Šta je novo?

LC Power 550w i MSI HD 4870OC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehe pa ti ne znas ni koje napajanje imas a ne dali ce raditi 5850 na tom :p

Poslednja izmena:
ha ha evo sad sam nasao cpecifikacije pogledao sam lepo pise na napajanju na V12 granama ima 16 i 18 V ... to mu dodje ukupno 34 v ... pa taman za 5850 :cigar:
ha ha ha nije los ovaj moj LC. salim se... :p
ali ozbiljno to su vrednosti. nije lose za ver 2.0

Struja je u Amperima :p

Nije to loše samo što većina napajanja ne može u kontinuitetu da daje max deklarisane vrednosti na obe grane. Npr. za moje napajanje je napisano da daje na svakoj grani po 25A, ali samo do 37.5A kombinovano.

ha ha evo sad sam nasao cpecifikacije pogledao sam lepo pise na napajanju na V12 granama ima 16 i 18 V ... to mu dodje ukupno 34 v ... pa taman za 5850 :cigar:
ha ha ha nije los ovaj moj LC. salim se... :p
ali ozbiljno to su vrednosti. nije lose za ver 2.0

pomovicemo po 1000-ti put..
Sabiranjem snaga na pojedniacnim granama nikad nece dati combinovanu snagu na 12V. Jeste, 34A u zbiru, sto mu dodje 408W na 12V grani ali to napajanje ni u snu nema toliko na 12V grani. Kombinovano mozda ima 25-27A na 12V

voodoo , to je bio sarkazam vidis da sam se salio , stavio sam i smesak... nego kako onda izracunati komb. ako ne prostim sabiranjem. hoces da kazes da LC laze kad stavlja vrednosti u spescifikaciju ili sta ???
zar realna snaga nije zbir max opterećenja na pojedinim granama?

Ne moze se racunati kombinovana snaga sem ako je prizvodjac ne iskaze,,,
Ili testira nekom profi opremom:)

voodoo , to je bio sarkazam vidis da sam se salio , stavio sam i smesak... nego kako onda izracunati komb. ako ne prostim sabiranjem. hoces da kazes da LC laze kad stavlja vrednosti u spescifikaciju ili sta ???
zar realna snaga nije zbir max opterećenja na pojedinim granama?

Meni na napajanju stoji za svaku granu po 25A ali ukupno na 12V max izlaz stoji 450W, odnosno 37.5A ukupno. Tako treba ozbiljni proizvodjači da stave.

Silent Giant LC6550GP ~31A Ovo napajanje ne mozhe ni u snu da ima ovoliko. Probali smo tri primerka i nije bilo u stanju da pogura sledecju konfiguraciju
965 c3
785 EVO
4gb rama
2hdd
3venta
2 dvd rw
9600gt

Raspali codegen 500w je gurao ovo bez problema... vlasnik se odluchio na zamenu jer ne veruje kodegenu pa je poveden preporukama na ovom i josh par sajtova kupio LC... promenio je 3 a ljudi iz win win-a su mi izashli u susret i omogucjili mi da zamenim 3 (slovima tri) puta napajanje pod pretpostavkom da neshto nije u redu jer nije htela ni mashina da se podigne kako treba... na kraju je kupljen cors 400 i mashina radi kao san, napajanje je ladno kao boza u idlu i prilikom igranja. Moje mishljenje je da je LC djubre koje se prodaje pod maskom firme i nishta vishe.

Naravno zadrzhavam objektivan stav da je ovo subjektivno mishljenje i da su dogadjaji u kojima se LC pokazao kao nekvalitetno napajanje samo splet nesretnih okolnosti...

ne znam za taj LC SG. lepo pise koje napajanje ja imam. a nisam dosao ovde da se prepucavam , vec da diskutujem normalno... a inace ovaj moj LC su mi upravo na ovom forumu preporucili , ha ha , tu jesi u pravu :D al kao sto rekoh , ne zalim se i ne kukam.

Silent Giant LC6550GP ~31A Ovo napajanje ne mozhe ni u snu da ima ovoliko. Probali smo tri primerka i nije bilo u stanju da pogura sledecju konfiguraciju
965 c3
785 EVO
4gb rama
2hdd
3venta
2 dvd rw
9600gt

Raspali codegen 500w je gurao ovo bez problema... vlasnik se odluchio na zamenu jer ne veruje kodegenu pa je poveden preporukama na ovom i josh par sajtova kupio LC... promenio je 3 a ljudi iz win win-a su mi izashli u susret i omogucjili mi da zamenim 3 (slovima tri) puta napajanje pod pretpostavkom da neshto nije u redu jer nije htela ni mashina da se podigne kako treba... na kraju je kupljen cors 400 i mashina radi kao san, napajanje je ladno kao boza u idlu i prilikom igranja. Moje mishljenje je da je LC djubre koje se prodaje pod maskom firme i nishta vishe.

Naravno zadrzhavam objektivan stav da je ovo subjektivno mishljenje i da su dogadjaji u kojima se LC pokazao kao nekvalitetno napajanje samo splet nesretnih okolnosti...

Ili je u pitanju hardverska nekompatibilnost (verovatno sa MB) ili su ta 3 primerka neispravna (nijedno od ova 2 ne ide u prilog LC-a, ali se te stvari desavaju).
Nedostatak snage da potera navedenu konfiguraciju, kao opcija nije validan.

Po 100-ti put da kazem......ne pametujem vec govorim iz iskustva.......LC 550w ne moze da gura stabilno i sigurno 4870 i c2d (da ne pominjem quad).......zapravo moze ali je pitanje vremena kada ce se sve to zavrsiti:mad:

Evo i mog priloga ovoj priči...
Dakle, konfiguracija iz potpisa,, uvek overklokovana, tri hard diska, skystar hd2, na jesen će biti tri godine kako je sastavljena radi na LC napajanju skoro 24h dnevno (download, gaming, gledanje HD televizije) i sve to sasvim stabilno i sigurno...
Pitanje je vremena kada će se sve to završiti što reče kolega, ali ja sam strpljiv pa ću čekati još tri godine, ili možda šest gdina, ili možda devet...

Mislim da sam lepo napisao istovremeno pusti Linx i FurMark ako hoces da maksimalno opteretis napajanje. Za tvoju masinu i u tim uslovima je dovoljno kvalitetno napajanje od 400 do 450 W. Samo sto mislim da taj LCPower ne moze ni to da izdrzi.

Šta meni znači bilo koji sintetički test kada se meni u realnom radu i to pune tri godine ovo napajanje pokazalo kao sasvim pozdano, gde ćeš naći bolji test od toga?

Sva napajanja "zastarevaju", tj. komponentama koje su u njima ugradjene se vremenom menjaju karakteristike. Tako je i sa "kinezom" od 1000 din, LC-om od 35-40e i Seasonic-om/Enermaxom/Corsair-om od 100+e. Pitanje je samo u kojoj meri se to desava kod jeftinijih i skupljih napajanja. :)

Evo ovaj LC iz mog potpisa od 500W gura konfiguraciju svezu par dana ;) Za sada sve radi bez problema.

Kroz par meseci cu verovatno staviti noviju grafiku, pa cemo videti dal ce to da radi ;)

Hm. Evo i ovo moje "zastarelo" napajanje jos uvek tera sve sto mu bacim pod nos. A i vise nije mlado. 3 godine ima cca. Da mi pozivi jos tri put toliko.

Dodat je jos jedan hard od 640GB, WD6400AAKS, i za sada se ne buni niko :)

Evo i mog priloga ovoj priči...
Dakle, konfiguracija iz potpisa,, uvek overklokovana, tri hard diska, skystar hd2, na jesen će biti tri godine kako je sastavljena radi na LC napajanju skoro 24h dnevno (download, gaming, gledanje HD televizije) i sve to sasvim stabilno i sigurno...
Pitanje je vremena kada će se sve to završiti što reče kolega, ali ja sam strpljiv pa ću čekati još tri godine, ili možda šest gdina, ili možda devet...

LEMIXX:
Realno ti taj 8800 gt alphadog i default e4300 mozes drzati i 10god. na lc-u, ja se ne bi naigrao da nisam uze tx650 :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno