Šta je novo?

LaserJet 6L na USB port?

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Kao što sam već pisao, dok sam čekao HDD, reših da prenovim komp. Ploča, proc, i mem.

Ali ova ploča nema paralelni port za moj stari 6L laser, koji redovno i često koristim. http://www.gigabyte.rs/products/page/mb/ga-p61-s3rev_20

Da li će mi ovo http://emmi.rs/kablovi-kabl-intex-20-usb-lpt-(ženski)-paralel.11.html?productId=27270 srediti problem?

Gde da vidim, čitao sam druge teme, da neke pliče imaju na sebi paralelni, treba "samo" nabaviti bracket, da bi uključio pozadi?

Ili postoji neka PCI kartica za serijski, da li je ona sigurnije rešenje?

Jer iz nekih (mojih, skromnih) prethodnih iskustava, kad nešto ide na USB, onda nije 100 posto kompatibilno... (fiskalna kasa, čitač kartica sa RS232 konektorom)

Hoće. imam na 2 printera takve adaptere. Kada instaliraš štampač preko njega ide preko Virtual Printer Port for USB. Dobiješ ovako nešto : "USB001(Virtual Printer Port for USB)". Naravno da moraš da imaš i odgovarajuće drajvere za taj štampač. Prilikom instalacije drajvera pitaće te kao se povezuje.

A-ha, OK, hvala na detaljima ... znači smem da kupim kabl, ne moram da jurim PCI kontroler...

E,sad , drajveri, nemam pojma, meni je na Win7 radio sam, tj. sam Win7 ga je prepoznao.

I ovde je Win7 .... valjda će raditi ...

Da li je taj računar povezan na bilo kakvu mrežu? Možda je univerzalnije rešenenje neki lpt print server.

Kavu mrežu, to je daleko komplikovanije i skuplje. Čak i da ima mržu, opet može svako na mreži da štampa na njemu ako je kompjuter na koga je povezan upaljin i namešten na share. Ja imam onog "Digitus"a i jednog "Hama" i obadva rade istovetno.

Ne bih nikakva dodatna ulaganja ... 😉 Treba mi za umerenu svakodnevnu štampu na jednom kompu ....

Radi kabl. Win 7 32 bit sam instalira drajvere 64 bit nisma probao.

Kod mene je radio Lexmark E232 na 64 bita sa kablom, a pošto sam promenio štampač, kabl sada radi na kombinaciji HP 5L/Win7 (32bit)

E sad si ga iskomplikovao, sad ti reba drajver i za jedno i za drugo. Negde se zove adapter negde kontroler, vidi šta piše na toj nalepnici pa googlaj. Good luck. Sa onik za USB si mogao da prođeš sa samo jednim.

Poslednja izmena od urednika:
Kako misliš drajver i za jedno i za drugo? Više sam voleo ovo, jer iz prethodnih iskustava sa kasama i RS232 konektorima, preko USBa uvek bilo nekih problema, a sa PCI nikad ... pa reko ... sigurnije mi 🙁 🙁

Gotovo ....

Našao na SWEEX sajtu, oni isto prave slične kartice, ima za par čipova drajveri, prvi koji sam skinuo za Win7 proradio, bovno štampač, prepoznao ga, instalirao sam ...

I sada sve šljaka ...

Zadovojan sam ... za 700 dinara sam završio poso ...

Nazad
Vrh Dno