da ti se bash zapao primerak koji je neko reklamirao jer je neshto sjeb'o kad je montirao hladnjak ili sl. pa je vratio kartu a ovi to popravili....ma lupetam. :D Mislim dok se ne proba na drugom kompu sa boljim napajanjem necu da kazem da spada u tih 0,1%. Koji je ostatak mashine i koji su ti drajveri? Ispada da je bolje da si pitao na forumu za polovno neku, staru par meseci nego shto si to uzeo. Trebash probati neke starije drajvere...

Poslednja izmena:
bigbone, sve ja to znam ali ******..... samo sam u Sampro-u nasao tu graficku, ostale firme su presushile.... A i veleprodajna cena od 110e je ok.
Ali sta da se radi, nije smak sveta. ,)
A i zadovoljan sam kako mi rade igre. :type:

Da li je neko pokusao da flesuje neki drugi bios sem sparkle-ovog 6600 ultra, npr. Asusov 6600 ili sl.

Ja sam probao bios od Leadteka 6600 ali ipak 6600 ultra je zakon! :)

Pozdrav svima! :wave:

Ostatak mashine: Athlon 2500+ @ 3200+, Pqi 512 MB 400MHz, Abit NF7-S2 i napajanje Chieftec 360w.....

Ma nemam pojma sta su oni radili u sampro-u. Najbolje bi bilo kada bih zvao sampro i rekao..... E ljudi, karta nece da se moduje, dajte mi drugu molim vas (ili cu vam razbiti firmu)..... :eyebrows:

Probao sam neke starije drajvere ali nista. Jedino sto Ivica kaze da se kartica proba na drugom kompu sa jacim napajanjem ali ne znam nikog ko ima npr. 400 i vise w.

:crash:

Poslednja izmena:
Na tvome mestu ja bih je vratio na defolt i pustio da radi kako radi ili je tapni nekome . Sto kazu ljudi bez kutije nije bas najzdravije kupovati znaci da se nesto sa tom kartom desavalo predpostavljam . Ne diraj bios posebno voltaze nisam nesto strucan ali ti pisem sve ovo zbog ne daj boze garancije neberemo jevrice na drvetu a imas da se raspravljas sa prodavcem ubi boze . Bilans cackanja leadtek 6800 tdh otkljucan, clocovan sa drugim biosom, otisao u vecna lovista . :wall:

Nazad
Vrh Dno