Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Znam za to sa mobitelima, ali nisam siguran da cu moci doci u posjed jednog tako brzo...

Inače, u srijedu kupujem TV, samo se još uvijek dvoumim između 32LH2000 i 32LH3000.

sta tu imas da se dvoumis
jedino ako su ti pare problem

lh2000 ima losiji ekran i nizu rezoluciju (720p) a lh3000 ima kvalitetniji ekran i fullHD rezoluciju (1080p)

bolji je taman onoliko koliko je i skuplji

na kraju krajeva, sto se tice mobilnog telefona, ne moras da cekas svoj, nadji nekog drugara koji ima pcpocket ili nokia smartphone, pa uradite to sa njim...

Poslednja izmena:
Zdravo,nov sam na forumu.Iscitao sam neke stranice ove teme ali ako neko moze da mi detaljno napise sta trebam da radim da bih na tv LG M237WDP-PZ mogao da gledam filmove preko USB-a.Da li trebam da skinem firmware i odakle(ako moze link ili adresa) i sta posle da radim,sestra mi koristi taj tv pa da vidim da joj namestim.Citao sam avforum.com da mi i treba univerzalni daljinski ili mobilni.ja imam samsung d 900i tako da ne verujem da cu nesto moci da uradim sa njim.Ja bih vas stvarno zamolio da mi sve lepo objasnite(jeste glupo) ali sta cu.Hvala unapred

Samo da kazem da sam danas usao u servis meni na plazmi 42PQ2000 i nisam uspeo da otkljucam usb,znaci servis meni nije uopste isti kao kod LCD-a.Firmware je 3.40 i koristio sam nokiu e-51,ali nisam uspeo nema tool options 3 ima samo 1 i to nisam hteo da diram.Znaci na ovom televizoru ,posto je neko ovde pitao,ne moze da se otkljuca usb.Pozdrav Nesa.

Predlazem moderatorima da ubace u ime topica model LG2100 , posto on , isto kao i LF2510, ima isti hardver kao LHxxxx serija, pa stoga sve napisano ovde, vazi i za njega...

mislim da postoji jos i LG3100, ali nisam siguran 100%

i zamolio bih ljude koji imaju drugacije modele da ne eksperimentisu jer ovo nije partija pokera, i stvari ne funkcionisu po sistemu "ajde da probam"... zeznete li svoj televizor, nemojte da ste se pojavili posle ovde da kukate... a vidim, neki su bas UPALILI SVECU

Jos jednom da citiram mog prijatelja iz bugarske, za one KOJI NE UMEJU DA CITAJU:
Hi Momire
LGxxLG2000 is model 2008y and USB is only service input -no Divx ,no mkv,no jpg ,no mp3
only models LGxxLG5700/6000/7000 -/from 2008y/ have mp3./jpg on USB -no Divx ,no mkv

Моdel LG3300 /2009y/ -тhis is a model LH2000 in corps from LG3000/2008y/
Моdels LG2100 and LG3100 /2009y/ have chassi from model 32LH2000/3000 - but in corps from model LG3000 /2008y/
all this model can activate Divx player in service meny
greetings from Bulgaria
Hristoslav Slavov

Poslednja izmena:
Ljudi ja znam da se ovde raspravlja samo o navedenim modelima ali ja bih stvarno zeleo vasu pomoc jer vecina zna kako sta treba da namesti

http://lgusb.wikispaces.com/message/view/home/18302241

probaj ovo.. izgleda da moze nesto da se iskopa...
voleo bih da neko nadje malo detaljnije objasnjenje u smislu, koji je hardwer unutar ovog televizora? i koji je ovo model?

Znam za ovo,citao sam ali posle sam ovde video da pricate o nekom firmware tako da me je to skroz zbunilo.Znam sigurno da moze i za ovaj moj model da se puste filmovi preko usb-a ali gde trebam da skinem taj firmware i sta je to

Pokusav da procitam svaki post i sve sto smatram da bi mi pomoglo, vadim i kopiram u moj file,ali mnogo ih ima, pa bih zamolio clanove ili moderatore koji imaju sve ovo o cemu se ovde pise ( promena FW,MENY+MENY, OK+OK, MOBILNI KAO DALJINSKI ...) da ga okace negde kao neko uputstvo, bilo u pdf-u ili word-u.Smatram da je to lakse i brze,nego da budete i vi i mi nervozni sto se pitanja ponavljaju. POZDRAV !
_

Ovo moze biti korisno ko silly enough to change other things in service menu, or used firmware on a TV its not supposed to go on and TV doesnt work proper anymore

RESTORING THE TV's ORIGINAL FIRMWARE..................................................................................
Restore If you have had trouble, or been silly enough to change other things in service menu, or used firmware on a TV its not supposed to go on and TV doesnt work proper anymore then theres a technique you can use to restore the TV's original firmware - depending on damage done it may not always fix the TV as some settings remain after firmware has been changed (like the USB hack)
Here's how it goes:
1. Open MENU
2. Go to OPTIONS (but don't press OK, just highlight the OPTIONS)
3. Press the number"9" in your remote 7 times.
After it should say "Restore program completed". This (should) revert you back to the original factory firmware.

Poslednja izmena:
Jedna informacija za korisnike LG LCD xxLHxxxx: Posle prelaska na IKOM kablovski sistem, dobio sam, pored analognih kanala, i sve digitalne kanale uključujući i skremblovane. Naravno, skremblovani kanali se ne mogu gledati bez CI modula, ali zato svi ostali rade. Ima ih ukupno 79+8 skremblovanih.

Postavlja se pitanje po forumima da li je trebalo ove informacije javno objaviti. Možda i grešim, ali IKOM i drugi provajderi ništa time ne gube i mislim da i oni to sve odlično znaju. Cena digitalne televizije je tek neznatno veća od analogne a pay-tv i tako ne možeš gledati bez njihove kartice. Druga stvar koja je važna je i ta da retko ko ko ima DVB tjunere može da pronađe te kanale jer samo pravim izborom zemlje ih možeš pronaći. U mom slučaju (32 LH5000) je to Finska.

Utisci su sledeći: Kristalno čista slika sa svim prednostima TV vodiča i titlovima koji se mogu birati za određeni jezik, izbor podsetnika za početak emitovanja sadržaja koji želiš gledati, informacije o sadržaju kada je počeo da se emituje, koliko još traje, koji je sledeći i dr.

Važno je napomenuti i to da je kod DTV kanala nemoguće menjati raspored na TV-u, tj. zakucani su. E tu uskače TLLEDIT3.EXE (hvala xWolfu na tome, uveliko olakšava život) pomoću kojeg se mogu ispreturati svi kanali i postaviti redosled po ličnoj meri.....

Kvalite DTV-a je nesporan, međutim ipak je to SD definicija i nije začajna razlika u odnosu na analognu TV što se kvaliteta slike tiče. Jedini uslov za to je nivo signala (KDS je imao signal 90% i imao sam blage smetnje na par kanala), IKOM ima trenutno 42-45% jačinu signala i analogni kanali su blagi užas, dok DTV radi odlično i na tom nivou. Danas će, nadam se, popraviti signal pa neću više imati problema sa analognim TV-om.

XMark kazi mi koliko imas pravih digitalnih kanala, bas sa tom promenom titla i ostalo? Kakvi su domaci kanali poput Avale, Pinka, B92, Fox...

Imam LF2510 otkljucao sam usb vracanjem na 3.15 i zatim na 3.40 koji je i bio u njemu, sve je prošlo ok, sad me zanima koji je zadnji sw i dali se isplati ubaciti u tv?

XMark kazi mi koliko imas pravih digitalnih kanala, bas sa tom promenom titla i ostalo? Kakvi su domaci kanali poput Avale, Pinka, B92, Fox...

Svi koje sam naveo (79+8) su digitalni. Naravno, ne znam baš da li su svi i ne verujem da su domaći uopšte digitalni na izvoru, tj. u produkciji, ali strani jesu i svi su kristalno čisti. Ali ako provajder šalje dobar signal kao što je to bio slučaj sa KDS-om, nema velike razlike ali ipak ima. Inače DTV do izražaja dolazi naročito kod FOX-a, AVALE i PINK-a jer u analognoj tehnici ima smetnji.

Koliko sam primetio, reper za dobru sliku na ovom govornom području je TV OBN. Imaju najbolju tehniku i mislim da rade sa opremom za HD u produkciji.

xMark je napisao(la):
;2088276]Svi koje sam naveo (79+8) su digitalni. Naravno, ne znam baš da li su svi i ne verujem da su domaći uopšte digitalni na izvoru, tj. u produkciji, ali strani jesu i svi su kristalno čisti. Ali ako provajder šalje dobar signal kao što je to bio slučaj sa KDS-om, nema velike razlike ali ipak ima. Inače DTV do izražaja dolazi naročito kod FOX-a, AVALE i PINK-a jer u analognoj tehnici ima smetnji.

Koliko sam primetio, reper za dobru sliku na ovom govornom području je TV OBN. Imaju najbolju tehniku i mislim da rade sa opremom za HD u produkciji.
Kod mene je IPTV i na 42LF2510 sve slike su extra. Normalno strana produkcija odskace posebno HBO. U svakom slucaju preporuka.:)

Poslednja izmena:
zamislite kako ce sve to izgledati kad bude sama slika 720p ili 1080i/p (nisam siguran da ijedna televizija emituje 1080p stream)...

ako vam je ta 576i slika dobra, sta cete tek reci kad dodje 720p :)

Sada je na DTV slika samo kristalno čista, ali joj jako nedostaje oštrina i detalji koji nisu vidljivi bez 720p. Imam snimak sa koncerta "Jay-Z and Alicia Keys - Empire State of my mind..." emitovan preko MTV HD: Neverovatno koliko detalja ima i šta se sve vidi na sceni i u publici uz svo ono osvetljenje i ogroman video bim sa snimcima osvetljenog Njujorka.... Fenomenalan doživljaj, možda i bolji nego iz publike.

U IKOM-u ne razmišljaju još o HD TV. Kažu da to niko neće pokrenuti kod nas dugo jer je izuzetno skupo, kao da smo slepi i ne čitamo o kampanji SBB-a o najavi puštanja HD signala....

ma ako hocete dozivljaj, skinite sa neta 1080p koncerte poznatih muzickih zvezda...

ja za sada imam 2 koncerta ac/dc , 1 koncert billy idol-a , 1 koncert 'nickelback'-a i 1 koncert 'rollingstones'

naravno, sve u 1080p (doduse sa ac3 zvukom, koji je bio DTS ali sam ga konvertovao zbog televizora... da se ne ponavljam, znate i zasto)

Imam LF2510 otkljucao sam usb vracanjem na 3.15 i zatim na 3.40 koji je i bio u njemu, sve je prošlo ok, sad me zanima koji je zadnji sw i dali se isplati ubaciti u tv?

zadnji je v3.55 (sto si mogao i sam da saznas da si citao topic, kao i svi ostali)
da li se isplati staviti ga zavisi od tebe... na povrsini sve je isto (kazu da postoje nove dodatne opcije za podesavanje i dijagnostiku dTV kanala, koje nisu bitne vecini ljudi u srbiji , posto jos uvek nemaju te d(igitalne)tv kanale), a ispod haube su sigurno nesto menjali i sredjivali...

nadji link u ranijim postovima za 3.55 ako si zainteresovan... normalno se update izvrsi, ako pratis upustvo... (i ako ne nestane struja tokom istog, valjda nece :) )

zamislite kako ce sve to izgledati kad bude sama slika 720p ili 1080i/p (nisam siguran da ijedna televizija emituje 1080p stream)...

ako vam je ta 576i slika dobra, sta cete tek reci kad dodje 720p :)

Naravno , jedva cekam 720....1080....!!!
Zaboravio sam da pomenem , zvuk je mozda najbolja stvar na IPTV pored ostalih snimi ,iznajmi,planiraj opcija. Ja volim dobar zvuk i stvarno sam prijatno iznenadjen kvalitetom istog.

