Šta je novo?

Leadtek 6600GT AGP crkavaju kao blesave?

Rapt_1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.01.2005
Poena
319
Ovo je u najnovijem broju Sveta Kompjutera, u rubrici I/O port, rekao Miodrag Kuzmanovic u odgovoru jednom liku na pitanje koje firme da kupi gore pomenutu karticu.

Posto ja Miodraga veoma cenim, smatram da on puno zna itd. veoma me je uplasio tom konstatacijom jer sam skoro po predlozima nekih ljudi koji se "razumeju" , review-u kartica doticne firme sa benchmark sajta (best buy) i procitanom gomilom postova iz ove sobe u kojima se taj proizvodjac kartica najvise hvali, kupio upravo tu karticu. Rekao je da su u pitanju "novije serije POSEBNO" , znaci da se i drugim serijama to desava .

Ima li istine u tome i da li se nekome desilo da mu crkne ova kartica?

Procitao sam u nekom topic-u da je neko sa foruma promenio 3 takve kartice...

Raptor je napisao(la):
Ovo je u najnovijem broju Sveta Kompjutera, u rubrici I/O port, rekao Miodrag Kuzmanovic u odgovoru jednom liku na pitanje koje firme da kupi gore pomenutu karticu.

Posto ja Miodraga veoma cenim...

Alo, čitaj između redova. Leadtek se najviše i prodaje pa zato "najviše" i crkava!
To je kao kada ti neko kaže, Maxtor HDD-ovi su ******, najviše crkavaju. A isti ti HDD-ovi se prodaju u 85% konfiguracija u ovoj zemlji!
;)

Cinjenica da im je stopa crkavanja prema broju prodatih losa, verovatno najlosija od svih proizvodjaca.

nesharm je napisao(la):
Cinjenica da im je stopa crkavanja prema broju prodatih losa, verovatno najlosija od svih proizvodjaca.

E svaka chast neshram-e kako si izveo statisticki podatak. :d

Nekada sam bio sef plana i analize i da bi znao ovo sto si ti napisao treba znati priblizno tacno broj prodatih kartica na teritoriji srbije i staviti u odnos priblizan broj riknulih kartica da bi se doslo do statistickog podatka koji nije nikada 100%-tan. :D
A tek ostali proizvodjaci i odnos prodatih/neispravnih ma to je domen vishe matematike jer takve velicine se nigde ne registruju i napamet se pricaju.

Pa valjda ima ljudi koji su kupili neki Leadtek ili MSI ili Asus a ne posecuju Benchmark ili citaju/pisu u Svet Kompjutera. Takvih je po slobodnoj proceni 60% o kojima nista neznamo.

Zakljucak je dakle proizvoljan i potpuno nerelevantan.

Mislim da je veci problem sto kartice traze dodatno napajanje a u proseku ljudi imaju jako losa napajanja jer znam kao sto i vi znate u kakva se kucista i sa kakvim napajanjima kod dilera prodaju kompovi. Pa onda prosecnom korisniku padne na pamet i kupi neki NV6600GT spoji ga sa hardom pa se posle cudi sto mu rikne kartica. Ako uz to dodamo da imamo elektromrezu najgoru u Evropi gde napon varira i do 170V nema tog UPS-a koji to moze ispeglati vec i oni riknjavaju. Znam licno primere. :(

Dok je bilo MX400 ATI Rage-a to se vrlo vrlo retko desavalo!
Zakljucak je nadam se jasan i daje neka vidjenja u kom pravcu treba gledati kada su nove graficke kartice u pitanju.

POZ

nesharm je napisao(la):

Odakle izvadi taj podatak? Javna tajna ili šta? Živo me zanima...

astrolog je napisao(la):
korisniku padne na pamet i kupi neki NV6600GT spoji ga sa hardom

Kako mislis "spoji ga sa hardom" ?

Ja imam Chieftec 300W napajanje, mislis li da je to u redu?

Raptor je napisao(la):
Kako mislis "spoji ga sa hardom" ?

Spoji ga na granu napajanja na kojoj je i hard.

Za sta taj Chief 300W treba da bude u redu?

Legao sam da spavam i onda mi je sinulo sta si mislio i morao sam da ponovo dodjem ovde! Pa ti si mislio na kabl od napajanja, takozvani moleks koji meni BAS IDE DIREKTNO IZ HD-A U KARTICU !!! Nisam imao pojma da to ne sme, niti to pise u uputstvu!!!

Brzo, govori sta da radim, ziv sam se prepao!!!

Imam dva opticka uredjaja i dva harda, nemam slobodan ni jedan molex ali sam dobio uz karticu kao neki spliter. Da karticu spojim sa optickim uredjajem? Taj spliter ima dva molexa i jednu uticnicu u koju ide molex, znaci da li mogu da iz nekog optickog izvucem molex, tutnem ga u taj spliter i onda jednu stranu splitera da vratim u opticki a drugu da tutnem u karticu? Ili kako?

Mislim da bi trebala kartica da bude sama na toj grani, bar tako pise u uputstvu za moju karticu: Inno3D 6600 GT AGP!
300 W meni nije bilo dosta(verovatno neki kinez sa laznih 300W) pa sam uzeo chiefteca 360W i fercera kako treba!

Au kakvih gluposti se naslushah u ovom tredu!
Prvo ne mogu da shvatim da bilo ko uzima za ozbiljno MIodraga Kuzmanovica i njegove savete!!?!? No, posto je to ocigledno slucaj, a SK je ipak najprodavaniji kompjuteraski magazin kod nas, definitivno ga treba uzeti za ozbiljno, ali u zabrinjavajucem smislu!
Koliko sam ja rzumeo taj covek se bavi sklapanjem i prodajom racunara i mogao je da ima neko iskustvo sa Leadtekom 6600 GT, ali da ih je toliko kupio od PiN-a (i Kuzma je kao i PiN iz NS-a), da moze da zakljuci da "CRKAVAJU K'O BLESAVE", to "malo" tezze!
ZNaci covek se nalupao za sve pare, a da sam na mestu distributera, debelo bih preispitao njegova spisanija i pravo da tvrdi tako ozbiljnu stvar!
U svakom lsucaju, Leadtek je vrhunski brend (uostalom oni su No 1. 'vidijin partner) i sve kartice koje sam ja do sada testirao su top kvalitet... ali ako strucnjak Kuzma kaze... puf!
BTW
oko povezivanja napajanja! Evo konkretne situacije koja savrseno funkcionise vec doogoo: Mercury 400W (nista posebno napajanje) - 12V granu dele ASUS 6800 LE (FULL MODOVAN) i WD 80 GB JB! Prema tome, preporucljivo je odvojiti graficku na posebnu granu, ali nije neophodno!

Raptor je napisao(la):
Posto ja Miodraga veoma cenim, smatram da on puno zna itd....
Uz duzno postovanje prema casopisu SK, moram da ti kazem da gorespomenuta persona tesko moze da ima kredibilitet koji mu ti dajes. Citajuci njegove vratolomije i kvazi-intelektualne akrobacije tokom ovih godina, dodjoh do zakljucka da je daleko od bilo kakvog experta (ne znam samo cime je zasluzio da ljudioma u IO portu sipa gomilu pogresnih i proizvoljnih odgovora). Poslednji primer koga mogu da se setim je preporuka za Plextor DVD pisac. To je primer "lupetanja napamet". Plextor je odavno prestao da bude firma kakva je nekada bila, a na srpskom trzistu postoje daleko jeftiniji i kvalitetniji pisaci. U ovoj zemlji, kod prodavaca hw-a Plextor je na jako losem glacu jer je procenat skarta, kako mi rekose mnogo, od 30-50%.
Toliko o kredibilnosti navedenog "novinara". :crash:

Pustite Kuzmu na miru, posle nema kod da zasmejava ljude u SK. Ajde da je rekao Eagletec, pa da razumem, ali Leadtek :D. No mozda Kuzma zna nesto sto mi ne znamo :bottle: :bottle: .
Btw, Maxtori crkavaju pa crkavaju, evo sad sam dobio jednog koji je poceo da se gubi da spasavam podatke...

Poslednja izmena:
KBD, uvek se gleda odnos prodatih i modela za reklamaciju, ne UKUPNA kolicina...Secam se da sam digao ruke od Eagle-a, kad sam nabavljao ljudima racunare, jer je svaki 10-ti pravio neke probleme, al gde nadje Leadtek?

Nedjo je napisao(la):
Au kakvih gluposti se naslushah u ovom tredu!
Prvo ne mogu da shvatim da bilo ko uzima za ozbiljno MIodraga Kuzmanovica i njegove savete!!?!? No, posto je to ocigledno slucaj, a SK je ipak najprodavaniji kompjuteraski magazin kod nas, definitivno ga treba uzeti za ozbiljno, ali u zabrinjavajucem smislu!
Koliko sam ja rzumeo taj covek se bavi sklapanjem i prodajom racunara i mogao je da ima neko iskustvo sa Leadtekom 6600 GT, ali da ih je toliko kupio od PiN-a (i Kuzma je kao i PiN iz NS-a), da moze da zakljuci da "CRKAVAJU K'O BLESAVE", to "malo" tezze!
ZNaci covek se nalupao za sve pare, a da sam na mestu distributera, debelo bih preispitao njegova spisanija i pravo da tvrdi tako ozbiljnu stvar!
U svakom lsucaju, Leadtek je vrhunski brend (uostalom oni su No 1. 'vidijin partner) i sve kartice koje sam ja do sada testirao su top kvalitet... ali ako strucnjak Kuzma kaze... puf!
BTW
oko povezivanja napajanja! Evo konkretne situacije koja savrseno funkcionise vec doogoo: Mercury 400W (nista posebno napajanje) - 12V granu dele ASUS 6800 LE (FULL MODOVAN) i WD 80 GB JB! Prema tome, preporucljivo je odvojiti graficku na posebnu granu, ali nije neophodno!

Nedjo, kako nisi do sada shvatio da je Kuzma nedodirljiv? :)

Dakle, ja sam zgrozen ovim sto pise Kuzma u SK-u. Za one koje ne znaju, ja radim u PiN Computersu, zvanicnom distributeru Leadteka za SCG.

Pod punom moralnom, materijalnom, krivicnom i kakvom god drugom odgovornoscu zelite, na temu kvaliteta i crkavanja Leadtek grafickih kartica mogu da vam saopstim sledece:

Od pocetka ove godine je prodato Leadtek 6600GT, sto u AGP, sto u PCI-X verziji xxx komada (dakle, vise od 99, manje od 1000). Do danas, 2. juna, NI JEDAN JEDINI PRIMERAK se nije vratio na reklamaciju.

Tokom ove godine prodato je xxxx komada (dakle, vise od 999, manje od 10.000) Leadtek proizvoda, sto grafickih kartica, sto TV kartica. RMA stopa iznosi 1.28% sto je medju grafickim i TV karticama koje se prodaju na nasem trzistu daleko i ubedljivo najniza RMA stopa.

PiN Computers ce sa svoje strane preispitati buducu saradnju sa Svetom Kompjutera jer je zaista nedopustivo da casopis u kojem se oglasavamo, kako direktno tako i indirektno (kroz lobiranje kod vendora za direktno oglasavanje van nasih marketing fondova) objavljuje ovakve notorne i bezobrazne lazi.

Svi novinari i urednici domacih IT medija koji posecuju Bench forum ce vam potvrditi da ja ispred PiN Computersa nikada, ali bas nikada nisam trazio da se prilikom reviewa hardvera kojeg sam poslao na test nesto precuti, ulepsa, napise nesto sto jeste a u stvari nije, niti na bilo koji nacin pokusao da uticem na ono sto ce pisati u reviewu.

Naprotiv, mene zanima iskljucivo objektivan, nepristrasan i precizan review hardvera kojeg posaljem na test jer ce iskljucivo takav review kasnije posluziti za donosenje odluke o daljem uvozu i distribuciji odredjene komponente, kao i preporucivanju tih komponenti nasim reselerima koji se vec vise od 13 godina apsolutno uzdaju u nase preporuke i savete.

Na kraju, zaista nemam nista protiv da novinar koji je uradio review nekog komada hardvera kojeg je dobio od mene na test, a taj hardver se pokazao losim, posle i u tekstu i na svakom mogucem Internet forumu napise sve najgore o tome. Naprotiv, u interesu mi je da sto vise ljudi sazna sta je dobro a sta je lose. Narocito sta je lose, jer ne zelim da bilo sta sto PiN Computers distribuira bude nesto s cim onaj koji je to kupio ne bude apsolutno zadovoljan.

nesharm je napisao(la):
Nedjo, kako nisi do sada shvatio da je Kuzma nedodirljiv? :)
Nema nedodirljivih!!! :alo:
Njega i njemu slicne bih usranom motkom "ispratio" iz branshe! :smack:

Jeste, i ja bih, ali KAKO?

U SK kao da nema feedback-a nezadovoljstva citalaca pomenutim novinarem?

Iskreno..redovno kupujem Svet kompjutera,cak i kad nisam u Srbiji..ima ga i vani...i oduvek su bili ok. Da se naravno primetiti da postoje neki,kao gore pomenuta persona da imaju teske provale i nije mi jasno kako ga neko ne sankcionise ili bar malo povuce za rukav...cisto da razmisli pre nego sto napise nesto...ili je On tamo najpametniji...to vec ne bi valjalo.

Nedjo je napisao(la):

12V grana je direktno napajanje?

Kako onda da kartici dam posebnu granu kada molex ide iz napajanja direktno?

Da li ce nesto znaciti ako istekam jedan molex iz HD-a koji deli sa grafickom, ustekam molex iz dvd rw-a u razdelnik, jednu stranu razdelnika ustekam u taj dwd rw a drugi u HD koji je do malopre delio sa grafickom (tako cu valjda osloboditi malo graficku) i onda onaj molex koji je bio u HD-u (koji je do malopre delio) da ustekam u graficku. Ali onda bi to bilo skoro isto jer u tom slucaju ce graficka deliti napajanje sa dvd rw-om a posredno i sa onim HD-om sa kojim je do malopre direktno delila..... hmmmmm.... svi uredjaju su ukljuceni iz jednog istog napajanja pa mi zato nije jasno kako bilo sta moze da bude samo......

DA LI POD GRANOM PODRAZUMEVAS PAR ZICA KOJE IZLAZE IZ NAPAJANJA?

Poslednja izmena:
Znaci imas 2 diska i 2 opticka uredjaja?

Pa nista, nakaci karticu, odnosno razdelnik na bilo koju granu, ili kupi napajanje sa vise od dve 12V grane

U medjuvremenu dok si pisao odgovor ja sam edit-ovao svoju poruku pa te molim da procitas ponovo.

nesharm je napisao(la):

Pa sledi:

nesharm je napisao(la):
Pustite Kuzmu na miru, posle nema kod da zasmejava ljude u SK. Ajde da je rekao Eagletec, pa da razumem, ali Leadtek . No mozda Kuzma zna nesto sto mi ne znamo.

Prvo ispljujes Leadtek a onda ga polizes sa Eagletec-om. I sada logican sled stvari kada se ne zeli priznati greska sledi uvlacenje MOD-u:

Nedjo, kako nisi do sada shvatio da je Kuzma nedodirljiv?

A kako ti nisi shvatio zasto si dobio * ako ne od njega. :eyebrows:

Pa sledi dalje:

KBD, uvek se gleda odnos prodatih i modela za reklamaciju, ne UKUPNA kolicina...Secam se da sam digao ruke od Eagle-a, kad sam nabavljao ljudima racunare, jer je svaki 10-ti pravio neke probleme, al gde nadje Leadtek?

E to sad da malo ispadnes pametan. Prvo da znas da u ekonomiji UKUPNA KOLICINA naziva se ZALIHE za odredjeni vremenski period i njihova vrednost.
Takav termin si samo ti upotrebio pa sad samog sebe ispravljas :d
Ja sam po struci Dipl.Ecc i Ing. pa nemogu pomesati takve pojmove kao sto je ZALIHA i REALIZACIJA.
Procitaj moj post jos jednom. Mozes nesto i nauciti iz oblasti ekonomije i statistike.

Raptor uzmi razdelnik pa nakaci graficku na opticki uredjaj recimo Rezac jer njega sigurno ne mozes koristiti dok igras neku igricu gde se graficka najvishe opterecuje.
Ili kao sto kaze Nedja uzmi recimo LC power 550W koji ima sedam molexa pa kaci gde hoces i sta hoces.
Inace jedan kabl iz napajanja sa 2 molexa to je jedna 12V grana na to je mislio Nedja.
Ti imas dva kabla sa 4 molexa sto su ti zapravo dve 12v grane.

POZ

Ja sam nesto kontao da CD rezac trosi manje struje nego hard disk pa sam graficku karticu spojio na istu granu sa rezacem i za sada sve radi....dok ne izgori. :)

ica je napisao(la):
Ja sam nesto kontao da CD rezac trosi manje struje nego hard disk pa sam graficku karticu spojio na istu granu sa rezacem i za sada sve radi....dok ne izgori. :)

Ica ma daj ko je jos igrao recimo FarCry i rezao diskove istovremeno. :D

Ma radice ti sigurno. Ono sto sam napisao u prvom postu bilo je sa kongfu napjanjem na 400w. Nocu kada rade TA peci na struju kartica mi izbacuje poruku insufincijence power.
Da ne spalim karticu kupih LC Power 550W Gold i sada nema nikakvih poruka a i procesor pokazuje da mu je temperatura pala za 2c manje.

POZ

Bogami ispljuvaste choveka. Po meni gdje ima dima ima i vatre. Moja prva Leadtek 6600GT nije bila crkla ali nije ni radila kako treba (freezing :) problem u igricama i pregrejavanje). Dobio sam novu iz novog batcha i za sada radi odlichno (dodushe postavljen Zalman VF-700CU jer onaj original heatsink nevalja qrcu :crash: ).

