Šta je novo?

LBRY Credits [LBC]

Meni stize mail :
LBC Now on ShapeShift

bla bla
Da li zato, ne znam, ali neka ga :D

Koji je model GTX 1060 koliko daje na kojim taktovima?
Ima li uticaja memorija na Nvidiji, ili se moze kao na AMD-u spustiti?

na GTX 970 kad spustim -1Ghz memoriju gubnim 0.2-0.3%. Cist GPU coin.

Koji je model GTX 1060 koliko daje na kojim taktovima?
Ima li uticaja memorija na Nvidiji, ili se moze kao na AMD-u spustiti?
Pravo da ti kažem uzeh najjeftinije asus dual 06g jer nije bilo msi u trenutku kada sam uzimao. Ono, grafa može da oc-uje ali je generalno hlađenje jako loše, strix je verovatno mnogo bolji. Prvi put se susrećem sa asus tweak i ne sviđa mi se.

Memorija na najmanji mogući klok, nema nikakvog uticaja. Napon ne može u minus, može samo power limit da se vrti a tako je generalno koliko sam razumeo na pascalu.

Moje setovanje 1920/6008/90% power limit. Može i preko 1920 ali sa voltažom i može i ispod 90% ali se gubi hashrate. Pri ovom setovanju rig sa 1000-1020MHs skočio sa novim minerom na 1060-1080 i troši 650-700W.

Ne uspeva mi da updatujem na win 10 anniversary update ali kad se vratim sa odmora verovatno ću upucati instalaciju ispočetka direktno sa isoa pa javljam kako je na daggeru.

Poslednja izmena:
puno trosi ja sam uspeo da spustim na 708w iz zida (sa sata ocitano) sa 5x 1070 da bacaju ~1200, sad guram vise al cu videt potrosnju koja je za 1300mhs skocla sigurno

Poslednja izmena:
Pravo da ti kažem uzeh najjeftinije asus dual 06g jer nije bilo msi u trenutku kada sam uzimao. Ono, grafa može da oc-uje ali je generalno hlađenje jako loše, strix je verovatno mnogo bolji. Prvi put se susrećem sa asus tweak i ne sviđa mi se.

Memorija na najmanji mogući klok, nema nikakvog uticaja. Napon ne može u minus, može samo power limit da se vrti a tako je generalno koliko sam razumeo na pascalu.

Moje setovanje 1920/6008/90% power limit. Može i preko 1920 ali sa voltažom i može i ispod 90% ali se gubi hashrate. Pri ovom setovanju rig sa 1000-1020MHs skočio sa novim minerom na 1060-1080 i troši 650-700W.

Ne uspeva mi da updatujem na win 10 anniversary update ali kad se vratim sa odmora verovatno ću upucati instalaciju ispočetka direktno sa isoa pa javljam kako je na daggeru.

Znaci 6x1060 oko 1000MHS uz potrosnju do 700w, dobro to nema sta :)
Aj kad uspijes nabaciti win 10 aniversy javi da vidimo sta moze na eth-u.
I ja sam gledao tog asus-a sta kazes nisi zadovoljan temperaturama?

Pa što se potrošnje tiče mnogo bolje nego amd na lbc. Ipak mislim da je gtx1070 bolja opcija al sad nema nazad :)

Za rig od 650W da temperature budu na 70-80 kako koja i zavisi od spoljne temp mi je jednostavno previše. Mislim više su temp nego na amd rigovima koji discipiraju 1000W na lbc. Dakle ovu dualku asus bi sledeći put izbegao samo zbog hlađenja. Gigabyteov neomiljeni Windforce je za ovo hlađenje pojam.

Poslednja izmena:
Pa što se potrošnje tiče mnogo bolje nego amd na lbc. Ipak mislim da je gtx1070 bolja opcija al sad nema nazad :)

Za rig od 650W da temperature budu na 70-80 kako koja i zavisi od spoljne temp mi je jednostavno previše. Mislim više su temp nego na amd rigovima koji discipiraju 1000W na lbc. Dakle ovu dualku asus bi sledeći put izbegao samo zbog hlađenja. Gigabyteov neomiljeni Windforce je za ovo hlađenje pojam.

