Šta je novo?

Laserski ili Inkjet stampac?

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Planiram uskoro da pocnem da stampam omote za licnu kolekciju (audio) cdova, pa gledam koji bi se stampac najvise isplatio. Dakle u obzir dolaze laserski i inject polovni stampaci. Razmisljam o laserskom zato sto znam da boja traje mnooogo duze. Naleteo sam na ovaj dosta je jeftin pa mi je zato zapao za oko. Ne znam samo koliko bi dopuna ketridza za laserski kostala? Takodje mi je i ovaj zapao za oko, za razliku od prvog ima skoro sve kertridze pune, mada je skuplji za 20e, a pretpostavljam da tolko kosta i dopuna? Oko inject ne znam ni kakav da jurim, ni kolko prosecno traje boja, ni kolko je dopuna. Najvise gledam sta mi se isplati vise... Napomenucu da mi je vazan i kvalitet stampe, stampacu omote velike rezolucije na glossy papiru, ili nekom slicnog kvaliteta, pa bi bilo dobro da bude pristojna stampa. Takodje me zanima kako se stampa po cd-u? I o tome razmisljam. Rezem na JVC diskove. Budzet sto manje to bolje a da se ne zrtvuje kvalitet stampe previse, u sustini do nekih 80e max, gledam da mi sve sa stampom na kraju izadje oko 100e max. Imam da stampam omote za oko 100 diskova. Saljite predloge sta se isplati uzeti. Hvala unapred

Zavisi od tvojih potreba, ali bolje je da pazariš laser u boji. Samo, ima jedna stvar koju izgleda ne znaš, a to je da ako hoćeš VRHUNSKE boje, inkjet je bolje rešenje, pogotovo nove serije Canon i Epson inkjet štampača.

Samsung nemoj da gledaš uopšte, kod kolor lasera, jer em su spori em im kvalitet boje nije baš najbolji. Inače, laser nema ketridže već tonere.

Što se tiče dopune tonera, to je jeftino i isplati se. Ali ne znam kako ide za kolor laser, moraš da se raspitaš u lokalnom PC servisu.

Sad sam se setio da ortak/komsija ima laserski stampac u boji na kome se istrosio toner, mozda bi bila najisplatljivija opcija da njemu platim dopunu tonera a on meni da pozajmi stampac na par dana da odradim sta treba.

@vampire

Obzirom da je reparacija jedne toner kasete ( a ima ih po 4 ) za kolor laserske stampace od 25-65€ mislim da ces brzo odustati...

Najisplativija ti je crno-bela varijanta ( mono laserski stampac ).

Crno bela za stampanje slika i omota?

Ma brate ako imas mogucnosti kupi laserski u boji, nece te boleti glava..inkjet se ne isplati nimalo. Ovo ti pricam iz iskustva...servisiram ih

I mene zanima kakva je situacija sa novim laserima u boji, jer su zada stvarno dzabe(od 90 do 110 sam video bar 3 razlicita modela).
Koliko kosta reciklaza i da li je izvodljiva na tim jeftinim modelima.
a sa druge strane kod inkjet-a postoji CISS

stim sto meni bi laser u boji posluzio za stampanje na providnoj foliji , to inkjet ne moze da odradi

Pogledajte moj prvi post, obratite paznju na oglase koje sam linkovao i recite sta mislite o njima.

Negde je nestao moj post pa cu ponovo napisati
Vampir u velikoj si zabludi da ces za 20 eura naci neloga da ti napuni 4 toner kasete u boji. Cena ti je oko 35 eura po komadu.
Takodje kupovinom tih kupujemprodajem stampaca ces samo dati novac za neispravnu stvar. Popra lnam stamlace i sve to sto je stiglo u gepecima u srbiju je mahom neispravno ili mu treba generalka.
Dovoljno si mudar da nan netu nadjes cenu novih kaseta za onaj hp i videces da ce da te izidju oko 400 eura.
O lexmarku tom nemam pozitivno misljenje.
Ako ces da stampas fotografije, moraces da kupujes originalne tonere. Reciklazu zaboravi.
Mada ionako para za kolor laser nemas.
Za 100 eura mozes da kupis neki canon sa sistemom za stampanje na cd. Dopuna za taj canon ti je oko 500 din po patroni. Solidni su i 10k otisaka moze glava da ti odradi ako redovno stampas.

^To sam mu i ja rekao na pm ;) zelje treba uskladiti sa mogucnostima

Poslednja izmena:
Ako možeš da nadješ polovan kupi HP 1600/2600. Reciklaža po boji je oko 20e a kopije su savršene (konačno).

Pozdrav

fanatic sad su savrsene al kad zeka uveze u sledecoj turi krsh toner :) onda ce biti pevanja.

Ovo je Static Control koji sam sam uvezao. Nema greške kada se zameni OPC, Magnet i sipa Static- I sve to za 20e. Kopija ubija !!!

Nazad
Vrh Dno