Šta je novo?

Leadtek 6600GT AGP crkavaju kao blesave?

Astrolog, ne vidim cemu takvo napusavanje. Ja sam ispljuvao Maxtor, a ne Leadtek. Sto volim kad ljudi izvlace reci iz konteksta.Dobro mi je poznat RMA oba proizvodjaca na ovom trzistu, jer sam i ja, zamisli, IT novinar, Nedjin kolega, i nemam AMA BAS nikakve potrebe da se 'uvlacim moderatoru' koga znam licno jedno 5 godina.

Drugo, jos jednom zahvaljujem na izvlacenju iz konteksta. Znam sta su zalihe, studiram FON, te mi ne moras objasnjavati pojmove.

Dalje nema svrhe da se svadjamo, uzivaj u svojim diplomama ekonomiste i inzinjera.

Dobro ja se izvinjavam ako si mislio na Maxtor jer se iz tvog posta to se ne da zakljuciti, posto je bilo reci o Leadteku.
Dakle ne izvlacim reci iz kontexta ( ako uopste razumes taj pojam ) vec te citiram sto se da videti i donosim svoje zakljucke. Jos jednom se evo izvinjavam i pre bi se reklo da je u pitanju nesporazum jer ako shvatas na nacin koji sam ja shvatio i ti bi tako reagovao.
Naravno da sam znao da ste ti i Nedjo drugari ne bih tako reagovao.
Ovako prica ima sasvim drugacije znacenje a sto nisam informisan to je moja greska i priznajem kad pogresim jer sam bar toliko kulturan.

I ja sam novinar ali ne iz IT industrije vec iz druge oblasti. Ti studiras a ja sam zavrsio fakultet. Ti tek treba da se dokazes a ja sam se dokazao. Biti finansijski direktor, nacelnik za privredu, podpredsednik opstine ( strucni saradnik predsednika ) i da dalje ne navodim u opstini koja je jedna od najrazvijenijih u Srbiji to nesto znaci.
I trebao bih ( znam da neznas kao sto sam i ja u tvom slucaju bio neobavesten ) da imas bar malo postovanja jer po godinama mozes i sin da mi budes ladno.
Zato ja nemam potrebu za dokazivanjem i stvarno si pogodio te diplome mi sada nista ne znace jer sam se vec dokazao.

Pred tobom je jos dug i naporan put i zelim ti da bar deo onog sto sam postigao i ti uradis a sto da ne i vishe od toga!
Puno srece na tom putu.

POZ

Ok, izvinjavam se na off topic-u ;) ali zelim da izjavim da sam stavio graficku na jednu 12V granu - SAMOSTALNO! Na drugoj grani imam tri molexa i sva tri su zauzeta (iskoristio sam spliter kako bih imao i cetvrti molex za cetvrti uredjaj) .

Sada me zanima da li su ostala cetiri uredjaja koja su na istoj grani na neki nacin preopterecena?

I jos nesto zanimljivo se desilo. Od kada sam prebacio graficku samostalno na granu ne desava mi se vise blinkovanje ekrana koje se UVEK desavalo prilikom podizanja Win-a i kada desnim kliknem na ikonicu NVidie u system tray-u. :) Eto, resio sam dva problema! :)

Sada mi je mnogo lakse kada mi je graficka samostalna. :) Nadam se da ce to umanjiti sanse da crkne.

Izgleda da se ono blinkovanje ekrana ipak zadrzalo i dalje... nije se javilo odmah kada sam ukljucio kompjuter, ali evo sada se ponovo desilo. :(

astrolog je napisao(la):
Astrolog, ne vidim cemu takvo napusavanje. Ja sam ispljuvao Maxtor, a ne Leadtek. Sto volim kad ljudi izvlace reci iz konteksta.Dobro mi je poznat RMA oba proizvodjaca na ovom trzistu, jer sam i ja, zamisli, IT novinar, Nedjin kolega, i nemam AMA BAS nikakve potrebe da se 'uvlacim moderatoru' koga znam licno jedno 5 godina.

Drugo, jos jednom zahvaljujem na izvlacenju iz konteksta. Znam sta su zalihe, studiram FON, te mi ne moras objasnjavati pojmove.