GTX 1070 je bolja opcija svakako, ali za koji procenat, nista značajno.

I MSI Armor, i GA slabije hlade, STRIX ide i do 15C razlike, pisao sam o tome, a neki su već i probali... Jedino sto je malo skuplja, ali zato OC ide i do 100Hz vise, za sve modele navedene. Nisam probao GA sa tri venta, samo da napomenem.

P.S

MSI Armor je ubedljivo najvise greje, jeste da se ventovi i na max ne čuju toliko, ali brate cevi idu do usijanja, tačno se vidi da je trebalo razmotriti bolji vent.

Poslednja izmena:

Do 70c se moze trpiti vec 80c treba reagovati ubrzanjem ventilatora ili smanjenjem taktova... zna li iko kakav je ona Palit 1060 i Gainward izgledaju mi indenticni hladnjaci na njima ima i onaj PNY to su koliko znam sve jedna te ista korporacija imaju na izgled sve iste hladnjake. Da li bi on ostao na granici do 70c?

@Space kolika je temp. na tom ASUS GTX 1060 strix? aj baci SS

Msi armor je možda loš, verovatno je gaming x bolji. Ako taj hladnjak može da ohladi 170W na AMD na 65c ne vidim što bi mu bio problem da ohladi 120W.

Inače idu i dualke do 1140 kada ih još zavrnem ali ide i potrošnja. Više mi odgovara 1080.

gaming 1070 vole struju pa mi na default podešavanjima ne prijaju temperature/potrošnja, te im ograničim --power-limit na 155w, mem -1000, clock ostane default, fan 50%, 63-65c, lbc ~250mh (može naravno više kada ne bi ograničavao struju, ali ovo je za mene lično "sweet-spot"), drajveri za titan sa modifikovanim inf-om
(za eth je druga priča, 31mhs pri 130w, temp ispod 60)

Da li je neko probao da kopa LBRY da u jednom rigu ima AMD i Nvidia karte? Tacnije imam 4x380 4Gb i hteo sam da dodam jednu 1070 na taj rig :wave:

Msi armor je možda loš, verovatno je gaming x bolji. Ako taj hladnjak može da ohladi 170W na AMD na 65c ne vidim što bi mu bio problem da ohladi 120W.

Inače idu i dualke do 1140 kada ih još zavrnem ali ide i potrošnja. Više mi odgovara 1080.

GTX 1070 1140MHz za GPU? Koji napon ti drži ovo? Esi merio-upoređivao potrošnju?

Ma pobrkao si, samo sam se nadovezao na to da 6 strixeva gtx1060 daju 1140MHs, kao i asus dual. Nisam spuštao core clock.

Poslednja izmena:
Koliko taj rig sa 6x1060gtx trosi "iz zida" i koji su taktovi na grafikama tada, naravno LBC me zanima. Hvala

Pa napisao sam na prethodnoj strani ako je pitanje meni upućeno. Možda sam bio nejasan?

ima li neka nvidia 1060/70 na trzistu kod koje je otkljucan napon i da li je neko uspeo da modifikuje bios? usteda bi bila drasticna u potrosnji samo deluje komplikovano taj tweak program za bios.

Nv prema kloku i power limitu automatcki steluje i voltazu, nema tu prckanja i diranja bios-a, na primer Ginward kad se power limit smanji na 80% voltaza za GPU padne na 0.88v, dok je kod MSI pad napona neznatan

pazi i 750ti ima dinamicku promenu napona recimo twin frozr podize cak do 1.2V a ove obicne karte dosta nize oko 1.12V ali i pored toga sa tim tweak programom za maxwell u biosu su uspeli da promene napon i video sam na nekom forumu ss power limit 100% napon 0.965V potrosnja posto je smesna je nebitna ali su karte dosta hladnije. Ovaj tweak sa novijim verzijama funkcionise sigurno na 970 i 980 nvidiama postupak je slican kao sa vbe7 na starijim radeonima a steta je ako na ovoj najnovijoj generaciji nvidia karti ne moze da se odradi nego je jedina opcija smanjenje power limita.

Nazad
Vrh Dno