Šta je novo?

LC Power 550w i MSI HD 4870OC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je slusao tebe i dishu ateluv bi spalio komp. Sreca pa je bio oprezan i primetio da se napajanje greje.

Potpuno si u pravu decko. Sad su svi kupci LC napajanaj uplaseni za svoje komponente. Cuo sam cak da je mnostvo takvih slucajeva bilo u Srbiji. Srecom na vreme si nam otkrio za te gnusne i "nicim izazvane" prevare pokvarenih Nemaca...
Mozda i Francuzi prestanu da kupuju "Huntkey", mada mislim da je pisac onog teksta pogresio kad je rekao da je to jedno od najprodavanijih napajanja. Doduse Francuzi i nisu neko merilo za to. Oni su vise "umetnici" :party:

@ laca12 "Sad su svi kupci LC napajanja uplaseni za svoje komponente."
Evo i mene uhvatila panika... Izgleda da je moje napajanje neispravno jer nece da se ugreje ni malo, a nece ni da explodira. Ne pomaze ni FurMark ni prime95...u sobi 27 stepeni... Nista!! Hladno k'o led. Mora biti da sam ubo neki falican primerak.
Bez zezanja, ja nisam primetio nista lose na ovom napajanju (imam LC6600GP2 V2.3 - GREEN POWER). Tera moju kantu bez ikakvih problema i trzavica, a sto se zagrevanja tice moram reci da se negreje uopste. Potpuno je tiho, nepravi nikakav zvuk za razliku od mog proslog cooler mastera koji se cuo k'o gorenje usisivac. Nemam pojma ko ga pravi, niti me mnogo interesuje iz razloga sto kosta oko 55-60eura, a radi ko doxa. Verujem da nije realnih 600W, ali ako je i 500W za te pare i uz ostalo sto pruza vredi svaki dinar. Imam druga koji drzi servis (on mi je i predlozio da kupim LC power napajanje) i kaze covek da jos nije imao ni jedan komad na servisu nikad.
Kako mi se cini, na LC power napajanja se podigla hajka k'o na pit bullove pre nekoliko godina... LC Power pod lupom!!! :smackbum:

Da je slusao tebe i dishu ateluv bi spalio komp. Sreca pa je bio oprezan i primetio da se napajanje greje.

Kad sam mu ja reko da spali komp? Sta pricas?!

Nismo se razumeli.
Ako vec imas to napajanje to je druga stvar. Proveri kako se ponasa komp kad ga opteretis, da li duva mlako-vruce iz napajanja, eventualno bolje provetri kuciste i stekaj pare za novo napajanje.

A taj hx520 sta ja znam, ako je do godinu dana star i ako nisu punili akumulatore sa njim, ok...

Ti decko izgleda nisi sam sa sobom...

#$%&*^*#!!!

Imam druga koji drzi servis (on mi je i predlozio da kupim LC power napajanje) i kaze covek da jos nije imao ni jedan komad na servisu nikad.

To je zato sto sva LC napajanja koja crknu, crknu dok imaju garanciju pa ih ljudi nose tamo gde su ih kupili. A kad crknu izvan garancije, ne nose ih nigde, bacaju ih. Erto, zato tvoj drugar serviser nije imao nijedno LC napajanje na servisu.
Da ti drugar drzi neku maloprodaju ili bar radi u maloprodaji koja ima LC napajanja i koja prodaje robu bar u nekoj kolicini, tj.ne zvrji u prazno, onda sigurno ne bi mogao tako nesto da kaze.

Nemoguce je da ne crkne ama bas nijedno napajanje. Bio to LC ili Chieftec ili Corsair, nebitno je vec. Da se kvare sva napajanja, kvare i to stoji.

Ja licno bih imao daleko bolje misljenje o LC-u kao proizvodjacu kad bi lepo navodio specifikacije i snagu svojih napajanja. Ovako, ne znam sto to rade sem ako ne zele da navuku neiskusne i neupucene kupce a takvih je mnogo. Vidi covek 600W za 5000din i pazari ga iako nema veze sa 600W napajanjem. Kad bi ga deklarisali u startu onako kako prilici, to bi bila vec druga prica. Onako kako to rade sa Metatron serijom.
Over and out:wave:

Sve zavisi koliko cenis ostale komponente u racunaru. Po meni dovoljan razlog za izbegavanje LC (huntkey) napajanja je nepostojanje zastite i rizik da ce pored napajanja jos nesto otici u vecna lovista.

1. Sva napajanja crkavaju i povlace komponente sa sobom

2. Procitaj Intelova uputstva za dizajn ATX 2.3 napajanja pa vidi da li se pod tim podrazumeva i poneka zastita. Mozda promenis misljenje.

Ne, gresis. Napajanje kad crkne, ne sme da povuce za sobom ni jednu komponentu

Ali se to ipak desava.
Murphy vazi svuda i za svakog.
Nista nije savrseno.

1. Sva napajanja crkavaju i povlace komponente sa sobom

Ne lupetaj molim te. To je nekada važilo za većinu kung fu napajanja, tipa jnc, neo, kme. Pa čak i kod njih može da se desi kvar a da ostale komponente prežive. Pravila ne postoje. Sve zavisi od prirode kvara.

Ne lupetaj molim te. To je nekada važilo za većinu kung fu napajanja, tipa jnc, neo, kme. Pa čak i kod njih može da se desi kvar a da ostale komponente prežive. Pravila ne postoje. Sve zavisi od prirode kvara.

Pa ne lupetam ja nego ovi drugi koji su ubedjeni da ce Lc da zapali kucu.
Ti covece uopste nisi skapirao sta sam hteo reci.
I meni crkavali i kinezi i neki chieftec i fala bogu nikad nesto pored njih.

A to da ne postoje pravila i da i kod najskupljeg napajanja kad dodje do kurcslusa ne mozes da budes siguran, to sam mislio da sam rek'o.

Ocigledno si ti neki bukvalista:p

Al' si u pravu za kvarove:p
Bogami, i u toj seriji nije sve cisto 100%.:p

Sta mi mislis ovaj Gigabyte, sto ga spominju, nominalno od 460W, ako ga poredimo sa napajanjima novijeg dizajna, na koliko bi bilo posteno da se deklarise?

Nemoj da dizete poviku samo na LC, nisu ni drugi cvecke...

Mislim OK da se ukaze na lazne specifikacije, ali kad ustanovimo za koliko su lazne onda znamo i koja je upotrebna vrednost takvog napajanja.
A LC dok god bude lagao na specifikacijam ne moze da poboljsa svoj imidz, ali to ne znaci da su ta napajanja neupotrebljiva.

Sto se tice upotrebne vrednosti.. Pa, i kinez od 10-15e je ima. Svaka roba ima svoga kupca..

Da li je uspeo neko na kraju da sazna ko proizvodi ovaj nesretni LC6600GP2 sto me gleda iz kucista i kolika mu je realna (kontinuirana) snaga?
Kol'ko je kontam niko nije siguran za ovaj model ko ga pravi i kakav je,a posle vase rasprave :)cuss: :exploder: :smack:) o kvalitetu LC-a poceo sam da se osvrcem kao da imam teroristu u sobi. Osecam se nelagodno i cekam svaki cas da rokne i zapali mi kucu. Stalno ga proveravam i zasad je 'ladan ko kurwino srce.... sljaka! Da budem iskren, da je neko pokrenuo ovu temu pre nove godine i da sam procitao ovo sto sam ovde procitao nebi ni pomislio na kupovinu LC powera. Ali ebiga...otkud zubatac u Dunavu... (inace, snimio sam vec jedan Silverstone :)...)

Ja ne bih voleo da ljudi bacaju pare na te LC-je ako su isti k'o i ostali kinezi.

LC prodaje uglavnom napajanja starijeg dizajna. Ta napajanja ne mogu samo po navedenim W da se porede sa napajanjima novijeg dizajna. Ako se porede, treba i cena da se uzme u obzir.
Ja licno mislim da dobar deo njih i vredi koliko kosta.

Koliko para toliko muzike. Nisu proizvodjaci blesavi pa da neznaju koliko da zacene svoj proizvod.

http://www.gwoversea.com/p2_3_6.html
evo uzecemo njega u primer.
12V V1 ima 14A
12V V2 ima 16A

Na 12V grani u najboljem slucaju moze da isporuci 30A ali je pitanje jel to moze da uradi.
Corsair 400W je deklarisan sa 30A na 12V grani sto mu dodje 360W za 12V granu.

A ono napajanje iz linka je deklarisano na max.500W a 450W continuous.
Takodje ne vidim podatak o nijednoj zastiti na napajanju.
A to je najjace napajanje iz serije ATX 12V V2.2 Series , noviju nemaju

Poslednja izmena:
Osecam se nelagodno i cekam svaki cas da rokne i zapali mi kucu. Stalno ga proveravam i zasad je 'ladan ko kurwino srce.... sljaka!

Paranoja je čudo. Nije LC sjajno bajno napajanje ali opet neće sutra da eksplodira i raznese sve komponente po kućištu. Opusti se. Ne crkava to tek tako lako.

Da budem iskren, da je neko pokrenuo ovu temu pre nove godine i da sam procitao ovo sto sam ovde procitao nebi ni pomislio na kupovinu LC powera. Ali ebiga...otkud zubatac u Dunavu...

Ignorance is bliss. :D

(inace, snimio sam vec jedan Silverstone :)...)

Nemoj se zaluđivati. Neke izjave sa foruma treba uzeti sa dozom rezerve. Radiće ti taj LC ok. Ne bacaj pare bez potrebe.

12V V1 ima 14A
12V V2 ima 16A

Na 12V grani u najboljem slucaju moze da isporuci 30A ali je pitanje jel to moze da uradi.
Za iste (ili slicne) pare CX400 je definitvno bolja kupovina. Nema razgovora.

Ako su pratili ATX2.2 uputstva onda ima neke zastite.

12V V1 ima 14A
12V V2 ima 16A

A ono napajanje iz linka je deklarisano na max.500W a 450W continuous.

Pazi sve si u pravu... Mada ne vidim neke veze o raspavi o GW napajanjima kad nemaju ovde da se nabave. A inace ako te interesuje:
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=39&type=2
Ovde je spisak njihovih 80+sertifikovanih napajanja koja se prodaju u Kini. Nemas ni jedno na tom sajtu ali su sva navedena na kineskom sajtu.

Mada kakve to uopste ima veze sa pricom o LC550 ...

Pazi sve si u pravu... Mada ne vidim neke veze o raspavi o GW napajanjima kad nemaju ovde da se nabave. A inace ako te interesuje:
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=39&type=2
Ovde je spisak njihovih 80+sertifikovanih napajanja koja se prodaju u Kini. Nemas ni jedno na tom sajtu ali su sva navedena na kineskom sajtu.

Mada kakve to uopste ima veze sa pricom o LC550 ...

Pa taj sea..kaklo vec, receno je da je on OEM tih LC napajanja.. Ili sam ja pogresno razumeo?
Samo sam ukazao na opet, laganje u specifikacijama za snage napajanja..

