Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Danas sam na LG32LH2000 otkljucao USB metodom downgrade 3.63 na 3.15 (MENY-OPTIONS-FAV sedam puta), OK na daljinskom i TV-u 5 sec (pass 0000), promenio sta treba i vratio firmware na 3.63. Sve radi OK, pa cisto da javim.

Da li je neko možda pokušao da pusti Avatara (1080p, ESiR grupa)? TV mi prijavljuje da je invalid file. Prvo sam mislio da sam ja napravio neku grešku kada sam prebacio dts u ac3, ali se ispostavilo da ne prepoznaje film i sa dts-om... Ovo je prvi put da mi se dešava da TV ne prepoznaje film.

Poslednja izmena:
eh
skini avatara 1080p od grupa 'amiable'

taj radi bez greske, naravno DTS -> AC3 obavezan

slike uopste nije losa, velicina 10.5GB (ili malo vise, ne secam se tacno)

Zdravo, ljudi, kao sto vidite, ja sam novajlija na vasem forumu. Iskreno, odusevljen sam sa nivoom komunikacije i sa ozbiljnoscu obradjenih tema.
Imam dva pitanja. Prvo, da li je bolje da kupim LG37LH2000 ili LG37LH3000. Kupio bih svakako ful HD, a negde sam na vasem forumu procitao da LH2000 to nije.
Drugo pitanje: mogu li se oba otkljucati?
Znam da sam pomalo dosadan, imate li predlog gde da pazarim LCD?
P.S. Pretpostavljam da nema razlike izmedju 32 inca i 37 inca (izuzev u ceni).
Hajde, pomozite novajliji, Bog zna kako ce vam dobrim vratiti. Dobro cini i dobrom se nadaj :)

Imao sam i ja problem sa par filmova 1080p koje nisam mogao da pokrenem na lh7000 i sumnjam da je problem u bitrate...tako da sada prvo skinem neki sample pa ako radi onda skidam ceo film ;)

Zdravo, ljudi, kao sto vidite, ja sam novajlija na vasem forumu. Iskreno, odusevljen sam sa nivoom komunikacije i sa ozbiljnoscu obradjenih tema.
Imam dva pitanja. Prvo, da li je bolje da kupim LG37LH2000 ili LG37LH3000. Kupio bih svakako ful HD, a negde sam na vasem forumu procitao da LH2000 to nije.
Drugo pitanje: mogu li se oba otkljucati?
Znam da sam pomalo dosadan, imate li predlog gde da pazarim LCD?
P.S. Pretpostavljam da nema razlike izmedju 32 inca i 37 inca (izuzev u ceni).
Hajde, pomozite novajliji, Bog zna kako ce vam dobrim vratiti. Dobro cini i dobrom se nadaj :)

idemo redom:
1) bolje je lh3000. naravno skuplji je odredjeni iznos, ali je zato fullHD (1920x1080)... lh200 to NIJE! (on je 1368x768 ili nesto slicno tj HDready tj ~720p)

2) mogu se oba otkljucati na ISTI NACIN. hardwer je isti/slican. razlikuje se panel tj. kvalitet i rezolucija istog (objasnjeno u pitanju br. 1)

3) gde kupiti TV... ako si iz Beograda, izbor je veliki - ima ih svuda... Neka tu pomogne neko drugi jer ne pratim vise stanje u prodavnicama (a i zasto bih? svoj primerak vec imam)

4) pa sad... razlika postoji u velicini. 5 inca ti je 5x~2.5cm , sto ce reci 37 inca ti je oko 12-13cm duza dijagonala. Naravno, postoji razlika i u ceni, ali to se podrazumeva. Moj model je 42 inca....

Iskoristicu priliku da se malo kurchim, a usput pokazem primenu (srednjoskolske) matematike u praksi... Visinu i Sirinu ekrana na osnovu poznate dijagonale (i odnosa stranica tj 16/9 u nasem slucaju) mozete izracunati pomocu pitagorine teoreme (kvadrat nad hipotenuzom jednak je zbiru kvadrata nad katetama) i sistemom jednacina sa dve nepoznate..

hipotenuza je kod nas dijagonala, a katete su sirina (X) i visina (Y). naravno - radi se o pravougaonom trouglu...

znaci d^2 = X^2 + Y^2, iz toga sledi da je (ako govorimo u incima) 37^2= X^2+Y^2, odnosno (ako se radi o santimetrima) (37*2.54)^2=X^2+Y^2

to je jedna jednacina.. druga je 16/9 = X/Y

stvar je prosta. prvo se odredi X iz druge, a to je X=16Y/9, a zatim se to iskoristi u prvoj jednacini, da bi se izracunao Y... nakon toga se Y ubaci u drugu da da bi se izracunao X...

necu detaljisati, potrebno je poznavanje algebre na nivou srednje skole.. uglavnom sa X i Y za svaku dijagonalu, mozete videti kolika je realna razlika u velicini ekrana... bilo u visini i sirini, bilo u povrsini (povrsina pravougaonika = X*Y)

naravno, sve ove vrednosti vec mozete naci izracunate na internetu, ali zasto ponekad ne upotrebiti sopstveni mozak, cisto da ne zardja :)

eh
skini avatara 1080p od grupa 'amiable'

taj radi bez greske, naravno DTS -> AC3 obavezan

slike uopste nije losa, velicina 10.5GB (ili malo vise, ne secam se tacno)

Ma odradio sam brute force i dovukao PC do TV-a :smash:
Čisto da se ne baci 20gb :)

xWolfe, hvala na informacijama. Jeste da sam pocetnik, ali sam znao razliku u dimenzijama izmedju 32 i 37 inca. Pitanje je bilo usmereno na softver ta dva televizora, a ne na velicinu. Svakako, hvala na strpljenju.
Ako me posluzi sreca, danas cu da pazarim LG37LH3000 za neverovatnih 50.000 din. Na popustu je!
Ko trazi, on i nadje.
Da nije bilo vas, tesko da bih se odmah odlucio.
Ovako, ako profi likovi kazu da je dobro, zasto ne poverovati.
Inace, nasem narodu nedostaje malo poverenja u svoje bliznje.
Javljam se kada kupim TV.

Ljudi, negde sam citao juce na forumu ali sada ne mogu da pronadjem: kako se proverava koliko je sati radio TV? Da mi ne uvale polovnu stvar.

Pa pise u servisnom meniju.
Dakle, procitaj opet proceduru iz teme, kako se ulazi u servisni meni.

Da li je neko možda pokušao da pusti Avatara (1080p, ESiR grupa)? TV mi prijavljuje da je invalid file. Prvo sam mislio da sam ja napravio neku grešku kada sam prebacio dts u ac3, ali se ispostavilo da ne prepoznaje film i sa dts-om... Ovo je prvi put da mi se dešava da TV ne prepoznaje film.

Ne brini meni jedva i na popcornu radi taj isti. Skini verziju od manje gigabajta i radiće.
Interal release grupe su ipak malko preterale sa Avatarom, nisu trebali toliki bitrate da napucaju. A ja, budala, takođe video najveći fajl pa reko - Skidaj. :D :D

Pa pise u servisnom meniju.
Dakle, procitaj opet proceduru iz teme, kako se ulazi u servisni meni.

Molim te, daj mi link.

Kupio sam danas LG37LH3000 za 50000 dinara. Neptun je cudo, ko hoce, neka izvoli, akcija pocela danas i traje desetak dana.
NEGO:
Imam KDS kablovsku mrezu. Interesuje me da li ima neka caka u vezi sa zemljom koju upisujem, i da li da trazim automatsko biranje preko antene ili kabla? Logicno je, valjda, preko kabla, tako sam i uradio, a za zemlju porekla sam stavio -- (tako pise u uputstvu). Slika mi nije nesto narocito kvalitetna, posebno RTS1. O cemu se radi?
Kao sto vidite, cackao sam kanale do pola noci.
Molim samo da mi ne odgovorite citaj forum. Citao sam ga do sada. Nego, profesionalci, dajte linkove i pomozite.
Unapred zahvalan

TV sam otkljucao sa mobilnim telefonom.
Da li mogu preko njega da odem u servisni meni i da proverim koliko je sati radio?
Ili da kupim Hama daljinac?
Sta kazete?
xWolfe?
Da li neko ima KDS mrezu, nervira me RTS1.

ako si otkljucao mobilnim telefonom, hama daljinac ti i ne treba
to je samo jedno od alternativnih resenja

postoje 2 servisna menija, i u oba je moguce uci samo mobilnim telefonom (windows-mobile / Symbian ) ... ovi sa hama daljincem, koliko vidim, mogu uci samo u jedan servisni meni od ta dva.
u oba servisna menija je moguce uci i sa firmware v3.15 (ok+ok za prvi i menu+menu za drugi) ali to je prevazidjeno, delom rizicno i nefleksibilno resenje.. jer cim predjete na najnoviji firmware, kombinacije tastera za ulazak u servisni meni vise ne rade (iskljucene su), iako podesavanja koja ste uneli ostaju.

iskreno, voleo bih da neko ponovo napise na kom mestu u servisnom meniju (kojem od ona dva???) se proverava ukupno vreme koje je televizor radio - posto mi je ta informacija promakla i ne mogu da je nadjem

sto se tice KDS mreze, ne mogu ti nista reci, jer je ne koristim... imaj na umu da zemaljski TV kanali preko bilo kojeg operatera NIKADA nece biti jednako kvalitetni kao 720p/1080p filmovi koje pustas na televizoru JEDNOSTAVNO ZATO sto svi zemaljski kanali su u PAL standardu (analogni standard/protokol koji se bazira na slici rezolucije 768x576 interlace, sa odnosom stranica 4:3, naspram 16/9 koliko je televizor o kojem pricamo ovde) ta slika je inferiorna u odnosu na 720/1080p. mislim, slika je odlicna, mnogo bolja nego na standardnim televizorima (po meni) jer LG ima jako dobar algoritam sa sredjivanje analognom signala (reskaliranje, noise filter... itd itd itd cak ima i u naprednim opcijama da se fino podesi i napravi profil kako ce sve to da radi)... ali slozices se, ne mozes od babe napraviti devojku..

druga je stvar ako KDS-ov signal je specificno los ili vec sta je... ja zemaljske TV stanice gledam na LG preko lokalnog (nepoznatog siroj javnosti, a i zivim u manjem mestu van beograda) kablovskog TV operatera... i, znajuci sve ovo gore navedeno, prilicno sam zadovoljan....