Poslednja izmena:
Citat:
lh4000 je lh3000 sa malo kvalitetnijim ekranom (xWolf : bolji odziv + 100hz, ali pitanje je treba li ti zaista ovo drugo)

-Imas pravo xWolf bolje tu da pisem , a i predpostavljam da je velika guzva kod tebe sto se pitanja tice.Iskreno procitao sam svih 62 strana ovde , uglavnom mi je sve jasno , pri kraju sam i da skupim pare , nokia n95 spremna za akciju , samo sam hteo da cujem tvoje misljenje a sad pitam i ostale , kaja je stvarna razlika izmenju ova dva modela , 5ms vs 3ms , ili 50hz vs 100hz ? Mene u stvari brine da li ce biti ponekog seckanja ili da se vuce slika u nekim brzim scenama sa modelom 3000 kad se gleda full HD , a jos vise me interesuje , koji je kljucni faktor tu i sta moze da resi taj problem ako ga uopste ima kod ova dva modela.Naravno i ja bih zeleo da ustedim 10000 din pa bih boleo da cujem od vas ima li ili nema seckanja , ghostova i slicnih bagova pri velikoj rezoluciji i brzim scenama.Hvala svima unapred.Cekam vas odgovor nestrpljivo :)

pa sad....
na lh3000 ti je fullHD i generalno divx (nakon otkljucavanja usb-a) radi isto kao i na kompjuteru kad gledas na monitoru od 50/60hz

ako ti ne smeta tzv. seckanje na monitoru nece ni na televizoru... imaj na umu da vecina materijala se snima do u max 30fps... a sve ostalo je ili interlejs slika, ili interpolacija.... uz pomoc FRC chipa koji imaju skuplji modeli lh4000 i lh5000 (s tim da lh5000 ima jos bolji chip pa je zato jos skuplji)

pa sad....
na lh3000 ti je fullHD i generalno divx (nakon otkljucavanja usb-a) radi isto kao i na kompjuteru kad gledas na monitoru od 50/60hz

ako ti ne smeta tzv. seckanje na monitoru nece ni na televizoru... imaj na umu da vecina materijala se snima do u max 30fps... a sve ostalo je ili interlejs slika, ili interpolacija.... uz pomoc FRC chipa koji imaju skuplji modeli lh4000 i lh5000 (s tim da lh5000 ima jos bolji chip pa je zato jos skuplji)

Na monituru nazalost secka slika zato sto imam slab procesor , i iskreno nisam probao na jacoj masini da pogledam kako to izgleda.Ali ako sam te dobro razumeo , sa 4000 bi trebalo da prikazuje tecnije brze pokrete, a ako je tako da li je ta razlika bas toliko primetna izmedju ova dva modela? I kad smo vec kod fps i slicnih stvari ima li neko ogranicenje kod modela 3000, sto je za njega previse a da 4000 to prikazuje bolje.Mozda delujem kao pocetnik , mozda i jesam , puno sam radio sam monitorima , ali sam pustao filmove niske rezolucije .O HD ne znam previse priznajem , jedino sto sam vido u radnjama , a znam da mi je uglavnom smetalo jedino to kad sam video da secne slika ili se vuce , pa ne bih tu da pogresim.Sto se boja , kontrasta i kvaliteta slike tice mnogo mi se svidjaju svi lg modeli , ali u radnjama uglavnom idu test materijali ili crtaci , a ja iskljucivo zelim da pustam mkv fajlove na njemu po mogucnosti 1080 i kasnije da prikacim hd sat prijemnik.
PS ja i dalje navijam za 3000 , da li moze da prodje i posle ovih mojih zahteva ?

pod kompjuterom i monitorom sam smatrao stabilan sistem, gde procesor nije opterecen, vec sve radi kako je i zamisljeno.

lh4000/5000 i generalno svi televizori koji reklamiraju 100/200/xxx Hz daju tecniju sliku, jer interpoliraju nedostajuce frejmove od normalnog (24/25/30) na ciljnih 50/60/100/200 ... to u prvi mah daje fluidniji pokret, ali cesto dolazi i do deformacija u slici, jer algoritmi nisu idealni... to je ipak interpolacija a ne stvarna slika. Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD. ne znam da li pamtite pre 10 godina kad su se poceli pojavljivati prvi 100hz CRT televizori (oni obicni, sa katodnom cevi)... koriscena je ista fora, samo sto je algoritam bio jednotavniji (vise izoblicenja) i operacije su se izvrsavale na 480i (ntsc) i 576i (pal) slici.. manja rezolucija, manja i zahtevnost.. danasnji cipovi su uznapredovali po operisu sa 1080p slikom i daju manja izoblicenja, ali savrseni rezultati ne postoje..