Za iste (ili slicne) pare CX400 je definitvno bolja kupovina. Nema razgovora.
Corasair je 4500din, ne znam za taj LC :D
I ako su ispratili, zasto ne stave to u specifikaciju.. Moze im samo dobro doneti a slova na sajtu ne kostaju :p

Poslednja izmena:
Da li je uspeo neko na kraju da sazna ko proizvodi ovaj nesretni LC6600GP2 sto me gleda iz kucista i kolika mu je realna (kontinuirana) snaga?
Kol'ko je kontam niko nije siguran za ovaj model ko ga pravi i kakav je,a posle vase rasprave :)cuss: :exploder: :smack:) o kvalitetu LC-a poceo sam da se osvrcem kao da imam teroristu u sobi. Osecam se nelagodno i cekam svaki cas da rokne i zapali mi kucu. Stalno ga proveravam i zasad je 'ladan ko kurwino srce.... sljaka! Da budem iskren, da je neko pokrenuo ovu temu pre nove godine i da sam procitao ovo sto sam ovde procitao nebi ni pomislio na kupovinu LC powera. Ali ebiga...otkud zubatac u Dunavu... (inace, snimio sam vec jedan Silverstone :)...)

hahahahahahaha matori objasnio si!
ja,iako mi vec jace od dinu dana tera ovaj drek iz potpisa,do juce sa xfx 4830@750/1050, ladan k'o babina sisa, pocinjem polako da paranoisem...a do pre sat vremena sam bio siguran da bi i bojler mogao da napaja pride. nisam trebao da vidim ovu temu?=)

Auuu kakvih je ode sve prica bilo :D Inace to da LC laze u vezi sanage to je istina (ne laze bas mnogo, neki preteruju-u granicama normale :) ), ali njihova napajanja imaju sve potrebne zastite jer sam primetio da im svako napajanje dolazi sa TUV i GS nemackim standardom (sertifikatom), inace homologacija LC proizvoda se radi u Nemackoj gde se odmah dobijaju sertifikati za evropsko trziste, a svako normalan ko zna kakva je provera proizvoda u Nemackoj (u Evropi) i koji proizvodi mogu dobiti te sertifikate moze da bude miran sa LC-om, sigurno mu nece puknuti, zapaliti kucu, moze samo napajanje da rikne bez posledica po okolinu :D

To sto ima sertifikate ne znaci da ima zastite.. progooglaj malo koje su zastite na napajanjima a kako se dobijaju sertifikati.. jedno ne povlaci drugo; )

To sto ima sertifikate ne znaci da ima zastite.. progooglaj malo koje su zastite na napajanjima a kako se dobijaju sertifikati.. jedno ne povlaci drugo; )

Progooglao sam ne brini :) TUV jeste (postoje naravno posebni dokumenti sto se tice napajanja-isporucioca energije) jedan od najstrozih sertifikata sto se tice bezbednosti proizvoda (bezbednosti po coveka, okolinu i ostalih delova sistema), tj. prosle godine moj stric (radi u firmi za proizvodnju generatora) i znam da su ogromno vreme i trud ulozili da bi se zadovoljio taj sertifikat-mislim ocelavise ljudi :D (bolje receno neka stavka vezana za tu oblast) ). Inace ta napajanja se prodaju u nemackoj, Francuskoj (cak su i jedna od bolje prodavanijih) gde moraju da se zadovolje rigorozni kriterijumi sto se tice bezbednosti ( da je bilo eksplozija, paljenja - bila bi i zabranjena, zar bi stvarno ruslili svoj renome (mislim TUV) da bi njihov zig mogao da stoji na tako nebezbednim proizvodima). Naravno da LC-power nisu top napajanja, ali nikako nisu toliko losa i sigurno da su bolja od lavine no-name napajanja na nasem trzistu. Ovaj potrosi toliko reci a hteo sam samo da kazem: losih primeraka napajanja uvek ima, cak i kod najboljih marki (Boze moj, pa i Mercedes se kvari i to.. :) ), ali daleko od toga da su to nebezbedna napajanja, ali su sasvim prosecna napajanja i nista vise od toga, znaci ni odlicna-ali nisu ni djubre-ocena: "dobar 3+" :D

@bata87

Dzaba se trudis da ubedis voodoo-a da LC ima neku zastitu, za njega je to mit k'o sto je spev o gilgamesu mit il' marko kraljevic i musa kesedzija :d

Kad razmislim to bi bila fina tema za one mitbasterse, oni vole kad nesto eksplodira...

