Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

evo i danas malo testirao razne formate i stoji ovako, 3gp, flac i wav ne cita, uz pomenuto od pre napr mislim da nismo spomenuli mp4 takodje cita

sto se tice dvd-a radi samo moraju da se obeleze svi vob-ovi i onda ide, uz prekid od oko 2-3 sekunde izmedju citanja vobova
cita i titlove iz dvd-ja i moze da se prebaci na odgovarajuci titl ukoliko ih ima na vise jezika, i cita i sve audio strimove pa moze da se izabere odgovarajuci

zaista zadovoljavajuce, ipak nije mala usteda, neki player koji bi citao mkv verovatno nije bas neka sica, a i ovako je kulturnije

samo da vas obavestim.. rusi su (na ruskom jednom forumu) provalili format u kome je zapakovan firmware za LG televizore... unutras njega se nalaze fajlovi zapakovani linux alatima... ima jedno 7-8 fajlova.. i svi su raspakovani...

jos samo da se nadje neko da sve to analizira, pa ce biti nesto i od hakovanih firmware-a. treba uraditi dekompajliranje, i analiziranje koda..

koliko sam ja video citajuci same raspakovane fajlove (trazeci teskt u moru brljotina, cisto iz radonalosti).. poinju se jako zanimljive reci u grupi za drugim zanimljivim rechima... naprimer audio_DTS se pojavljuje, neki VDP player, opet DTS u grupi sa recim ac3/mp3.....

iz ovoga se moze zakljuciti da televizorche moze da pusta mnoge stvare pride, ali su namerno ugasene zbog raznoraznih razloga (npr. licence za koriscenje, nedovrsen modul.... )

DTS se lako resi uz pomoc nekog DTS -> AC3 reencodera

ja predlazem sledeci (zahteva malo podesavanja, ali "izuva")
http://audioconverter.heartware.dk/

to sto se ponudi za download je "to"
dodatni programi koje koristi a nema ih, se skidaju valjda iz njega samog.. ide se na options/download external utilities

u osnovi, na modernom >3ghz procesoru/racunaru preradi zvuk za 20-30 minuta... koliko sam video 80% narodskih 1080p mkv fajlova na netu ima DTS, a 20% ac3, tako da 'hebi ga'.. valjda ce neko nekad (ako ne i LG, mada sumnjam) nabudziti i DTS podrsku u neki naredni firmware.. da se ne muchimo za svaki film :)

Ovaj konverter je zarazen Trojancem. Pazite

Mirko,pazi metak

Ima li neki siguran

Poslednja izmena:
kakav bre trojanac?
daj dokaz
kojim programom?
koji trojanac?
sta kaze virustotal???

update:
http://www.virustotal.com/analisis/...cbc0367d9d99b4dd0efb056ffa11beab6c-1253541659
ok, ima ovih sto kukaju, ali ako pazljivije pogledas, to su sve drugorazredni i trecerazredni antivirus programi, i nijedan ne kuka konkretno, nego se svi oslanjaju na heuristiku.. tj. prepoznaju u ponasanju programa obrasce koji podsecaju na uobicajena ponasanja malware programa.

ako sa druge strane, pogledas prvorazredne programe i njihovu ocenu, nema nista (kaspersky,avira,nod32,avast...)

ja ovim drugim mnogo vise verujem...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ma nije to virus bre
uzmi ti taj tvoj avg pa ga baci u djubre
to je FALSE ALARM.. to ce ti reci svako sa malo vecim iskustvom ovde na forumu a i sa rachunarima...

pogledaj malo bolje kojih to 17 antivirusa detektuje problem? sve neko smece...

za mene je kaspersky merilo.. ako on ne detektuje nista... onda je 99.999999% cist fajl

Можда је глупо питати - ал ајде

Пријатељ ми нуди повољно LH4000, стар је по рачуну из продавнице око месец дана
Како видети колико је сати коришћен?

Унапред Хвала на одговору.

pa ne moze biti stariji od 24h x 30d (=720h).. i to pod uslovom da je radio non-stop, ako je verovati rachunu? :)

salu na stranu, ja ne znam. predpostavljam da ciljas na neku opciju/menu koja meri (slicno windowsu) system uptime/online ili tako nesto... sta kazu ostali?

Moze biti stariji ako je drndan u radnji.

Danas kupio LG LH2000, i otkljucao USB sve zahvaljujuci Vama.
Veliki pozdrav iz Banja Luke

lh7000 sem stavil 3.37 firmware sada mi ne radi zvok i hdmi inputi.
stavil sem 3.15 ne pomaga nič
kako da spasim moj lh7000 da bi ponovno radilo kako mora prije je bil 3.26 firmware gore.

ja imao isti problem.. riješio ga prije par dana....sa novim 3.40 firmware-om, al prilagođen za lh7000 jer normalni firm ne podržava taj model, dakle ovaj preuređen
:smoke:

tako vam i treba kad ne chitate upustvo, vec radite kao roboti
da ne govorim, sto vama, sa tim lh7000 modelom koji ste kupili, firmware update i ne treba - barem na za divx/hd/mp3/jpg.. vama je to po defaultu otkljuchano...

vama firmware moze da vrsi posao jedino za popravku greskica i peglanje "motora" tu i tamo...
ali opet, nista chitali upustvo za firmware...

kako ste radili, dobro ste i prosli... mogao je da vas posle update-a docheka crn ekran (i to se nekima desilo..)

Kazete da je jedini problem DTS, za celu ovu pricu.
A jel pro0bao neko da sa izlaza koji ima lh2000
Digitalni Audio Izlaz(Koaksijalni/Optički): 1(Optical)
bocne to u resiver .
Pitam ovo zato sto uredjaj: WD WDTV HD Media Player je testirao drugar i ima problem sa dts-om i trazi resiver za to pa predpostavljam da je isti problem u pitanju?????????

Jel ima iko bilo kakav info o 32LG3000? Jel se moze i on otkljucati pa makar dobiti MP3/DivX?Ja nesto googlao ali nista ne nadjoh pametno!

Узео LH4000
Откључао га, прикачио екстерни Usb HDD и уживанција (чак препознаје и титлове на ћирилици без проблема)

---
^zokiNS
по овоме или по овоме 32LG3000 уопште и нема Usb.

Poslednja izmena:
Узео LH4000
Откључао га, прикачио екстерни Usb HDD и уживанција (чак препознаје и титлове на ћирилици без проблема)

---
^zokiNS
по овоме или по овоме 32LG3000 уопште и нема Usb.

Ma ima USB pozadi i ima nesto malo na stranim forumima o otkljucavanju ali nigde ne pise sta se dobija time i nigde bas konkretno o 32LG3000 modelu! Ja mogu samo da vam zavidim i cestitam na kupovinama vasih zverina! Lucky bastards! :)

v03.15.00 firmware for the following models:
32LF2500 37LF2500 42LF2500
19LH2000 22LH2000 26LH2000 32LH2000 37LH2000 42LH2000
32LH3000 37LH3000 42LH3000 47LH3000
32LH4000 37LH4000 42LH4000 47LH4000
32LH5000 37LH5000 42LH5000 47LH5000
32LH7000 37LH7000 42LH7000 47LH7000
19LU4000 22LU4000 26LU4000
19LU5000 22LU5000 26LU5000

ako ti nesto znaci...

Poslednja izmena:
Postovanje,

evo vec mesec dana imam LG 32LH4000, i nakon trazenja po forumima sam i ja otkljucao USB, radi za sada perfektno, probao i sa HD,eksterni, i sa SD kartice, i sve radi, cak i MKV radi !

FW verzija je 3.15

Jedino sto bih zeleo da promenim, i sto trazim po raznim forumima, je da li je moguce bez upgrade fw, da promenim brzinu menjanja kanala.

A sada jedan mali savet, za sve one koji citaju ovaj forum, i slcine, vezano za tehnicke karakteristike bilo audio bilo video tehnike, je da se malo zamisle koliko su oni licno sposobni da primete sve te razlike.

Trenutno ne mogu da citam bez naocara, ali jos uvek dobro cujem, I samo da vas podsetim, da najperfektnije uvo kod coveka ne moze da primeti distorziju manju od 3posto, pa ajde sada da se svadjamo oko toga, sto samo servisni uredjaji mogu da izmere. Naravno onaj ko ima para, i kome je stalo do toga da moze u drustvu da se pohvali, samo napred, uredjaji su i pravljeni za njih :)

Znaci, generalno za LG, sam zadovoljan, jer radi sve perfektno, za sada :)

I ako neko zna, da li moze da se promeni brzina menjanja kanala ?

Svima puno pozdrava,

I ako neko zna, da li moze da se promeni brzina menjanja kanala ?

ovo i mene (a verujem i mnoge) zanima?
da ne postoji mozda neka skrivena opcija u service menu/naprednim opcijama?

Jedino da su namerno stavili 10 puta sporije da bi vas nervirali... :d

Јел зна ко који је ово тип током викенда на шок :smackbum: акцији за 30999

личи ми на 32LH2000 али ставише у оглас да је
резолуција: 1920 x 1080
а контраст: 50,000:1
што би онда значило да је у питању LH3000 или LH4000
што је онда екста цена

Stvarno šok! :)
Na žalost, prema slici, mislim da nije LH, jer je na LH modelu ispupčen donji deo ivice gde se nalazi uključ/isključ svetlo :)
A o naznačenim karakteristikama da ne govorimo, tu su se žešće nalupetali. A i čudno je što piše da ima godinu dana garanciju, umesto standardne dve.
Samo mi nije jasno kako mogu tako, treba da odemo tamo i da im tražimo TV sa takvim karakteristikama za te pare, i da ih tužimo, ne vidim da piše na reklamnoj slici da su moguće greške :p

taj televizor sa slike sto je na akciji lichi na lf2500/2510
juche sam imao jedan pred ochima (i naplatio 1000 dinara choveku za ukljucivanje divx/mp3/jpg podrske)... tako da su mi sveza secanja... oni imaju onakav dizajn sto se tiche indikatora za online/standby..

sto se tiche lf2500/2510 - nema zime, ispod haube tj. dizajna (koja je jedina drugachija) krije se isti motor kao kod lh3000 serije. razlika je i u ceni... lf25x0 je oko 2.000 jeftiniji od lh3xxx modela, mada lh3xxx modeli po meni imaju lepsi dizajn/haubu

Ja bi rekao da je na akciji 32LG3000 ! :)

Zvao sam tempo prodat je izgleda pre nego sto je dosao a kazu da je to bio model
LG televizor LCD 32LG2100 neznam jel kod njega moze da se ukljuci opcija divx/mp3/jpg.

ne moze na tim proslogodisnjim (2008) modelima...
nemaju dovoljno snazan dsp/cpu da melju tako zahtevan materijal (video u fullHD (h.264/x264)
ustvari nemaju snagu ni za obican divx/avi

mislim da je max. sto se iz tih lg modela moze izvuci mp3/jpg
*ebi ga... tako stoje stvari

Nazad
Vrh Dno