Dalje nema svrhe da se svadjamo, uzivaj u svojim diplomama ekonomiste i inzinjera.

Dobro ja se izvinjavam ako si mislio na Maxtor jer se iz tvog posta to se ne da zakljuciti, posto je bilo reci o Leadteku.
Dakle ne izvlacim reci iz kontexta ( ako uopste razumes taj pojam ) vec te citiram sto se da videti i donosim svoje zakljucke. Jos jednom se evo izvinjavam i pre bi se reklo da je u pitanju nesporazum jer ako shvatas na nacin koji sam ja shvatio i ti bi tako reagovao.
Naravno da sam znao da ste ti i Nedjo drugari ne bih tako reagovao.
Ovako prica ima sasvim drugacije znacenje a sto nisam informisan to je moja greska i priznajem kad pogresim jer sam bar toliko kulturan.

I ja sam novinar ali ne iz IT industrije vec iz druge oblasti. Ti studiras a ja sam zavrsio fakultet. Ti tek treba da se dokazes a ja sam se dokazao. Biti finansijski direktor, nacelnik za privredu, podpredsednik opstine ( strucni saradnik predsednika ) i da dalje ne navodim u opstini koja je jedna od najrazvijenijih u Srbiji to nesto znaci.
I trebao bih ( znam da neznas kao sto sam i ja u tvom slucaju bio neobavesten ) da imas bar malo postovanja jer po godinama mozes i sin da mi budes ladno.
Zato ja nemam potrebu za dokazivanjem i stvarno si pogodio te diplome mi sada nista ne znace jer sam se vec dokazao.

Pred tobom je jos dug i naporan put i zelim ti da bar deo onog sto sam postigao i ti uradis a sto da ne i vishe od toga!
Puno srece na tom putu.

POZ

Problem resen :).

A1200 je napisao(la):
PS Al ga onaj lupi da je Plextor ****** i ostade ziv... :D Bato ima i Mercedes loshih serija ali Mercedes je Mercedes tj. Plextor je Plextor. A Hundai je Hundai kao i shto je LG-LG, LiteOn-LiteOn (imao tri komada nikad vishe :d )-, Benq-Benq, Samsung-Samsung (takodje nikad vishe :d ) itd.
Cuj "ONAJ", u zemlji u kojoj zivim prodaje se 20x vise racunara i komponenti od Svedske a broj stanovnika je 3x veci. Da si malo upoznat sa problematikom u svetu znao bi zasto ljudi u zapadnoj evropi skoro da vise i ne kupuju Plextora. I molim te lepo, gde sam ja to rekao da je Benq ili samsung bolji? Ne bavi se insinuacijama! Pioneer, NEC i Lite-ON su vec jedno godinu dve majka za Plextor. Plextor je Plextor su ciste fantazije, to je prica napamet.

PS koliko Mercedes lose stoji... o tome da i ne govorimo... tamo negde 6-7 su rangirani po kvalitetu izrade, procentu kvarova i pouzdanosti, tako da ne lupetas o stvarima koje ne poznajes.

PS@ ovaj tred je vec debelo off topic pa bi neki mod mogao da ga zakatanchi eventualno!

Poslednja izmena:
Ljudi, pa zar ne idu sve grane iz istog napajanja? Jedini ogranicavajuci faktor je da se jedna grana suvise optereti strujom koju provodi i npr. izgori=> mada to moze tesko da se desi jer debeli su ti provodnici...Ili mozda HD proizvodi neke smetnje koje smetaju grafickoj ili obrnuto...

Marti Misterija je napisao(la):
Cuj "ONAJ", u zemlji u kojoj zivim prodaje se 20x vise racunara i komponenti od Svedske a broj stanovnika je 3x veci. Da si malo upoznat sa problematikom u svetu znao bi zasto ljudi u zapadnoj evropi skoro da vise i ne kupuju Plextora. I molim te lepo, gde sam ja to rekao da je Benq ili samsung bolji? Ne bavi se insinuacijama! Pioneer, NEC i Lite-ON su vec jedno godinu dve majka za Plextor. Plextor je Plextor su ciste fantazije, to je prica napamet.

