Šta je novo?

Laptop za 3d modeling, bez budžeta

brajko

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poena
320
Као што наслов каже, потребан ми је поуздан лаптоп са што јачим процесором и графичком за рад у 2d и 3d моделингу. SSD+HDD варијанта без оригиналног Вина. Цена није ограничавајући фактор али боље да дам 150.000 уместо 200.000 ако може :D

Ako ne mora novi, potrazi po oglasima Lenovo W540 ili Lenovo P50 (P50 ume da bude i dalje skuplji, za modeling jeste malo brzi, ali po meni ne toliko). Za W540 je uzjedno i lakse da se stavi neki manji m.2. 2248 SSD i HDD, ili da se u opticki ubaci HDD, nego u W540, gde moze iskljucio m.2. (bilo SATA bilo PCIe) + jedan HDD, ali moras naci drzac za HDD :D

Ovo su profi masine, radne stanice, ali ne teske posebno. Na olgasima samo vidim fenomenalno ocuvane primerke, neki cak jos uvek u garanciji medjunarodnoj :)
600-800e za W540. i7-4xxx, SSD 256GB, FullHD a ima i 3K IPS (odlican ekran! ako se i ja i kolega koji fura 5K ekran slazemo, onda znas da je tako :D)

Pomenuti W540 i P50 idu sa K2100M Quadro i valjda M1000 Quadro. Ne znam u kojem je to rangu :(
Ali Quadro, kako rekose u drugoj temi, je skroz nebitan i cist marketing gimmick.

Мора нов да буде са рачуном. Зато не гледам огласе половњака и колико је јефтиније преко гране :)

Хвала на овим смерницама и препорукама!

Nazad
Vrh Dno