25fps 1080p slika nema nijedan razlog da secne ili se vuce vise od 25fps obicne divx/pal slike na sistemu koji je dovoljno brz da sve izgura bez kasnjenja.. razlika bi trebalo da bude samo u ostrini i definisanosti slike, a to direktno zavisi od rezolucije iste. da li ce seckati ili ce biti fluidna, prvenstveno zavisi da li je slika interlace ili je interpolirana uz pomoc FRC chipa... s tim da sam pojam seckanja je diskutabilan. neki to ni ne primecuju, a nekima i ne smeta...

meni je svejedno... iskreno...

Poslednja izmena:
pod kompjuterom i monitorom sam smatrao stabilan sistem, gde procesor nije opterecen, vec sve radi kako je i zamisljeno.

lh4000/5000 i generalno svi televizori koji reklamiraju 100/200/xxx Hz daju tecniju sliku, jer interpoliraju nedostajuce frejmove od normalnog (24/25/30) na ciljnih 50/60/100/200 ... to u prvi mah daje fluidniji pokret, ali cesto dolazi i do deformacija u slici, jer algoritmi nisu idealni... to je ipak interpolacija a ne stvarna slika. Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD. ne znam da li pamtite pre 10 godina kad su se poceli pojavljivati prvi 100hz CRT televizori (oni obicni, sa katodnom cevi)... koriscena je ista fora, samo sto je algoritam bio jednotavniji (vise izoblicenja) i operacije su se izvrsavale na 480i (ntsc) i 576i (pal) slici.. manja rezolucija, manja i zahtevnost.. danasnji cipovi su uznapredovali po operisu sa 1080p slikom i daju manja izoblicenja, ali savrseni rezultati ne postoje..

25fps 1080p slika nema nijedan razlog da secne ili se vuce vise od 25fps obicne divx/pal slike na sistemu koji je dovoljno brz da sve izgura bez kasnjenja.. razlika bi trebalo da bude samo u ostrini i definisanosti slike, a to direktno zavisi od rezolucije iste. da li ce seckati ili ce biti fluidna, prvenstveno zavisi da li je slika interlace ili je interpolirana uz pomoc FRC chipa... s tim da sam pojam seckanja je diskutabilan. neki to ni ne primecuju, a nekima i ne smeta...

meni je svejedno... iskreno...

Sad si mi pojasnio neke stvari.Hvala na odgovoru , mislim da sam odlucio , uzecu 3000 :).Pozdrav

CITAT: xWolf
"Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD. "

Prostim jezikom znaci da lh4000 i lh5000 mogu da rade i na 50HZ ?
_

CITAT :xWolf
"Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD" .

Da li ovo prostim jezikom znaci da lh4000 moze da radi i na 50HZ ?
_

CITAT :xWolf
"Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD" .

Da li ovo prostim jezikom znaci da lh4000 moze da radi i na 50HZ ?
_

u osnovi DA.. ali nema opcije koja se bas tako zove...
nego je fora u tome da ukljucis 'game' profil (ili thx cinema...)
u tom profilu je FRC iskljucen..

xWolf:
"u osnovi DA.. ali nema opcije koja se bas tako zove...
nego je fora u tome da ukljucis 'game' profil (ili thx cinema...)
u tom profilu je FRC iskljucen.."

Prostim jezikom DA.Nije bitno kako....to je to.
Jos da nas neko obraduje oko onog panninga ( nije valjda toliko vidljivo ) i ja sam se 100% odlucio !
POZDRAV !
_

Poslednja izmena:
pa to oko paninga ti je u sklopu frejm rejta i FRC chipa
sama interpolacija frejmova stvara deformacije u slici u situacijama kao sto je paning
ali je zato slika fluidnija

kod televizora koji nemaju FRC chip tj. koji rade na standardnih 50/60hz deformacije ne postoje jer nema interpolacije, ali slika se ne krece fluidno (uslovno receno).... opet kazem, ako ste zadovoljni kako ide playback divx/filmova/mkv na kompjuteru isto tako ce vam izgledati i na televizoru....

Nazad
Vrh Dno