Šta je novo?

Lara Croft And The Guardian Of Light™

U pa na onim slikama sve je jako mutno:S:. A ko je onaj lik pored Lare na slikama, jel to taj cuveni 'Cuvar svetlosti'?

Jako cudno sto su se odlucili za ovoliku promenu u serijalu TR-a. Poslednja 3 dela su bila odlicna, pogotovu Legend koji me je privukao da ga zavrsim celog u kratkom roku. Ovaj dosta razocarava u startu, sigurno ce pogoditi mnoge fanove TR-a.

Pretpostavljam da se zato i ovo zove "Lara Croft'' nigde u nazivu nema Tomb Raider, bice pravog Tomb Raider-a to je sigurno

Jako cudno sto su se odlucili za ovoliku promenu u serijalu TR-a. Poslednja 3 dela su bila odlicna, pogotovu Legend koji me je privukao da ga zavrsim celog u kratkom roku.

:trust: :bottle: :zgran: :wall:
Legend... pa to je najgori deo TR serijala, ubedljivo.

Prvi put u nechemu moram da se slozzim sa tobom :)

Ako bas moras :d.

Ovaj zadnji TR nije bio losh. Meni je fino legao. Underworld beshe?

Da, Underworld.
Meni je od ta 3 nova dela (L, A, U), najbolji Anniversary, jer predstavlja 80% remake prvog dela ;). E sad to i ne znaci preterano mnogo, jer prosto nit endzin nit gameplay nisu isti.
Stare TR igre su se sastajale od kvadrata i kocaka :), slozen univerzum, tacno se znalo koliki je npr max skok, verovatno mi je zbog toga i omiljen.
Al svejedno, bilo je lepo videti "stari" dizajn u novom ruhu :).
Underworld je takodje solidna igra.

Razlog zasto mi je Legend ispod TR nivoa, nije toliko zbog same igre (mada jeste losija od A i U), vec zato sto je za mene predstavljao sok kad je izasao. Totalno drugacije od prvih 5 delova, pa i od 6-og. Kad je posle njega dosao A i U, vec je nekako bilo podnosljivo :).

hehehe a meni je pa Underworld bio prilicno dosadan, dok mi je Legend bio vrh. :D

Verovatno zato sto je bio (previse) lak, pa ti nije tesko pao :d.

Tomb Raider 1 je pravi Hard Core za tu igru.

Ma ne kazem da je Legend losa igra :), sa aspekta zanra odlicna je, al sa aspekta TR serijala, osrednja.

:trust: :bottle: :zgran: :wall:
Legend... pa to je najgori deo TR serijala, ubedljivo.

Zar ne shvatate da je sve to individualno. Meni su sve TR igre dobre, čak mi se više sviđa Legend od Angel Of Darkness. A tebi je AOD jedan od boljih delova. Po nekim forumima na netu što sam čitao kad je AOD izašao toliko su ga napljuvali, a sad jedan od najboljih delova. Svakom se sviđaju drugačije stvari i to je to... Uglavnom se svi slažemo da je film glupost. Bar svaki TR fan sa kim sam ja pričao. A glavu dam da će da se nađe neko kome je film najbolji ikad. Kad bi svi razmišljali isto i voleli iste stvari.....

Nisam ja rekao da je AoD jedan od najboljih delova (ako jesam onda sam se lose izrazio).
Nije bolji ni od 1.,2., 3., 5. a bogami ni od 8. ni 9. dela.
Bolji mi je od 4. i Legenda.

Nego sam upravo na to ciljao, na tu kolicinu pljuvacine. Sa tog aspekta, igra uopste nije losa i nije zasluzila takav tretman.
Igra jeste relativno radikalno promenila gameplay u odnosu na prvih 5 delova, al to je uradio i Legend, pa ga nisu toliko pljuvali.
A prica i gameplay, ostale tehnicke karakteristike, pa bile su sasvim zadovoljavajuce u Angel Of Darkness.

Ok, generalno se slazem, sve je subjektivno, al i pored toga, mislim da je Legend najmanje ozbiljna igra u serijalu ;). Kao da je za mladju populaciju pravljena, ne mogu da se setim nijednog izazova/poteskoca dok sam je igrao.

Dammit, sad mi se igra prvi deo :D.

A filmovi, pa ko i svi filmovi na osnovu igara, jednom recju krsh.
Al ako zanemarimo da su nastali od igre, filmovi su ok, pogotovo mlecne zlezde Andjelije kad se njisu pod utiskom gravitacije :eyebrows: :).

Ček, zar peti TR nije Chronicles? Taj deo je očaj i ubedljivo najgori do sad.

Mada bio je neki addon između četvrtog i petog dela, isto je bio loš. A tu je i Nude Raider :D

Jes, 5.deo je Chronicles.
Sta znam, bilo malo intrigantno, Lara poginula ovo ono.
Mislim da ima najbolju pricu u odnosu na delove pre njega.
Gameplay tu i tamo :).

Nego sam upravo na to ciljao, na tu kolicinu pljuvacine. Sa tog aspekta, igra uopste nije losa i nije zasluzila takav tretman.
Upravo.... Nije uopšte loša igra. Meni se sve TR igre sviđaju, a najviše volim treći deo što je i logično jer sam taj prvo igrao, malo pred novu godinu 1999.
A filmovi, pa ko i svi filmovi na osnovu igara, jednom recju krsh.
Al ako zanemarimo da su nastali od igre, filmovi su ok, pogotovo mlecne zlezde Andjelije kad se njisu pod utiskom gravitacije :eyebrows: :).
Ja kad sam čuo da Anđa glumi, nisam ni gledao. U par navrata sam video neke inserte i :S: su. Baš ću da pogledam jednom ceo film. Slepci nisu uzeli glumicu po u odnosu na koju je modelovana Lara, negu onu glupaču :mad:

....Ja kad sam čuo da Anđa glumi, nisam ni gledao. U par navrata sam video neke inserte i :S: su. Baš ću da pogledam jednom ceo film. Slepci nisu uzeli glumicu po u odnosu na koju je modelovana Lara, negu onu glupaču :mad:

Ja ne vidim shta ima loshe u tome shto je brandjelina glumila Laru!? Koga si ti zamishljao a? a? Priznaj :D

Pa napisao je, za "glumicu" po kojoj je modelovana Lara.
Napisao sam pod navodnicima, jer je devojka pre svega model, a u pitanju je AAA film, tako da... ;).

a ko je ta glumica po kojoj je radena lara ? ako nije tajna ?

Lik Lare Croft nije rađen na osnovu živog modela ali su mnoge žemske od 1996. godine na ovamo birane za "živu" Laru Croft. Svakih godinu do dve dana se bira novi model koji će da promoviše lik Lare Croft. Trenutno je to Alison Caroll koja baš i ne liči na Laru iz igre a najpoznatija i najpribližnija liku Lare je Lucy Clarkson:

clarkson.jpg

Mnehhh...ja sam odigrao sve tumb rajdere pa cak i one gold-ove za prvih par nastavaka.Po nekoliko puta.Dobro-neki nastavci su bolji a neki losiji(Boze moj) ali sve u svemu takve igre kao sto je Tomb Raider-nema.Mnogi su pokusavali da kopiraju Tomb,ali bezuspesno.Pa cak i kad pogledate AC 2(koja je po meni takodje masterpis)vidi se da su u nekim segmentima kopirali Tomb.Ako je sudeci po ovim gore slikama to nije tumb,to je neka smejurija.Nadam se da ce uskoro izaci pravi nastavak fransize i da cemo moci i dalje da uzivamo u ...Lari.,)

ma po meni bi bilo najbolje da iskoriste prvi deo za ponovno pravljenje ili da prvi deo izbace u hd-u to bi bio pravi hit a sve ovo novo sto sada izlazi je ok ali prvi deo je prvi deo! cak za prvi deo u hd-u bih bio spreman da dam i kes za original... znaci sve isto ko sa sony keca samo da je sve prepravljeno za hd... uh nije mi dobro od same pomisli kako bi to moglo dobro da izgleda!!!

uh samo kada se setim koliko sam novaca ostavio po klubovima da to igram pa sam cak zbog te igre kupio svoju memorisku karticu, pa kada se setim beganja iz skole zbog ove igre e to su bili dani!

ma po meni bi bilo najbolje da iskoriste prvi deo za ponovno pravljenje ili da prvi deo izbace u hd-u to bi bio pravi hit a sve ovo novo sto sada izlazi je ok ali prvi deo je prvi deo! cak za prvi deo u hd-u bih bio spreman da dam i kes za original... znaci sve isto ko sa sony keca samo da je sve prepravljeno za hd... uh nije mi dobro od same pomisli kako bi to moglo dobro da izgleda!!!

Koleza :D, TR Anniversary, dakle pretposlednji deo, je bio remake (80%) prvog dela, dakle dosta nivoa preradjenih. Dobro nije klasican remake, vise je "re-imagining".
Naravno to je bilo tesko primetiti, jer nije isti gameplay, tj. totalno je razlicit ;).

http://tombraiders.net/stella/anniversary.html
Many areas are reminiscent of their TR1 counterparts, but Anniversary expands and reworks everything to take advantage of Lara's new skills and equipment.

Evo primer istog nivoa:
http://tombraiders.net/stella/images/anniversary/anniversary56.jpg

U TR1 si mogao samo klasicno pentranje i skakanje, a ovde imas uze. Al nivo je isti onaj sa piramidom :), samo su stvari neke morale biti promenjene, zbog novog gameplaya.

Poslednja izmena:
nisi me razumeo sta hocu da kazem, sve isto ko prvi deo samo da napumpaju grafiku i da je rezolucija mnogo veca bar u 720p ako nista drugo a nebih se bunio ni kada bih video u 1080p...

znaci nista da mi nivo menjaju nego kako je prvi deo bogom dan izaso za sony kec tako isto da izadje ali novi sa svim tablama zagonetkama i svime sto je bilo u kecu ali u novoj grafici i vecoj rezoluciji!

Eh, pa to jedino entuzijasti da odrade.
Sto bi CD to radio, pa da im niko ne igra ova nova 3 dela :d.
Neke igre je bolje ostaviti u secanju i u originalnom pakovanju :), sve i da bi odradili perfektno, to bi bilo skravljenje.

Secas se pocetka TR1, ona pecina, slepi misevi iz 2 teskture :D, Larino telo se sve leluja, vukovi... eh, those were days :).

Igra u naslovu nema Tomb Raider, tako da nema razloga za brigu ako vam se ova promena perspektive ne dopada. ;)

Evo ga i trejleri sa Larom i svalerom Cuvarem Svetlosti. :)

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BAawgE019TY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BAawgE019TY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Mene ovo uzas podseca na Diablo, koji nema sanse da podnesem. Srecom trle radi savrseno :)

Diablo je bio maestralak punokrvan rpg hack 'n' slash.
Kakve veze moze imati jedna platformica sa h&s sistemom, sa Diablom ?

Sve te igre iz pticje perspektive da ne kazem sa oblaka... ;)

[YOUTUBE]Jj1uUjHFiiE[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno