pod kompjuterom i monitorom sam smatrao stabilan sistem, gde procesor nije opterecen, vec sve radi kako je i zamisljeno.
lh4000/5000 i generalno svi televizori koji reklamiraju 100/200/xxx Hz daju tecniju sliku, jer interpoliraju nedostajuce frejmove od normalnog (24/25/30) na ciljnih 50/60/100/200 ... to u prvi mah daje fluidniji pokret, ali cesto dolazi i do deformacija u slici, jer algoritmi nisu idealni... to je ipak interpolacija a ne stvarna slika. Ta opcija se uglavnom moze i iskljuciti, a mnogi to i urade upravo iz gornjih razloga. za tu svrhu upravo i sluzi FRC chip jer on interno interpolira nedostajuce frejmove, a to je jako zahtevna matematicka operacija, pogotovo kod fullHD. ne znam da li pamtite pre 10 godina kad su se poceli pojavljivati prvi 100hz CRT televizori (oni obicni, sa katodnom cevi)... koriscena je ista fora, samo sto je algoritam bio jednotavniji (vise izoblicenja) i operacije su se izvrsavale na 480i (ntsc) i 576i (pal) slici.. manja rezolucija, manja i zahtevnost.. danasnji cipovi su uznapredovali po operisu sa 1080p slikom i daju manja izoblicenja, ali savrseni rezultati ne postoje..
25fps 1080p slika nema nijedan razlog da secne ili se vuce vise od 25fps obicne divx/pal slike na sistemu koji je dovoljno brz da sve izgura bez kasnjenja.. razlika bi trebalo da bude samo u ostrini i definisanosti slike, a to direktno zavisi od rezolucije iste. da li ce seckati ili ce biti fluidna, prvenstveno zavisi da li je slika interlace ili je interpolirana uz pomoc FRC chipa... s tim da sam pojam seckanja je diskutabilan. neki to ni ne primecuju, a nekima i ne smeta...
meni je svejedno... iskreno...