Pa dzaba ste krecili :d
Ja cu prihvatiti da LC napajanja srednje klase imaju neku zastitu kad je oni (LC) napisu u specifikacijama na svom sajtu kao sto to cine i ostali normalni proizvodjaci napajanja...
Mislim, ako im nije problem da malo lazu za snagu u W, mogli bi da slazu i za neku zastitu? Ili ne smeju jer ce onda izgubiti neki od sertifikata? Zasto je tesko napisati koje zastite poseduju? Svakako ce im to biti plus, nikako minus ;) Ali, pored svega, nema tih famoznih zastita..

No, nece ono eksplodirati (najverovatnije :p), nece ni spaliti druge komponente (najverovatnije :p). I losija napajanja crknu pa ne povuku nista za sobom.
Ali je cinjenica da potoji sansa za jedno od ta dva da se desi i ja je necu isprobavati. I sto se mene tice, kraj. Nisam ja rob marke ili brenda. Sutra bih kupio LC Metatron ako bi mi cenovno bio primamljiv. Za 3e razlike koliko je sad, recimo LC 650 u odnosu na Ciefteca 650W, pa boze moj kupicu Chiefteca. Ako bi to bilo 20e, recimo da bih kupio LC.

:-D mithbasters-i bi bili odusevljeni ovom idejom hahahahaha cekaj, zastite moraju postojati-jer ne vidim kako bi bez zastita ispunili propise o bezbednosti (mislim na svakom njihovom napajanju stoji nesto tipa: (uzeto od office serije: "Incl. Active PFC (power factor correction for an efficient use of the spent energy) and all relevant safety circuitry" (znaci poseduju sva vazna zastitna kola (valda ipak nesto znaci za tu klasu, jer je to napajanje od 2500-3000 din, gde caruju ŠLJ klase ZYJKKM marke napajanja) ) hocu da kazem da se na trzistu DE i FR ne mogu naci u prodaju napajanja bez zastita, narocito ne sa ispunjenim sertifikatima o bezbednosti. Kada bi se igrali oko bezbednosti, ne da bi izgubili sertifikate-nego bi ih kaznama odradili i zabranili prodaju (ako se neko seca jedne serije Nokia baterija koje su bile veoma nestabilne, Nokia je platila ogromne kazne-povukla kompletnu seriju i model baterija i plus penali kupcima-a najnovije ponovo vezano za Nokiu je to da skoro povukli ogromnu kolicinu punjaca zbog bezbednosti-na sajtu nokie (i srpskom) je stojalo da svako ko ima te felericne punjace odnese u ovlasceni servis na zamenu (i tu su Nokiu odrali kaznama) - a sad zamisli LC-Power kako bi preziveo)-mada se u Srbiju dovozi razno ****** (koje se u drugim zemljama ne prodaje-kazi te mi da li vam se desilo da kupite neki proizviod i to veoma poznate marke, a da na njihovom sajtu nisu uopste culi da su napravili taj proizvod :-D ). Jednostavno ta napajanja su daleko od odlicnih (i ja bih pre uzeo Chieftec, cak mislim da se ne bih razmisljao :) jer je i po meni Chieftec nekako najstabilniji proizvodjač) , ali su isto tako daleko i od najgorih-jednostavno ne treba imati predrsude o bilo cemu-sto mi u Srbiji svakako imamo (kao ono da se Francuski automobili kvare kao ludi (pa sto se ***. toliko prodaju) a VW bi mogo i u jezero da potopis izvuces i vozis (iako su po broju evidentiranih kvarova i VW i Reno i Pezo sa istim indeksom) :) ) nije sve tako crno i ruzičasto...

brate, odvoj to zarezima, tackama, novim redovima.. mene mrzi citati ovako :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno