simpson H je napisao(la):
Sta da ti kazem sem da ti preporucim da vise jedes sargarepu.Kazu da ima dosta vitamina D koji utice na poboljsavanje vida.Stvarno ti nisam ja kriv sto imas vid kao Philip Visnjic.Nije to moja teorija.
Ipak sam se *****o.
Vazne osobine ljudskog oka sto se Monitora tice:
1)perzistencija
2)sjajnost i adaptacija
3)moc razlaganja
4)OSETLJIVOST NA TREPERENJE
5)moc zapazanja boja
1)Perzistencija je pojava, pri kojoj se javlja osecaj produzene pobude prilikom prestanka svetlosti. Znaci kad se ugasi sijalica, a ti gledas u nju, izgleda kao da se nije bas trenutno ugasila, isto tako je i sa fosfornim elementima, Thin Film Transitorima....E zato TV oze da bude 50 Hz-a, a da se treperenje ne vidi.
2)Kada gledas svecu nocu u sumi i danju u 2 popodne, stice se utisak da je sveca mnogo jaca nocu, a ne danju, iako odasipa istu kolikcinu svetlosti.
3)Sposobnost razlaganja oka je sposobnost da oko uoci sitne detalje. Minimalni vidni ugao za sitne detalje 0.25 minuta, dok raste kod slabijeg vida moze da bude i veci od 5, kod Simpsona je verovatno 0.1
😀 iliti ko soko i orao zajedno.
4)Oko je najosetljivije na treperenje od 8 Hz-a, a to potpuno nestaje negde oko 70 Hz-a. Znaci ipak je Boki bio u pravu
🙁 😀.
5)Kompeletno nebitno
😀
Jos jednom izvinjenje o glupostima o kojima sam pisao. ****** bezalo se sa casova
😀. Mada mi nije jasno kako oko ne vidi trepenje u igricama od npr. 35 frejmova, takodje i prvobtini fimovi su takodje bili 25 slika/minut????