Šta je novo?

Leadtek 6200 otisao zauvek?

NiTro

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2004
Poena
319
Igrao sam sinoc wow na frequencijama 550/750 i video sam da se malo baguje pa sam smanjio freq mem na 700 i lepo je islo. Pre toga sam skinuo gianta da probam kakava ce bitit temp bez njega i nije lose 65-70 za gpu ali sam skinuo i hladnjake za mem. I danas ja upalim komp kad ono u biosu sva slova se izmesala, neki levi znakovi.... Digne se win ono pola erana u zutim tackicama, pola u crnim, kad skrolujem ceo ekran zut... Da li je memorija pregorela ili sta? Neka mi neko pomogne, ubicu se. Cistio sam kartu, cistio agp slot, gledao mem. i ne cini mi se da je pregorela, smanjivao klokove ali ne vredi. Na brzaka sam ovo napisao, imam jos malo vremena dok ne zakuca komp. Pomaaaggaaajjtee :S: :mad: :smash:
[EDIT] Da li ce mozda pomoci origialni bios?

Poslednja izmena:
kako si skinuo hladnjake - jesu li bili zalepljeni? mozda si tako ostetio memoriju?

probaj da vratis originalni BIOS, mada mislim da si ga sredio.....

mislim da je tvoje iskustvo odgovor na ono pitanje koliko traju overklokovane kartice :d

ma sumnjam da je overclock razlog. pre ce biti da si nesto ostetio pri montazi.

Hladnjake sam samo uvrnuo rukom, levo, desno, levo, desno i otpali su.

Nazalost, zaje*ao si ili memoriju ili mozda i GPU... :(

Par ljudi je montazom Silencer-a ubilo 9800-tke, posto su osetljive na pritisak na GPU...

@Suicide_samurai
Nema to nikakve veze sa overklokom. To sto je igra brljavila na 750MHz za memoriju je sasvim normalno. Puno je to...

Probaj ovako:
1. iskljucis napajanje (na prekidac ili izvuces strujni kabal iz napajanja)
2. zatim pritisnes dugme za paljenje :-devil-: kompjutera (da ispraznis svu zaostalu struju dok je komp raskacen sa struje - to ucinis par puta)
3. zatim prikljucis struju (na prekidac ili utaknes strujni kabal u napajanje)
4. pritisnes dugme za paljenje kompjutera
5. molis se da ce da radi :)

Eventualno ako ovo ne pomogne, probaj da izgasis komp, izvuces napojni kabal iz napajanja, izvuces graf. karticu napolje, a zatim je opet vratis u slot, sve spojis i upalis komp.

:wave:

ps
javi da li je pomoglo

Poslednja izmena:
Nosio sam je kod druga i isto. Sad sam stavio original bios i isto, samo su strafte redje (teze se primecuju i lakse se vidi sve na ekranu). Sad cu probati "mmmm" metodu :)

:( Ne vredi, probao sam i jedno i drugo ali nece. Probao sam i bez molexa u karti ali nema vajde. :( :( :( :(

zao mi je sto to cujem....

probaj da iskoristis garanciju :d

2 Delija: pa verovatno jesi u pravu, ali za memoriju deklarisanu na 3.6ns jeste malo previse...

To sam i ja hteo. Ali mi je zeznuto sto sam u Sapcu a kartu sam kupio u NS.
Samo mi nije jasno kako je normalno radila nekih 3-4 dana od kad sam skinuo gianta, radila je da 550/750 ili 700, tako nesto, svaki dan sam igrao wow. Sad sam skinuo kuler sa gpu i stavio novu pastu al ne vredi. Probao sam monitor da stavim na dvi preko onog dvi to analog konektora i isto.

izgleda da je stvarno gotova, ako imaš garanciju probaj ju nekako provući možda dobiješ drugu

Mene je oduvek zanimalo sta je sa garancijom kad se leadtek vise ne moze naci sta ce oni da rade nece valjda da probaju da uvale neku drugu 6200 :S:

mogao bi da odneses kartu kod nekog ko servisira telefone i ima strpljenja da je pogleda detaljno. drugaru je usporio ventilator na grafici i posle nekog vremena se desila slicna stvar. na kraju je lik prelemio sve kontakte oko gpu-a i grafika sada radi najnormalnije.

ne mora da znaci da je isti problem ali ako garancija ne uspe probaj.

Da da idi na garanciju, ali precuti sta si joj sve radio.
Sjajan savet.
Ako to ne uspe ukradi nekom pare i kupi novu.

Inace ostetio si GPU ili Memoriju ili oba.(kad se gpu osteti imas kockice, a memorija imas strafte...br iz nekog mog iskustva).

Ja mislim da je ovaj forum opasan, dodju tu ljudi i deca citaju kako se ovaj hvali ovakvim overklokom, onaj onakvim, onda to misle mogu kod kuce, pa srede hardware... ;)

Flight je napisao(la):
Ja mislim da je ovaj forum opasan, dodju tu ljudi i deca citaju kako se ovaj hvali ovakvim overklokom, onaj onakvim, onda to misle mogu kod kuce, pa srede hardware... ;)

Pa overclock je uvek bio i bice rizican, niko te ne tera da overklokujes, zato postoje skuplji i brzi modeli pa izvoli.

Poslednja izmena:
Ovo konkretno nema veze sa overklokom.

Delija je napisao(la):
Ovo konkretno nema veze sa overklokom.
I ja mislim isto da nije do overkloka,ipak je to zbog nasilnog skidanja mem hladnjaka(mada je i gpu mozda otisao).Znaci naravoucenije:NE SKIDATI mem hladnjake nasilno(a ni uopste,po meni,jer se nista ne dobija u principu...mozda par Mhz..).Postoje metodi...zamrzavanje(ne preporucuje se zbog vlage koja se uvuce u kontakte cak iako se karta stavi u vakuumiranu kesicu),zilet(sto mi je Delija dao predlog:) ),kao i zagrevanje fenom(sto svi koji zele tu zaje***iju primenjuju).Znaci fenom se lepak razgreje i oni sami maltene otpadnu.Sto se gpu tice,to je bas skakljiva tema zbog toga sto se mora bas biti oprezan kod pritiska na njega i mrdanja levo desno(kao i kod cpu nije preporucljivo...jedino ako zelite da kupujete nov procesor :d... Ne Daj Boze )

igor2 je napisao(la):
Da da idi na garanciju, ali precuti sta si joj sve radio.
Sjajan savet.
Ako to ne uspe ukradi nekom pare i kupi novu.

Inace ostetio si GPU ili Memoriju ili oba.(kad se gpu osteti imas kockice, a memorija imas strafte...br iz nekog mog iskustva).
Kod mene su kockice. I ja sam hteo da idem na garanciju, ali sta cu kad zivim u Sapcu, a kartu sam kupio u NS pa mi je zezanje doci tamo. Nisam imao vremena, sad cu probati wow, mozda ce lepo ici :)

Sad sam probao wow i cim hocu da ga pokrenem, restartuje se komp :(

ma ne mora da znachi da si je zenuo skidanjem hladnjaka. ja sam moju kartu (sa defaultnih klokova) morao da downloclockujem za 10ak mhz (i gpu i ram) da bi radila. *** pochelo grejanje a radijator mi odma pored kompa. ne znam kakvo je grejanje kod tebe al 3-4 dana je bilo lepo vreme pa nije ni bilo grejanja a juche pocheli bash da loze. mozda ti to odgonetne zashto je radilo jedno vreme a onda samo vrisnula.

@ Delija & ilidan

A, da ja vama nacrtam i to onda emajlujem, ovo navodim kao primer, ne mora overklok, eto vidite da je neko iz razonode stavljao i skidao hladjenje, kao nekakvu rekreaciju za graficku :) Inace overklok je prethodio svemu tome, tako da vrlo ima veze i komentar mi je na mestu, sada kada je vec gotovo overklokovanje nije direktni krivac. (ako i sada ne razumete blago vama)

Flight je napisao(la):
@ Delija & illidan

A, da ja vama nacrtam i to onda emajlujem, ovo navodim kao primer, ne mora overklok, eto vidite da je neko iz razonode stavljao i skidao hladjenje, kao nekakvu rekreaciju za graficku :) Inace overklok je prethodio svemu tome, tako da vrlo ima veze i komentar mi je na mestu, sada kada je vec gotovo overklokovanje nije direktni krivac. (ako i sada ne razumete blago vama)
Nacrtaj :d

Razumemo mi, ali niko ovde nikoga te ne tera da overklokuje svoj hardware.
Ako ljudi zele to da rade, zbog toga sto su ovde procitali kako se performanse drasticno povecavaju, to rade na svoj rizik. Sta sad treba da optuzim nekoga sa benchmarka sto me je nagovorio da overklokujem svoju graficku, jer sam procitao njegov post kako je on dobio na performansama :D

Rekoh ti ja da si "zgnjecio" GPU...

Srecno sa reklamacijom!

@Flight
Pa ja od pocetka tvrdim da to nema veze, tj. da je jaaaaaaaako mala verovatnoca da je do toga.

Poslednja izmena:
A ZASTO SI SKIDAO GIANTA?
Zasto cackas nesto sto radi! Radi i vise nego sto bi trebalo (6200->6600+oc)
Tebi je bas bilo dosadno kada si nasao da ispitujes kako se greje kartica.
Nemas sta da radis nego da je nosis na reklamaciju jer ako neko drugi bude pokusavao da nesto lemi zaboravi na nju.

NiTro je napisao(la):
Hladnjake sam samo uvrnuo rukom, levo, desno, levo, desno i otpali su.

Obavezno pogledaj oko samih memorijskih cipova da li je neka el. komponenta
odvaljena.
Kada se hladnjaci na taj nacin skidaju ponasaju se kao sekirche pa hoce da
odvale sa stampane ploce sve i svasta.
pozdrav

On skido giant-a a ja ne mogu da ga nadjem daga stavim.
I dobili smo prvog mrtvog leadtek 6200 na forumu.

Zato sto se sa giantom grejala preko granice (valjda 130 stepeni) i izbacivalo mi je poruku da je temp presla granicu, wow se bagovao, kad udjem u igru (stojim na login screenu 5-10 min odma pocinju artefekti...). Kad sam skinuo gianta temp ne prelazi 65-70 stepeni. Pa ti vidi ;)

A dali je giant radio ili si ga iskljucio da radi pasivno?

Da se nije od pritiska na dole Giant malo otpustio i izgubio kontakt sa procesorom, i time pocela da raste temperatura?

Nazad
Vrh Dno