Šta je novo?

Leadtek A6200td Koji Nece Da Se Moduje???

Ja taman pomislio da je jedino moj Leadtek "chudak" :d (bas me nervira sto search na "6200" ne vraca nista tipa "x6600x" :S: )

Elem, moja hoce da se otkljuca, al' nece da primi Sparkle-ov bios... :wall:
Tj. primi ga, al' se ne pali monitor po restartu... :d

Bios sa Leadtek-a 6600 radi, al' na njemu voltazu GPU-a ne mogu da povecam iz bios-editora...

Sad cu ja da se pravim pametan, ali da li si probao da dignes voltazu iz biosa na AGP portu ? To gasenje grafike mi apsolutno mirise na to ! Mozda kartica nema dovoljno napajanja u tom modu sa otkljucanim pipeline-ima jer tako sigurno vuce vise struje ! Ja sam uspesno overklokovao moj Asus 9600 xt i to poprilicno tek kad sam AGP digao sa 1.5 na 1.7 volti. Znam sad da ovo nije direktno vezano za tvoju graficku, al mozda pomogne. takodje i agp/pci clock zakljucaj na 66/33 mhz ako to ploca podrzava !

Znaci mozda ta kartica na tvojoj ploci nece da radi sa default voltazom AGP-a kao kod drugih srecnika

Probao, naravno, mada sam znao unapred da to nece pomoci, posto se nedostatak struje oseti tek u 3D aplikacijama...

Probaj sa NiBitorom v2.5 pod Tools>Voltage Table Editor, stavi na 4 active entry-ja pa na jednom od njih digni voltazu (max. 1.8V).

Probao sam da na Leadtek 6600 bios-u podesim na 4 entry-ja 1.1V, 1.2V, 1.3V i 1.4V (default max voltaza bi trebalo da bude 1.3V), al' to nije nista promenilo...

p.s. Fora je u tome da ni ne znam na kom VID-u treba da podesim koju voltazu...

Pazi, meni su po defaultu bila aktivna 2 VIDa:
VID00=1.2 (za 2D)
VID03=1.4 (za 3D)
Dodatno sam namestio
VID01=1.5
VID02=1.6

Sto se tice toga da ne znas na kom VIDu da namestis koju voltazu, kada ucitas bios idi odmah na Voltages-VID mode pa pogledaj u izboru voltaza pored kojih ti stoji nesto tipa 1 - ?.?V. Taj broj (u ovom slucaju 1) je nedodeljen VID i njega mozes da namestis kako ti odgovara.
BTW. Promeni VIDove iz Tools-a pre nego sto odes na sama setovanja za voltazu.

Mene je mucio isti problem kao tebe (doduse za 6600GT) i tako sam uspeo da sredim. Nadam se da sam ti pomogao, a ako hoces, baci mi bios na mail i koliku V hoces, da probam ja da ti to namestim.

E u tom grmu cuci zirafa... :)

Na 6200/6600 bios-ima po defaultu nije aktiviran nijedan VID ??? (izgleda da se u bios-u ne nalazi na istom mestu kao kod drugih karti), tako da nemam pojma na koji da stavim sta. Probao sam onako kako je na 6600GT - skinuo sam neke modovane bios-e kao primer, sa 4 VID-a (0-3) sa maxom od 1.4V, al' nista nisam time uradio...

U NiBitor-u su mi cak sve opcije "zatamljene", pa ne mogu ni da ukljucim tu opciju, vec moram da editujem bios iz nVidia BIOS Modifier-a (3.1), pa tek onda i u NiBitor-u imam tu opciju...

Evo probaj ti, ako te ne mrzi. ;)
Skini odavde http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=selectfolder&filecatid=71 Leadtek 6600 bios i vidi sta mozes sa njim...

Kao sto sam vec napisao u onom kilometarskom :) thread-u o Leadtek 6200-tci, radi mi sada sa Sparkle bios-om, tj. radilo je i prvi put, al' je caka u tome da sa tim bios-om ne radi DVI izlaz, a ja nisam ni probao da otkacim DVI kabl kada sam probao sa analognim... E sad da bi mi radio DVI uz ovako visoke taktove (550/680 u odnosu na 450/630), ipak cu morati da nekako promenim voltazu u ovom Leadtek 6600 bios-u. Mora da nekako moze. Trazio sam po gomili OC foruma, al' nisam naisao. Nisam naisao ni na ovaj problem sa DVI-jem, sto je najsmesnije od svega.

Zanimljivo, pokusao sam na 100 nacina kombinacijom oba programa (kao i ti pretpostavljam :D ) ali ostaje gray-ovano sve...
Jesi probao da li mozda moze bios nekog drugog branda da se moduje?
Razmisljao sam da li mogu sta da prepravim bios moje GTjke (prekopiram sva setovanja sa biosa tvog Leadteka), ali to ce tesko ici zbog GDDR3 memare.

Elem, dao sam sve od sebe i tesko da mogu da ti pomognem, ***.
Srecno u potrazi za solucijom...

Poslednja izmena:
Pa ne ostaje gray-ovano ako ides onom kombinacijom koju sam napisao, al' dzabe kad se nista time ne postize. :)

Isti je slucaj sa 6200/6600 kartama drugih proizvodjaca...

Hvala na trudu! ;)

Pozdrav

p.s. Za sada cu da zivim bez DVI-ja, posto je razlika stvarno mizerna...

Nazad
Vrh Dno