Šta je novo?

LC Power LC600h

Nema sanse da kod nas salju samo krs a biraju za druga trzista,jednostavno je tako svaki primerak je razlicit.Prosle godine u februaru sam kupio cifteka od 500w neki najobicniji delovao ok sve bilo super niti se pregrevao nit sta samo se culo puf i prestalo posle dva dana rada.Zamenio za ocz i ono radi bez problema.A imam cifteka od 300w sa 13A samo na 12v i radi vise od 5 godina i to u nezamislivim uslovima u vikendici na jezeru gde sijalica pravi lajtsou kao u diskoteci(e za ovo bih voleo da cujem objasnjenje).
Sve u svemu koliko god taj LC bio los on se dobro prodaje kod nas jer je jeftin,i za vecinu konfiguracija do 300e je sasvim dovoljan,a i bolje da kupuju to nego one kineze od 1000 dinara koji sijalicu ne mogu da napajaju

Ne znam kako ovde kod nas racunaju potrosnju, ali ja mislim da ova moja konfa na primer maximalno trosi (na full opterecenju-ne overclockovan proc) do 320W (ma nema sanse ni 320W :) )

Poslednja izmena:
Problem nije bio u napajanju, stigo Seasonic i opet ista prica!!

Onda je verovatno grafika. Nosi kod nekog ko ima solidno napajanje pa proverite.

A Vratio sam opet integrisanu, i sutra je saljem na reklamaciju, sigurno je fabricka greska, probao sam 11.2,11.3,11.4 drivere defaul podesavanja i uvek ista prica po start meniju i ostalim prozorima crne tackice u igrama artifacti i tackice sve zavisi koja igra je bila, instalirao i novi windows sve zivo isprobao, tako da ostaje reklamacija!!!

Definitivno zvuči kao GPU artefakti... Nadam se da će ti reklamacija proći bez problema. Što se tiče napajanja, taj deo priče svakako nije bio uzaludan, iako je za simptom krivac grafička...

Ako nista drugo sad imam extra napajanje, pored lc-a ovo je nesto extra, za reklamaciju nebi trebali praviti probleme al videcu sutra sta kazu!!

OK, konačna ispravka vezana za LC500H i 600H, i jedno i drugo su RSY, 350W kontinualno, 500W peak na 10 minuta. RSY čak lista svoj proizvod sa sve LC-P logo-om na svom sajtu! Pogledajte ovde i ovde. Napajanja su interno gotovo identična, s tom razlikom da 500H ima pasivni PFC, a 600H aktivni. Eh, eto, malo kopanja - puno znanja :p

Cisto za inf ta dva napajanja koja si naveo u linkovima interno nemaju ama bas nikakve slicnosti. Konkretnije drugo napaja nje NIJE LC600H, LC500H je verzija od pre 2 godine. U medjuvremeno je bilo nekih promena u dizajnu...

Dokaz?

Opet nekom nesto za dokazivanje ;) . Elem LC500H jeste tvoj prvi link. prva revizija napajanja koja je stara oko 2 godine i imala je oduvek aktivni pfc ( a ne pasivni kao sto navodis ). LC600H je isti dizajn samo dimenzioniran za to da bude jace i sa jos nekim sitnim poboljsanjima kao sto su upleteni kablovi itd... . Drugi link koji si dao je serija napajanja 5400 i 5450 sa pasivnim PFC ( ne mesati sa 5550 koje je GW ) Dokaza imam al me iskreno mrzi i da rasklapam napajanja i da ih slikam. Ko hoce da veruje na inf nek veruje. Ko nece ne mora. I tako je ovde odavno proglaseno da LC 500H i 600H nemaju nikakve zastite sto i tvoji linkovi "dokazuju"

ljudi verujem da treba uzeti jace napajanje ali moje napajanje LC600H-12 gura i5 2500k Asus P8P67, PCIe/DDR3/SATA3/USB3/GLAN/RAID/1394,8 g ram 1600gh,graficka gtx 460 msi twinfrozer naravno da se za te pare cuje..hehe.. nema oscilacije u naponu.Sto su procesiori noviji i ostale komponente manje struje zahtevaju tako da ovo napajanje zavrsava posao...mozda ga promenim i stavim neko tise ali samo zbog toga....znam da ima onih koji ne misle tako ali moje iskustvo je tako..

Da se razumemo e6500 i i7 npr. ne trose isto...naravno da i7 trosi vise,,:beat:

ljudi verujem da treba uzeti jace napajanje ali moje napajanje LC600H-12 gura i5 2500k Asus P8P67, PCIe/DDR3/SATA3/USB3/GLAN/RAID/1394,8 g ram 1600gh,graficka gtx 460 msi twinfrozer naravno da se za te pare cuje..hehe.. nema oscilacije u naponu.Sto su procesiori noviji i ostale komponente manje struje zahtevaju tako da ovo napajanje zavrsava posao...mozda ga promenim i stavim neko tise ali samo zbog toga....znam da ima onih koji ne misle tako ali moje iskustvo je tako..

Nemoj pogresno da me razumes ali menjaces ti to napajanje 100% i to ne zato sto se cuje vec zato sto ce da ispusti dusu , samo se nadam da nece povuci nista sa sobom. Ako malo zaigramo kluedo mogu da ti kazem sledece , napajanje je ubila grafika u igrici sa vecom potraznjom struje :p . Kao sto rekoh ne bih da donosim lose vesti ali u zavisnosti koliko ti se cuje napajanje (tj. cuje se kao i ostala LC600h ili malo jace zbog broja obrtaja ventilatora) mogao bi da stavis ruku iza napajanja da vidis da li izduvava "mnogo" toplog vazduha i da li je ono toplo pa ako jeste onda spremaj novac za to drugo "tise" ali ipak malo bolje napajanje.

@vladicapevac:
Pusti ti LinX + FurMark, i moli se da ti nesto ne rikne. :D
Realno, to napajanje je dobro za te pare, ali zna se kakvo napajanje zasluzuju takve komponente...

Vidim da neki na ovom napajanju teraju ozbiljne konfiguracije, pa razmisljam da li sam mozda dobio falican primerak...

Core i5-760, 4GB RAM, neki GF GT430, po jedan hard disk i optika, sve na defaultu... i racunar se restartuje. U pocetku pod opterecenjem, a posle nekog vremena bez ikakvog pravila. Nisam ocekivao ne znam sta, ali da gura neku ovakvu konfiguraciju na defaultu svakako jesam.

Poslednja izmena:
Ocigledno je razlika od primerka do primerka... Na primer evo moj LC500h gura vec dugo dugo PhenomII X4 955BE, 4GB ram, 6870, dva HDD-a... i to po ceo dan (inace se brat stalno i igra pa je i pod nekim konstantnim opterecenjem nekoliko casova dnevno) - a napajanje inace ima vec duzi radni staz

To je konfiguracija koju sam sastavio nekoj drugarici kojoj treba samo za AutoCAD, malo Photoshopa i net. Trenutno je kod nje moj rezervni Enermax 1050W, sve naravno radi bez problema, sto znaci da je definitivno ovo napajanje uzrok.

nije toliko bitno koliko wati ima napajanje nego koliku snagu na 12v granama, recimo kinesko kung fu ****** na kome pise 500w ako realno daje 300w o kvalitetu kondenzatora i da ne pricamo... Neki silverstone strider , seasonic, ocz 500-600w sa 40-50A na 12v granama je sasvim dovoljan za svaku single karticu i jak procesor, za sli treba jace

Nazad
Vrh Dno