Trebalo mi je 2 sedmice da skontam da grafichka nije bila u redu i chitajuchi razne forume na Internetu doshao sam do zakljucka da Leadtek i te kako IMA(O) problema sa svojim 6600GT AGP karticama...dodushe nije samo Leadtek vec i XFX.

Eto da neko malo i Kuzmanovica brani... :)

PS Al ga onaj lupi da je Plextor ****** i ostade ziv... :D Bato ima i Mercedes loshih serija ali Mercedes je Mercedes tj. Plextor je Plextor. A Hundai je Hundai kao i shto je LG-LG, LiteOn-LiteOn (imao tri komada nikad vishe :d )-, Benq-Benq, Samsung-Samsung (takodje nikad vishe :d ) itd.

Poslednja izmena:
A1200 je napisao(la):
PS Al ga onaj lupi da je Plextor ****** i ostade ziv... :D Bato ima i Mercedes loshih serija ali Mercedes je Mercedes tj. Plextor je Plextor. A Hundai je Hundai kao i shto je LG-LG, LiteOn-LiteOn (imao tri komada nikad vishe :d )-, Benq-Benq, Samsung-Samsung (takodje nikad vishe :d ) itd.

Znaci, Plextor je bolji od Benq-a, Samsunga, LG-a, LiteOn-a i ostale kompanije? Hm... Sad bih ovo stavio u sig ali ce mi verovatno neko obrisati.

To sto si ti ubo primerak Plextora koji radi dobro i zadovoljan si sa njim je jedna stvar, a to sto se na nasem trzistu prodaju bas kao i ti Mercedesi a pri tom jos i crkavaju i ne citaju diskove, to je druga stvar. Nemoj da generalizujes stvari tako, neko ce te poslusati i kupiti Plextora na kraju...

P.S. Imao sam jednog dok jos nisam shvatio kakvo je hm...

astrolog je napisao(la):
Pa sledi:

Prvo ispljujes Leadtek a onda ga polizes sa Eagletec-om. I sada logican sled stvari kada se ne zeli priznati greska sledi uvlacenje MOD-u:

Nedjo, kako nisi do sada shvatio da je Kuzma nedodirljiv?

A kako ti nisi shvatio zasto si dobio * ako ne od njega. :eyebrows:

Pa sledi dalje:

E to sad da malo ispadnes pametan. Prvo da znas da u ekonomiji UKUPNA KOLICINA naziva se ZALIHE za odredjeni vremenski period i njihova vrednost.
Takav termin si samo ti upotrebio pa sad samog sebe ispravljas :d
Ja sam po struci Dipl.Ecc i Ing. pa nemogu pomesati takve pojmove kao sto je ZALIHA i REALIZACIJA.
Procitaj moj post jos jednom. Mozes nesto i nauciti iz oblasti ekonomije i statistike.

Astrolog, ne vidim cemu takvo napusavanje. Ja sam ispljuvao Maxtor, a ne Leadtek. Sto volim kad ljudi izvlace reci iz konteksta.Dobro mi je poznat RMA oba proizvodjaca na ovom trzistu, jer sam i ja, zamisli, IT novinar, Nedjin kolega, i nemam AMA BAS nikakve potrebe da se 'uvlacim moderatoru' koga znam licno jedno 5 godina.

Drugo, jos jednom zahvaljujem na izvlacenju iz konteksta. Znam sta su zalihe, studiram FON, te mi ne moras objasnjavati pojmove.

Dalje nema svrhe da se svadjamo, uzivaj u svojim diplomama ekonomiste i inzinjera.

A1200 je napisao(la):
(dodushe postavljen Zalman VF-700CU jer onaj original heatsink nevalja qrcu :crash: ).

Moram negirati to sto si rekao o cooleru da ljudi nebi pogresno shvatili.

Ja sam promijenio ta tri Leadteka i nisam imao problema sa grijanjem uopce.
Meni je problem pravio DVI izlaz na prve dvije kartice,a treca je bila potpuno ispravna.Kasnije sam je prodao i kupio 6800.

Sa tim coolerom sam ih dizao na 580/1150,i radile su bez problema.Ti si samo imao srecu kao i ja,i naletio na skart.

Ali evo moj Leadtek 6800 je otkljucan(16x1,6),i radi na fenomenalnih 440/970,a default je 325/700.

Toliko o Leadteku.

Poz...

Vrh Dno