Šta je novo?

LCD za matorce :)

Nightbringer

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
predložite mi neki LCD 32" ili 37", isključivo za gledanje standardnog SBB-a. šta bi tu bio best-buy?

ne treba 1080p. ako sam dobro razumeo za SD je bolje 720p? ili grešim?

Pa trazio si best buy, a c530 je upravo to. ima na akciji u t-maniji za 37k. Mislim da neces pogresiti ako uzmes ovaj, jer uzeti neki šklj tv za manje pare je greota.

Ja sam mojim roditeljima kupio http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32c350.html, i izuzetno su zadovoljni za taj novac mislim da se ne moze naci bolji tv.Ali ja sam njima uveo d3 ,pa je slika odlicna ,ali za standardne sd kanale ne bih ti preporucio ne samo ovaj ,nego nijedan lcd.Izvinjavam se ,ja sam za njega dao pre dve nedelje 30000 k ,a sada vidim da su povecali cenu.

Poslednja izmena:
Moja greska, nisam dobro video, ipak je bio u pitanju c350 sa cenom od 37k. Da ja uzimam, doplatio bih tih 3k razlike i uzeo c530. Ali dobro, ne treba svima fullhd tv :)

koja je razlika između Samsunga c450 i c350? ne mogu da nađem ništa, iste su im specifikacije. ne znam gde ste videli c530 za 40k, u Tehnomaniji je na akciji 45k.

pa ne bih se baš petljao sa Vox, Elite i ostalim *******cijama. Samo Samsung ili LG.

po čemu je bolji od c350? u ovom slučaju, samo i jedino što se računa je kvalitet slike. apsolutno su nebitni USB, HDMI, DLAN i ostale džidž-bidže.

Jedini plus u ovom slucaju je dubina crne, koja nem veze sa SD domacim kanalima. Sve ostalo je na strani LG-a kod koga je otkljucavanje usb-a manje problematicno.

Nadam se da smem da se nadovezem na ovu temu jer imam slican zadatak (nabavka LCD-a od 32" za roditelje sestrinog muza). Eto i to mora da se radi...

Natrcao sam na akciju u BB za SONY KDL32EX600, ne znam nista o njemu, ali mi se dopalo to sto daju garanciju od 5 godina.
Prethodno sam se lomio izmedju Samsunga (hvaljen na forumu) i LG-a (ima ga drug), ali mi ovo deluje privlacno, pogotovo sto znam da sestrin muz forsira SONY.
Budzet je oko 500e max, pa se i tu uklapa. Unapred hvala!

Poslednja izmena:
Pa slicno sam i ja razmisljao, ali onda se uvek ode predaleko... Ja sam sebi uzeo Panasonic P42S20E i prezadovoljan sam, pogotovo digitalnim kanalima (IPTV), ali "direktiva" je stigla sa napomenom da bude LCD i da ne treba veci od 32". Ja sam stvari sveo na Samsung pocev od C530-550, preko LG32LD465 (ima ga drug koji ima isti nesretni AV-com kao ja i slika mu je sasvim dobra, bar po meni koji imam -1 dioptriju na oba oka, pa mozda i ne mogu da vidim manjkavosti sa vise od 2m :) ali racunam onda nece ni njegovi matorci... )

Posto je jedna od bitnih stvari da korisnici (matorci) tog LCD-a ne treba da vide majstora u sto duzem periodu, dopala mi se varijanta sa SONY-jem, ali bi mi znacila potvrda od nekoga ko ih poznaje da nisu neki entry level krsevi koji toliko kostaju samo zbog SONY znaka...
Znam da vise nista nije garant da ce uredjaj funkcionisati besprekorno, samo eto pitam da li vredi dati jos stotinjak evra za SONY i 5 godina garancije (u odnosu na LG i Samsung)?

Sto se tice sonija ,tu ti ne mogu pomoci,ali dao Bog na ovom nasem forumu imamo dosta kvalitetnih ljudi koji ce te posavetovati za sony.Samsung c530 ,sa ovom sadasnjom cenom je top,ali ako ti nije bas mnogo zapelo ,sacekaj ovogodisnje modele ,pa vidi razliku u ceni i karakteristikama,pa odluci.

cisto da javim sta sam resio:
od svih HD-ready, uzimam veceras c530 :) 32" na akciji u Metrou za 41k sa PDV-om.

čisto da javim utiske, možda nekog zanima.
SD kanali na SBB su...pa...onako...nikakvi :) iako svi preporučuju MOVIE mod, ja sam stavio STANDARD uz malo setovanja ostalih opcija. boje u MOVIE modu su nikakve, šućmuraste, mutne, kao da gledam televizor kroz nekakvu tamnu zavesu, dok su u STANDARD modu dosta življe. slika prepuna raznih artefakata, posebno u dinamičnim scenama. najlepše od svega izgleda teletext :(
uskoro treba da uzmem D3 ili da pređem na IPTV (što je verovatnije jer sada nude HD paket za 1 dinar u prvih 12 meseci, ukoliko potpišeš ugovor na 24 meseca). nadam se da će se stanje popraviti prelaskom na digitalni signal da ne bi došlo do :crash:

To je ogromna razlika ,ja imam d3 i stvarno je razlika kao nebo i zemlja,u slucaju lcd-a.Sto se tice plazme ,tu je i slika na sd kanalima ocekivano odlicna.Gledao sam ove modele sto je another man u linku predlozio i ima stvarno lepih modela ,ali mene je za oko zapao ovaj http://www.quince.rs/detalji.php?meni=LCD&recordID=896, pa da mi neko objasni sta je ovo sa ovolikom cenom.

Poslednja izmena:
To je ogromna razlika ,ja imam d3 i stvarno je razlika kao nebo i zemlja,u slucaju lcd-a.Sto se tice plazme ,tu je i slika na sd kanalima ocekivano odlicna.Gledao sam ove modele sto je another man u linku predlozio i ima stvarno lepih modela ,ali mene je za oko zapao ovaj http://www.quince.rs/detalji.php?meni=LCD&recordID=896, pa da mi neko objasni sta je ovo sa ovolikom cenom.

pobegao im je zarez :d
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-22le3300.html

Nazad
Vrh Dno