Šta je novo?

Lara Croft And The Guardian Of Light™

Skidam demo od dva i kusur giga sa Steam-a, pa sutra kacim utiske. :)

Registruj se na gamespotu pa ćeš dobiti pristupnu šifru za demo.

Nema ga ovako direktno na igrici. Ja sam se makar preko gamespota registrovao i baš sam sada video da su mi poslali šifru. Onda to ukucas u Steam-u i eto igrice :)

[EDIT]

Sad sam baš video, kada skineš demo i ako ti se dopadne, može da se pre-purchase-uje igrica i dobiješ full funkcionalnost odmah! (nisam lično proverio - komentar sa gamespot-a)

Poslednja izmena:
Jel se zna kada izlazi full verzija? Devojka me "ubi" za ovu igru,to je jedina igra koju igra na kompu,a inace je odigrala sve delove do sad,pa hoce da kompletira :D

Jesi joj objasnio da ovo u stvari i nije Tomb Raider :)

Jesam, a evo i utisaka... :)
Upravo smo prešli demo i utisci su i više nego pozitivni. Lara iz top down ugla izgleda fantastično. Promena perspektive u izometrijsku je pravo osveženje, ali sve ono što smo navikli da vidimo kod Lare je i dalje tu, a tu pre svega mislimo na skakanje, pentranje, rešavanje zagonetki i tamanjenje hordi kreatura.

Larino kretanje kontrolišete kao kod standardnih akcionih igara, odnosno tasterima WASD. Levi klik služi za pražnjenje šaržera i bacanje koplja, dok je desni tu za brzo skakanje i izbegavanje napada. Taster Space koristiti za skok i pentranje na omanje predmete, dok se pritiskom na Shift sajlom kači kači za metalne obruče, a zatim penje na uzvišena mesta.

Od naoružanja dostupnih u demou, tu su samo Larini mezimci 9mm Heckler and Koch, kao i magična koplja koja dobija od prijatelja na samom početku demoa, a koja koja stvaraju popriličnu dozu satisfakcije kada ostanu zabodena u ranjenog demona koji se tetura ka vama. Pored probadanja neprijatelja, koplja su u pojedinim situacijama neophodna i za pentranje. Takođe, Lara je opremljena neograničenim brojem mina na daljinsko upravljanje, koje su odlične za uništavanje zamki.

Demo je pun svetlucavih dragulja razbacanih po katakombama, kao i magičnih lobanja, čijim sakupljanjem otključavate razne "ačivmente". Tu su i brojni magični dodaci koji poboljšavaju jačinu oružja ili Lari daju neke nove brutalne napade, koje je potrebno puniti ubijanjem neprijatelja, a koje nismo bili u prilici da isprobamo.

Navikli smo da igre sa izometrijskim pogledom igramo u dve deminzije, ali to ovde nije slučaj, pa samim tim predstavlja pravu malu revoluciju u žanru. Nivoi su u velikoj meri dizajnirani "po vertikali", tako da Lara mora da se pentra, skače i snalazi na razne druge načine kako bi stigla do željene lokacije ili izbegla neku zamku.

Sa tehničke strane, igra izgleda odlično. Detaljne, drevne grobnice, simpatični efekti, solidne teksture i lepa animacija igru svrstavaju u sam vrh žanra. Jedino nam se nije dopala glasovna gluma, odnosno par rečenica iz demoa koje jednostavno nisu "zvučale" na visini zadatka. Primetili smo i par sitnih bagova, kao što je krako "zaglavljivanje" Lare ili zamrznuto koplje u vazduhu - sitnice koje možemo progutati.

Na sreću, hardverski zahtevi su sasvim korektni za ono što igra pruža, pa tako frejmrejt ni u jednom trenutku nije padao ispod 60, na mašini sa solidnim overklokovanim dvojezgarnim procesorom, 4GB RAM-a i GeForce GTX 260 grafičkom kartom, na najvišim podešavanjima (AA4x i AF16x), u rezoluciji 1680x1050.

Evo metuo sam i ja na download pa cu da probam...

E drugari niste mi rekli kada ovo izlazi?

Daaaaaaaaaaa, kada ovo izlazi za PC... nema u 'prodavnici' jos uvek? :trust:

Ama citajte malo temu! 27.9 izlazi !

Jesam, a evo i utisaka... :)

Meni se ova perspektiva uopšte ne dopada...

Jovy, da li je izazov za zagonetke ostao na istom nivou kao u prethodnim delovima, ili je pojednostavljeno? Meni sve smrdi na lake zagonetke i jurnjavu...

Otišli su korak unazad kada su uveli intenzivnije puškaranje u par prethodnih delova jer potpuno beže od onoga što je ovu igru i krasilo, a sa promenom perspektive idu još jedan korak unazad.

My Opinion, All Rights Reserved! :D

Meni se ova perspektiva uopšte ne dopada...

Jovy, da li je izazov za zagonetke ostao na istom nivou kao u prethodnim delovima, ili je pojednostavljeno? Meni sve smrdi na lake zagonetke i jurnjavu...

Otišli su korak unazad kada su uveli intenzivnije puškaranje u par prethodnih delova jer potpuno beže od onoga što je ovu igru i krasilo, a sa promenom perspektive idu još jedan korak unazad.

My Opinion, All Rights Reserved! :D

Pazi, prvo moras da uzmes u obzir da igra u naslovu nema Tomb Raider. :)

Puskaranje je mnogo cesce i "arkadnije", sto je i ocekivanu za top down pogled.

Zagonetke uglavnom traze brzo razmisljanje i brze prste, a ne verujem da ce biti onih kompleksnih koje zahtevaju setkanje i aktiviranje ranzih skalamerija i koje te zadrzavaju dugo vremena na jednoj lokaciji. Jos jedno poredjenje sa TR-om, ako ima smisla, a izlgleda da ima...ipak je tu Lara. :)

Sa druge strane, mislim da su uspeli da prenesu smek TR-a onoliko koliko izometrijsko izvodjenje to dozvoljava.

Meni deluje ok iz ove perspektive,e sad drugo je kada sednes i odigras,ali sacekacu da izadje,pa cu dati svoj sud.
Nego, hoce ovo moci da se igra na dzoju,nekako mi deluje to bolja opcija od misa i tast. ?

Meni deluje ok iz ove perspektive,e sad drugo je kada sednes i odigras,ali sacekacu da izadje,pa cu dati svoj sud.
Nego, hoce ovo moci da se igra na dzoju,nekako mi deluje to bolja opcija od misa i tast. ?

Moze na dzojpedu i podjednako je udobno, ali i neophodno ako igras u co-op-u.

Pretpostavljao sam da je tako,ja inace skoro sve (osim sportova) igram mis+tast,s obzirom da planiram da igram u co-op-u,moracu da se prvo malo naviknem na dzoj tj igranje ovakvih igara na njemu

Ja probao sinoćke i moram da kažem da je zaista ne bi trebalo porediti sa TR. Svakako, Lara je tu sa svojim akrobacijama i pištoljčićima, i priča je TR-like, ali je samo igranje potpuno drugačije od dosadašnjeg i dobro je što naslov nije TR:xxzyyzz. Prilično sam siguran da će dosta starijih poklonika serijala preskočiti ovaj naslov, ali i da će osvojiti simpatije nekih novih.

Igrao sam na tastaturi i mišu, ali kapiram da bi mi mnogo više leglo igranje na xbox360-tici za pc, s obzirom na perspektivu i posebno činjenicu da je za standardno kretanje levo-desno-gore-dole, potrebno držati dva dugmeta istovremeno što mi ne deluje previše zgodno na duži rok, mada moguće je da bi se brzo navikao na takvo izvođenje. Bilo bi mi posebno zanimljivo da probam co-op, ali sa ili bez njega, meni se igrica dopala i svakako je treba probati i odlučiti za sebe.

Preporuka za ljubitelje žanra, pre nego direktno za ljubitelje Lare (realno, da je od početka u ovoj perspektivi, uopšte ne bi doživela takvu popularnost i dogurala do šnje-ve ekrana, mada bi zbog ovog drugog, možda i bilo bolje tako :)).

Probao i ja nocas i nekako mi se ne svidja, mislim nije losa igra, ali kad sagledas da je to Lara, pa pisalo, ne pisalo Tomb Raider u naslovu, ocekujes da mozes kako treba da rotiras kameru da bi skakao i pentrao se. Ovde je sve kao da igram izometrijski hack`n`slash u kom mozes skoro da iskocis iz prostorije u kojoj ti se lik nalazi. Nije uopste losa igra, ima i pricu i zagonetke i sve, ali sta znam, jednostavno cini mi se da bar meni nema smek koji od Lare ocekujem.

Baš zato i nosi Tomb Raider u nazivu, glupo je kritikovati je da nema šmek Tomb Raidera, kada nije ni zamišljeno kao poglavlje tog serijala.

Izasla je full igra. :)

Baš zato i nosi Tomb Raider u nazivu, glupo je kritikovati je da nema šmek Tomb Raidera, kada nije ni zamišljeno kao poglavlje tog serijala.

Mislis ne nosi naziv Tomb Raidera?:)

No nebitno, Lara je Lara, ipak je ona protagonista, a kazem ovo mi vise lici na neki izometrijski hack & slash, a pogotovo to sto ima pentranja i slicno a sad zamislite pentranje u izometrijskom pogledu. Kazem nije losa igra, ali kao Larina igra mi se ne svidja toliko.:)

E, da, tačno izgleda više kao Diablo nego kao nešto gde bi zamislili Laru, ali to i jeste cilj ove konkretno igre, samo uz upotrebu jednog karaktera i okruženja koji su nam tako poznati. Recimo, prvo što sam ja pomislio posle bukvalno 5 min igre bilo je "Trine", a ne TR ili Lara Croft.

Ipak, ja nisam probao, ne znam za vas, ali sam siguran da prava čar i zanimljivost ove igre mogu da se upoznaju tek u coop-u. Nisam ni pogledao doduše, da li je to dostupno u demo verziji, ali jedva čekam da čujem nove komentare nakon probe sa "dvojcem bez kormilara"!

Pa nije ni kao Trine vec bas kao sto kazes Diablo.:D ***a, moracu da igram sa nekim coop, zna se da je uvek coop igra mnogo bolja nego kad sam gulis single.:D

I sa narodnom verzijom radi coop mod. Bice ovo fina zanimacija sa 2 gamepada.:)

Bah, desna pecurka na mom Kineskom Gigatechu je prsla [zaglavi se kada pritisnem nadole]. Bedak. Nista od coopa kod mene za sada [ili barem pucanja "na dole" :D ]...

Jel full verzija ova od 2.16Gb ili neka druga??

Vrh Dno