PS koliko Mercedes lose stoji... o tome da i ne govorimo... tamo negde 6-7 su rangirani po kvalitetu izrade, procentu kvarova i pouzdanosti, tako da ne lupetas o stvarima koje ne poznajes.

PS@ ovaj tred je vec debelo off topic pa bi neki mod mogao da ga zakatanchi eventualno!

Koliko sam ja upoznat Belgija ima ca. 10 miliona stanovnika a Sverige tu negdje 9.8 miliona. Dalje, koliko sam upoznat Shvedska ima najvishe kompijutera po stanovniku u Evropi, tako da sam prilichno siguran da se vishe hardware:a proda u Shvedskoj nego u Belgiji.

Slazem se da recimo Nec pravi super rezache posebno kad se uzme u obzir cijena ali chinjenica je da je Plextor duplo skluplji od konkurencije i da ima jako dobru prodju na trzishtu.

Sad dal su kupci glupi ili je pak neshto drugo u pitanju ostavljam da bude nekazano.
Pozdrav! :wave:

troll on

Pa valjda ima ljudi koji su kupili neki Leadtek ili MSI ili Asus a ne posecuju Benchmark ili citaju/pisu u Svet Kompjutera. Takvih je po slobodnoj proceni 60% o kojima nista neznamo.

Ja sam po struci Dipl.Ecc i Ing. pa nemogu pomesati takve pojmove kao sto je ZALIHA i REALIZACIJA.

astrolog: "Ja sam po struci Dipl.Ecc i Ing..." :zgran:

troll off

Poznato je da nassi novinari bolje poznaju zivot nego gramatiku (to uce mala deca).

Takodje bih zamolio da primarna referenca ne budu "godine" za uvazavanje i respekt, posto se pokazalo (i dokazalo) da i medju matorima ima *****a.

Kulturno ponasanje, pametni postovi, izazivaju posstovanje (moje sigurno) pa makar ih pisao dvanaestogodisnjak.

Poz.

Ajte ljudi, batalite prepucavanje, odgovorite mi na pitanje da li je u redu da mi 4 uradjaja stoje na jednoj grani a graficka sama na drugoj. Pocele su neke "sumnjive" stvari da mi se desavaju povremeno, ne znam da li to ima veze sa time.

Astrolog, ajde ti, ti si mi prvi i pomenuo da ne sme onako kako sam ja bio povezao.

Raptor je napisao(la):
Ajte ljudi, batalite prepucavanje, odgovorite mi na pitanje da li je u redu da mi 4 uradjaja stoje na jednoj grani a graficka sama na drugoj. Pocele su neke "sumnjive" stvari da mi se desavaju povremeno, ne znam da li to ima veze sa time...

Čoveče, promeni napajanje, makar uzmi komšijino na probu...

Vladd je napisao(la):
Poznato je da nassi novinari bolje poznaju zivot nego gramatiku (to uce mala deca).

Takodje bih zamolio da primarna referenca ne budu "godine" za uvazavanje i respekt, posto se pokazalo (i dokazalo) da i medju matorima ima *****a.

Kulturno ponasanje, pametni postovi, izazivaju posstovanje (moje sigurno) pa makar ih pisao dvanaestogodisnjak.

Poz.

Astrolog nije novinar, ovim poslom se u ovom poslu bave Nedja i nesharm, tj. moja malenkost :). Nebitno, ceo ovaj thread je krenuo Kuzminim komentarom, koji je, kakav takav, digao celu prasinu, pa bi trebao tako i da se zavrsio. Uostalom, nek razmisljaju njegovi urednici o njemu, a ne mi.

Vladd je napisao(la):

Poz.

Vladd mora da si zavrsio lingvistiku cim sebi dajes za pravo da ocenjujes pismenost novinara u ovoj drzavi.
Tako je, respekt i postovanje su osnovna kultura prema starijima a nazivati ih budalama eto toliko o tvojoj kulturi. Inace se ne pise nassi imas jedno s viska, mada ovaj forum obiluje gramatickim i slovnim greskama, sto se naravno i meni desava jer nekako svi zurimo da nesto napisemo a onda su greske neminovne.
E ako tebi dvanaestogodisnjak uliva postovanje upisi se u zabaviste pa ispocetka kreni u zivot.
Uopste me ne tangira tvoj komentar jer uzivam postovanje u gradu u kojem zivim sto je mnogo bitnije od jednog nezadovoljnog uzera.
Na kraju i ti ces biti stariji i tebe ce neki klinac ispljuvati pa ces tek onda shvatiti sta znaci zivotna mudrost i iskustvo koje se u skoli ne moze nauciti.
Zelim ti iskreno da uspes u zivotu i da budes zadovoljan postignutim.
Eto toliko od mene.
Pozdrav!

Hannibal hvala na ispravkama tipa: neznamo, nemogu, neznas a treba odvojeno. Rekoh zurim pa su greske nekada po inerciji istovetne. A i covek po svojoj prirodi nije uvek bas raspolozen za pisanje pa onda ispadne ono sto ne treba.
Ma pisem i bavim se honorarnim novinarstvom. Tu su i listovi kopji idu za inostranstvo ali....
Tamo moram da pregledam tekst i spravim greske, dok smatram da je ovo prevashodno IT forum a ne novinarski clanak. Slazem se sa tobom da treba povesti racuna i o pismenosti, ali pobogu pa nisam valjda ja jedini na forumu koji se frlja s' padezi sto bi rekli nasi serbosi.
No, ako bas imas pik na mene, sta ja tu mogu?
Tvoj komentar kao i Vladdov nemaju nikakve direktne veze sa vama jer sam se obracao nesharmu i ako se uzmu pravila foruma, vi ste skrenuli sa teme topica pa vas je moderator slobodno mogao opomenuti. Ko radi taj i gresi sto isto vazi i za mene i ono za opomene.

POZ

SuperStarr je napisao(la):
Čoveče, promeni napajanje, makar uzmi komšijino na probu...

Primetio sam da gajis veliku netrpeljivost prema ljudima sa ovoga foruma, posebno prema novajlijama.

Nema razloga da mi se tako obracas, posebno jer sam odgovor trazio prvenstveno od Astrologa.

A i ne vidim na cemu zasnivas odgovor da uzmem jace napajanje. Jer, sve je funkcionisalo savrseno dok nisam promenio razmestaj molex-a u kompjuteru a i ne vidim da to sto mi BIOS vraca FSB na default ima neke veze sa napajanjem. Kompjuter mi se ne resetuje sam od sebe.

Raptore ja bih da sam na tvom mestu obavezno prvo vratio kablove onako kako su bili postavljeni i kada je sve radilo OK. Sledece sto bi uradio je da nikako ne menjam molex koji je isao u HD gde ti je Win.a drugi molex koji ide iz istog kabla povezao sa drugim HD na kojem su ti verovatno podatci. Na drugoj 12V grani povezao bih graficku i opticke uredjaje.
Ako sve radi OK. ako ne onda stvarno ima smisla ono sto ti je SuperStarr napisao.
Gledaj to ovako. U momentu startovanja kompa pokrecu se cetiri motora 2 za HD i 2 za opticke uredjaje. Snaga koju motori prilikom startovanja povlace daleko je veca nego u klasicnom radu. Ovo se moze nazvati naponski pik. Pa kad napon povuce graficka karta, kuleri maticna ploca, procesor. memorija i jos poneki uredjaj onda mozes misliti koliko je vati u samom startovanju potrebno da sve prodje kako treba.
Uostalom na kutiji moje graficke kartice lepo pise da je potrebno napajanje od 350W i jace.
Probaj prvo sa rasporedom molexa pa ce mo videti sta dalje ako imas problema.

POZ

Upravo sam promenio raspored bas tako kako si ti rekao, samo pre nego sto sam procitao tvoj post. Znaci, povezao sam graficku i DVD RW, a drugi prastari HD, combo i glavni HD su mi na drugoj grani.

Zaista ne znam kakve to moze veze da ima, ali ajde da probam.

Ako vratim na staro kada je sve bilo ok onda ce mi ponovo biti graficka i HD biti na istoj grani. Zasto kazes da ti nikako ne bi menjao molex iz glavnog HD-a? Ja sam upravo to uradio.

U principu ja nemam nikakvih problema sa napajanjem nego sa u poslednja dva dana malo cudnim restartovanjem i (dva ili tri puta) paljenjem racunara pri cemu se on malo "zakoci" i zaboravi SAMO FSB odnosno vrati ga na default. Tako da bih ja morao da tada kada se to desi vratim FSB na onoliko na koliko ga inace drzim ili da probam neko vreme da ga drzim na default-u da vidim da li ce se onda desavati isto. O tome sam pisao u sobi za maticne, mozes pogledati. E sad' mooozda to i ima veze sa napajanjem, ko ce ga znati iako meni ne lici. Sve je radilo super dok nisam dirao. :) Ako opet zeza, zaista cu vratiti na staro staro pa cu da vidim da li ce tako da bude ok iako mi uopste, ali uopste nije jasno kakve to veze moze da ima...

Ah, ti kompjuteri, strasno... ;)

P.S. Da li je moguce da zbog manjka napajanja ploca automatski vrati FSB na default?
Mada, opet ponavljam, SVE je radilo savrseno dok nisam promenio molexe.

Ja sam procitao da je za 6600gt dovoljno 300w or more.

Mislim da sam uradio pravu stvar, iskljucio sam stari HD koji i ne koristim, vise je tu bio u funkciji back-up-a i iskljucio sam combo drive koji takodje vise ne koristim. :)

Koliko sam W "oslobodio" ?

2 astrolog

Nemam ja nikakav pik na tebe, samo smatram da osoba tvog obrazovanja (ne poznajem te, ovo je iskljucivo na osnovu onoga sto si napisao o sebi) ne bi smela da dozovoli sebi ovako grube pravopisne greske.

Generalno smo vrlo nepismen narod (pogledaj samo sms poruke koje se emituju po nasim tv stanicama). I dok u neku ruku mogu da razumem, mada tesko, sto bi Vladd rekao - dvanaestogodisnjake, nikako ne mogu da shvatim odsustvo osnovne pravopisne kulture nekih nasih intelektualaca i "mozgova". Oni su ti koji treba da posluze raji kao uzor. I da ne bude zabune, nisam ja nikakav "pravopisni cistunac" ali osnovne stvari bi trebale da se znaju.

Moj prethodni post je bio krajnje dobronameran, i zaista mi je zao ako si ga protumacio drugacije.

Svako dobro i pozdrav.

2 moderator(i)

Izvinjavam se zbog troll-a, ovo je moje poslednje javljanje "van teme".

Hannibal-e pre svega hvala na kulturnom obracanju cega ovde na forumu nedostaje jednako koliko i pravopisa. Mislim da sam na pravilan nacin razumeo poentu tvog pisanja.
I tebi svako dobro i pozdrav.

Raptor-e razumem tvoju potrebu da otkrijes u cemu je problem. Moze se desiti da promenis napajanje pa da opet bude isto! Niko ti ne moze sa 100% sigurnosti garantovati da ce sve proraditi ako promenis napajanje.
Desilo mi se da komp iz neobjasnjivih razloga radi samo u kombinaciji sa moleksom na kojem je bio prikljucen glavni HD. Mada ovo nema veze sa pamecu ali je tako bilo.
Predlazem ti da povezes samo HD i graficku karticu i vidis sta ce se desiti. Ako sve radi kako treba dodaj jedan po jedan uredjaj. Mozda je neki od njih neispravan pa vuce vise struje nego obicno!? Uzmi i kombinirke i malo stisni plastiku na molexu gde su kontakti. Ovo cisto radi preventive.
Ako sa jednim HD i grafickom karticom imas problem sa FSB-om onda stvarno moze biti do napajanja pa ako nekoga znas da ti posudis isto, cisto radi provere a moze i ploca zezati sto ces sistemom eliminacije i ustanoviti.
I taj sam slucaj imao kod komsijkog kompa koji se povremeno resetovao iz cista mira a znao je u Win-u da brljavi samo tako. Kacili smo uredjaj redom dok nismo nakacili HD pomocni koji zamisli nije imao jednu iglicu na kontroleru. Verovatno se iscupala stalnim ukljucenjem/iskljucenjem a mogao je da kupi HD fioku i da ne misli. Inace ista ploca Gigabyte.

POZ.

Isto mi se desava iako sam otkacio jedan hd i jedan opticki.

Jedino da vratim kako je bilo ali mislim da se slucajno poklopilo da to pocne da se desava upravo kada sam promenio raspored u kucistu.

Primecujem da se stvar desava iskljucivo kada kompjuter ne radi neko vreme, znaci sinoc sam ga normalo iskljucio i ponovo ukljucio a jutros se ponovo zakocio na 10-ak sekundi, onda se podigao normalno i FSB vratio na default.

Auuu, kupusa ovdje. 100 tema u jednoj.

Ashley, hvala na podacima.

Raptore, mogao si novu temu otvoriti, a ne ovdje gnjaviti ljude pri izuzetno interesantnoj temi.

Izvini, ja sam otvorio temu o jednoj stvari o kojoj se uopste ne prica.
Ovo o cemu sada govorim ima veze sa glavnom temom u smislu da je to sve pocelo da mi se desava od momenta kada sam poslusao savet jednoga korisnika, slucajno ili ne to je druga stvar.

Raptor je napisao(la):
Primetio sam da gajis veliku netrpeljivost prema ljudima sa ovoga foruma, posebno prema novajlijama.

Nema razloga da mi se tako obracas, posebno jer sam odgovor trazio prvenstveno od Astrologa.

A i ne vidim na cemu zasnivas odgovor da uzmem jace napajanje. Jer, sve je funkcionisalo savrseno dok nisam promenio razmestaj molex-a u kompjuteru a i ne vidim da to sto mi BIOS vraca FSB na default ima neke veze sa napajanjem. Kompjuter mi se ne resetuje sam od sebe.

Izvini što sam te uvredio da možda imaš slabo napajanje, nadam se da se nisi mnogo nasekirao! Od mene ne očekuj više nikakvu pomoć jer si nezahvalan pa i bezobrazan kada neko pokuša dobronamerno da ti pomogne. Ovo sa na napajanjem je na mestu a što si ti to komplesaški shvatio ostavljam tebi. ;)

Raptor je napisao(la):
Je l' zna neko koliko W trosi 6600GT ?

Pa Raptore ako vec brines za potrosnju AGP kartice ona je stvarno tu oko 75W kao sto rece Starac. Pa i Moj barton moze da trosi 85W sto u ukupnom skoru daje 160W. A gde su tek ostali uredjaji.
Zapravo ova diskusija je vec bila na forumu i opste je misljenje da kad se saberu svi potrosaci, napajanje treba da je zbog bezbednosti duplo jace.
Pa nije graficka od 75W isto sto i sijalica od 75W. Ne bi dzaba dodali dodatno napajanje na kartici da stvarno trosi toliko. Ona zapravo toliko povuce iz AGP slota jer ne moze vise. PCI kartice 6600GT nemaju dodatno napajanje jer napajaju se iz same ploce. Pravu potrosnju 6600GT treba meriti kada je pod punim opterecenjem a onda ona vuce struju sa molexa a koliko je to neznam, samo znam da je vise od 75W.
Jesi li sredio problem sa kompjuterom?

POZ

Sve je to meni jasno, svodi se na to da mi treba daleko napajanje ali jednostavno sada nisam u mogucnosti da ga kupim i amin. Sve sto sam mogao ja sam uradio, stavio graficku samostalno na granu i iskljucio jedan HD koji nisam ni koristio i combo drive koji takodje nisam ni koristio. Posto je i sa njima sve radilo odlicno, mislim da ovako moze da bude samo bolje. A ako cu bas da budem toliki baksuz da mi nesto crkne zbog slabog napajanja, onda ******, ja tu ne mogu nista. Pogotovu sto svi pljuju ovo moje Chieftec 300W napajanje a ono meni vrsi posao vec godinu dana.

Sto se tice onoga zastajkivanja i vracanja FSB-a na default MISLIM da sam resio, znaci ne mogu jos da garantujem ali sam 99% siguran da jesam - u pitanju je bila jedna banalna opcija iz BIOS-a koju sam zaboravio da vratim kako je bila pre nego sto mi se BIOS vratio na default. Videcemo da li sam u pravu.

Nazad
Vrh Dno