Šta je novo?

Leadtek 6600GT AGP crkavaju kao blesave?

starac je napisao(la):

Auuu Starce po ovom linku koje si nam dao 6600GT u full Loadu trose cak 207W. Ma znao sam da puno trose ali toliko mislim???
Pa zimus kada su radile TA peci na struju meni nocu kartica izbacuje insufincijence power a imao sam napajanje od 400W koje nije brand ali nije ni neko kong fu. Otkako sam okacio LC Power 550W Gold od zimus nemam vise tih poruka pa mogu zakljuciti da je tek ovo napajanje dovoljno za uredjaje koje imam u kompu. A i naponi mi vishe ne variraju pa sam sada nekako sigurniji.

Pozdrav i hvala na linku!

6600GT ne moze da povuce 207W pa da je ne znam na kom naponu i frekvenciji.
Nesto u SLI i moze, jedna karta, ne.

Pozdrav!

Ajde jos jednom procitajte link,nigde nije napisano da 6600GT trosi 207W,vec da ceo sistem pri 100% load-a 6600GT-a trosi toliko.Na procesor i ostale komponente sigurno odlazi vise od 100W,tako da iz toga mozete zakljuciti da 1kom 6600GT SIGURNO trosi manje od 100W,a i na trzistu postoji veliki broj PCI-e varijanti tih kartica bez dodtanog molex konektora,sto znaci da kartica vuce struju preko ploce a koliko znam max za PCI-E je 75W

Problem u celoj prici oko napajanja i potrosnje je sledeci :

1. Sve grane napajanja istog napona su u 95% napajanja spojena (zalemljena) u istoj tacki. Problem nastaje zbog poprecnog preseka i duzine kablova, odnosno sto veci poprecni presek ili sto kraci kablovi to je manji pad napona na grani.

2. Nestabilan rad kartice moze da bude iz dva razloga, kablovi su dugacki i malog poprecnog preseka, pa je pad napona na njima veliki, i druga varijanta da samo napajanje ne moze da dovoljno brzo odreaguje (veoma cest slucaj) na promenu opterecenja pa se javljaju velike promene napona na kartici.

3. Sama potrosnja kartice, odnosno snaga koju 6600GT-AGP, vuce sa 12V grane je u maksimalnom slucaju oko 55W sto bi bilo oko 4,5 - 5A. ostatak snage se dobija sa AGP slota.

Iz svega gore navedenog vam je valjda dovoljno jasno da je vrlo verovatno da ce kartica raditi i na kung-fu napajanju, ali pitanje kako ili koliko. Takodje kartice nikako ne treba stavljati na istu granu ca optickim uredjajima koji se koriste u toku igranja, jer isti znaju da povuku dosta struje u momentu starta motora, pa dolazi do oscilacija u naponu na toj grani.

Pozdrav

Ja se izvinjavam moja omaska. Nabrzinu sam pogledao tabelu i procitao tamo gde pise 6600GT. Pa vidite po mom zadnjem postu da nesto su mi sumnjive cifre oko potrosnje.
A danas mi nesto i nije dan. Radio sam neki Video DVD i posle tri sata posla kad je poceo da reze nestane struje....Pa mislim stvarno ovo je smak sveta...

Poz

Zar nije ogranicenje koliko graf. kartica moze da povuce iz AGP slota 25W, a iz PCI-E 75W?

Ja sam pre godinu dana merio Bartona na 2350Mhz i OC 9800pro + 512DDR-a za vreme igranja FarCry-a i na naponu od 230V 19" Hansol i ceo racunar su "vukli" 1.2A na momente. To mu dodje oko 276W, a posto je monitor sam za sebe trosio cca 60-70W racunica oko 200-220W za opterecen sistem je skroz OK. Kolika je tu potrosnja pojedinih komponenti ne bih smeo da kazem, nisam merio ;)

Falcon je napisao(la):
Zar nije ogranicenje koliko graf. kartica moze da povuce iz AGP slota 25W, a iz PCI-E 75W?

Jeste,tako je i najlakse zakljuciti da 6600GT ne moze da trosi preko 100W nikako.

Meni je neverovatno da je GF4 serija kartica trosila manje od 25W snage,koliko se secam nijedna nije imala dodatni konektor za napajanje

Sta ti je neverovatno da se potrosnja kod svake generacije udvostrucava.
Murov zakon vazi vec decenijama.

Pozdrav!

Jaaaaako je sumnjivo da GF4Ti trosi <= 25W...

Posto APC UPS softver pokazuje pribliznu potrosnju (naravno, ako ne laze!), debelo kloknuti Ti4200 trosi samo nekih 15-20W manje od isto toliko debelo kloknutog 9800Pro (~70W).

Delija je napisao(la):
Jaaaaako je sumnjivo da GF4Ti trosi <= 25W...

I meni isto! Moguce je da je AGP slot ipak davao vise snage od tih 25W.

A ko kaze da AGP daje 25W ? :)

Sasa je napisao(la):
A ko kaze da AGP daje 25W ? :)

Tako se prica po forumu vec duze vreme,kao i 75W za PCI-e pa sam to primio zdravo za gotovo,sada kad sam logicki razmislio siguran sam da je davao 10-20W vise snage-toliko cenim da su trosile GF4 Ti 4600-4800 koje su bile bez dodatnih konektora.

Pozdrav!

Tu cifru potrosnje je plasirao xbit, secam se da sam pisao o tome u vestima...odakle to njima, I don't know :).

Provalili smo globalnu zaveru! :d

Koja je fora ono blinkovanje ekrana kod ove moje NVIDIE ?

To mora da ima neke veze sa naponom... jer danas sam nesto cackao molexe i ostale kablove i sada mi vise ne blinkuje ekran... a do juce se ubi... pritisnem desno na desk top - BLINK, properties pa advanced OPET, GeForce 6600GT PONOVO, desnim na sys tray ikonicu ISTO, podizanje Win-a DVA PUTA BLINK.

Posebno primetim kada kliknem na 6600GT u properties da se slika na ekranu kao malo zagrcne, pojave se na sekund jedna ili dve horizontalne linije, kao neki blagi strujni udar.....

Sada mi se to ne desava. Jeste, imam slabo napajanje ali da li je to do toga?
Da li je tako i kod vas?

Pa Raptore secas se kada sam ti savetovao da sa kombinirkama ili spic klestama stisnes plastiku na molexima. Mozda su razglavljeni pa imaju slab kontakt. Ne mislim da su ti svi molexi razglavljeni moze biti samo jedan i dovoljno je da zeza.
Ipak radi predostroznosti ja bi ih sve stisnuo bas na delu gde se nalaze pinovi.
Desavalo se da isti molex radi recimo na HD normalno a na CD zeza. Dakle razglave se i pinovi na uredjajima samo njih ne mozes stisnuti i zato pokusaj ovo mozda ti resi problem. Jer kako objasniti da ti sve radi OK godinu dana, a da zamenom molexa sve pobrljavi odnosno ne radi kako treba. Ajde uradi pa javi.

Pozdrav za tebe

Nista bre nije pobrljavilo, sve je ok, po starom, ono sto je "zezalo" (a u stvari i nije) nije imalo veze sa molexima nego se desilo BAS tada kada sam njih menjao pa sam, logicno, pomislio da je zbog toga. Inace, ti molexi do pre 10 dana nisu dotaknuti godinu dana i ne verujem da bi se razglavili.

A ovo za blinkovanje pitam jer sam citao negde na forumu da se to i drugima desava i da je to otprilike "normalno" .

Vrh Dno