Dobro, uspeo sam da za 7 sati procitam celu prepisku.
Za pocetnike i one koji su nestrpljivi (i ja sam do juce bio dok nisam naterao sebe da sve procitam) predlazem LG LCD uputstvo sa foruma u Word-u koje je u atachu neko ostavio pre nekoliko meseci. Predlazem i ovim Vukovima da tekst u Wordu upotpune i olaksaju posao svima.
Po meni, ostalo je nereseno:
1. provera vremena rada odmah po kupovini aparata
2. jasno objasnjenje svima da je uvek bolje otkljucavati sa telefonom, nego igrati se sa firmwarom
3. posto je Srbija zemlja mogucnosti, a posebno za mutivode i lopove (na moju veliku zalost), svaki kupac treba da utvrdi sta je kupio. Postavlja se pitanje (Wolfe, upomoc), sta je najbitnije kod TV, koje komponente moramo proveriti, da li su nam uvalili staro za novo itd. Ocekujem odgovor tipa: najbitnije su sledece tri stvari... Proveravaju se tako...
Ako se iskusniji potrude i popune Wordov fajl, kao i ako daju odgovore kako da se zastite kupci koji nemaju dovoljno znanja kao xWolf & comp, onda smo stvar resili.

Interesuje me da li TV-u marke LG37 LG2000 moze da se otkljuca USB port. Ovo pitam za mog prijatelja koji planira da kupi taj TV a pohvalio bih se da sam upravo otkljucao moj TV LG2100 i sada gledam DivX bez problema ali fajlove sa extenzijom .mp4 ne moze da otvori.

Mislim da ne moze. Bilo je reci o tom modelu,procitaj malo temu detaljnije

Interesuje me da li TV-u marke LG37 LG2000 moze da se otkljuca USB port. Ovo pitam za mog prijatelja koji planira da kupi taj TV a pohvalio bih se da sam upravo otkljucao moj TV LG2100 i sada gledam DivX bez problema ali fajlove sa extenzijom .mp4 ne moze da otvori.

LG2000 je model iz 2008 i na njemu ne moze da se otkljuca USB. On cak ima sasvim drugi softver u sebi, pa samim tim i drugi servisni meni, a i sam hardver ne podrzava pustanje filmova.
LG2100 je model iz 2009 u kucistu modela 2008 i za njega vredi sve gore opisano u vezi otkljucavanja usb, kao i za sve ostale tv iz naslova teme, u sta si se i sam uverio.

titlovi

Preko hama daljinca sam otkljucao USB. Filmovi rade :D
Imam pitanje u vezi titlova. Kod DVD-ova koje imam i WDTV-a mogu da imam više prevoda i da ih menjam po volji
film.avi
film.srt
film.en.srt
film.en1.srt
film.sr.srt
film.POW4.English.C.orig.Addic7ed.com.srt
............
Da li je to moguće i kod 32lh3000 TV-a?

Da li postoji neka procedura za vađenje USB-a?

Obični izključim puštanje sa USB-a i samo izvučem kod plejera.

Kod pustanja filmova titl mora biti istog naziva kao film da bi ga plejer tv-a ucitao, sto znaci da ce biti ucitan samo jedan titl.
Za vađenje usb-a postoji opcija u ono brzom meniu u krugu. Nacrtana ikonica usb stika, kad se pritisne tv ispise-sada mozete izvaditi usb

Nisam jos nista navatao o tom novom firmwareu

Nema nikakvih vidljivih promena na LH2000 u odnosu na 3.63

Postoji li negde spisak izmena u odnosu na fw 3.15 i da li mi neko može reći da li vredi uraditi update na bilo koji od novijih fw-ova, šta se time dobija sem nemogućnosti pristupa servisnim menijima daljincem?

Ako provalis u :wall:serv. meniju da je tv vec radio tj. da nije nov..oce li prodavci priznati garanciju i zameniti ga za novi ili ...??? A ova neverovatna akcija 49999din za 37lh3000 mi je malo sumnjiva,sa 63000din...ne znam sta da radim,velika je usteda novca u pitanju..kad bi neko napisao kako da proverim i na koje stvari da obratim paznju pri kupovini,da to nije neki reparirani model pa je zato na akciji....ali stedi se 13000 din nije malo taman za neki 5.1 sistem :)...Ajde molm vas za neki savet posto akcija traje jos malo..POZZZZZZZ

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno