Šta je novo?

LapTop preko neta

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Da li je neko iz Srbije naručivao LepTop iz inostranstva preko neta?
kako to ide,da li se isplati?
Ima neki sajt e-trgovina.co.yu., pa vidim da ima i kopmjutera..ali ne znam da li se isplati kad se saberu troškovi i carina .
Zahvaljujem na odgovorima unapred

Ako ti se isplati sa carinom i svim da budes neku kintu u dobitku,razmisli prvo da li ce ti se isplatiti pri reklamaciji!?Laptop nije nesto sto bih licno narucivao preko neta,samo ako imam nekog bliskog ko bi mi doneo pa u slucaju kvara i odneo nazad na popravku ako laptop nema internacionalnu garanciju koju prihvataju njihovi predstavnici u SCG!
Pozdrav ,)

Pozdrav Lomnica ;)
pa to i pitam..da li neko zna kol'ka je carina kad se sve sabere i oduzme..koliki je rizik (mislim, koji će mi ako stigne sa naprsnutim ekranom na pirmer.)

Tesko da ce da prsne ekran ili tako nesto,a ako narucujes nesto tako skupo,normalno da ces se isprsiti jos malo za osiguranje!
Koliko vidim ipak si odlucio za bas jaku masinu pa sta kosta da kosta,a u svom tredu si tvrdio da ti treba kao drugi kucni komp za filmove i slicno sto je po meni veliko bacanje para ali ako imas... slobodno!
Pozdrav ,)

..treba mi ne toliko što jača mašina,već što kvalitetnija.
u hardware se ne razumem mnogo.Nemam u stvari pojma šta je sa čim kompatibilno šta nije isl.
Jedni predlože jedno i taman pomsliš to je to, kad se neko javi sa zez pitanjem i ubaci ti crva.
Retko ko u stvari kaže kakve konkretno probleme mogu da očekujem ako se odlučim za 300 evra jeftiniju mašinu.
..i šta onda da radiš nego da ideš po sistemu "kolko para toloko muzike"?

hvala Broz, ali moj limit se vrti oko hiljadarke,
ovaj komp. verujem košta bar duplo ?

Probaj da nađeš nekog kod ide za USA pa da ti donese (pronese kroz carinu kao svoj) i gledaj da komp ima neku varijantu international garancije...

Ja sam tako kupio lap iz potpisa, jedino sam "omašio" za internacional garanciju, a kakve sam (***ate) sreće inače, crkla mi je matična ploča posle mesec dana...
Odneo sam lap u firmu koja distribuira Dell kod nas i ostvario polovično priznavanje garancije...
Naime, rekli su da mi ta njihova (američka) garancija ne važi, i da će mi naplatiti rad servisera i nabavku dela (ploče). Novu ploču mi nisu naplatili.
Čekao sam dve nedelje da stigne nova iz Irske i platio na kraju 60 evra. Sve u svemu prezadovoljan sam, jer sam opet super prošao. Za pare koje sam dao, ovde (u tom trenutku) sigurno ne bih mogao da kupim Centrino računar...

Sada sve radi kao zmaj i prezadovoljan sam.

Poslednja izmena:
mislim da bi kupovina u madjarskoj ili hrvatskoj bila ok, jer moze da se ostvari povracaj poreza 18%, a to nije malo.

http://www.ve-mil.hr/ ovde moze da se vidi sta sve ima i posto je, kuna je 12 din.

nadam se da nije problem sto postujem link

Povracaj poreza se barem kod nas ostvaruje na sledeci nacin. Recimo covek iz Republike Srpske kupi laptop kod nas. U firmi uzme u kojoj je kupio uzme formular za povracaj poreza koji mu firma popuni (3xkopije). Onda kada prelazi granicu kod nasih carinika je overi i carinik uzima jednu kopiju. Posle se vrati u istu prodavnicu i da im overenu kopiju formulara i firma mu daje novac za porez. Kasnije ta ista firma potrazuje novac od drzave na konto tog overenog formulara i to je to :)

On plati carinu za srpsku (izuzev ako ga ne provuche) al dobije povrat nasheg PDV-a

Tako da kupish u Madjariji - kad kupujesh kazesh da iznosish iz Madjarske=izvozish i na Madjarskoj grani ti vrate PDV. A na nashoj sve lepo platish ili ne - kako volish. Ustedish u visini Madjarskog PDV-a - eto tako.

jel pdv vracaju na carini ili moras da se vratis u prodavnicu gde si kupio laptop (ispada da nije isto za RS i Madjarsku)? Jel isto i za Slovacku, da li neko zna?

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
ako hoces VRHUNSKI KVALITET onda ti ja preporucujem da kupis ovgako nesto

http://www.bench-market.com/vidito.php?sid=9883

sve ostalo je (uglavnom) druga liga i plastika fantastika. Ako te laptop podseca na nesto imaj u vidu da Asus pravi iBook

AKO JE I OD MODERATORA, MNOGO JE!!! davati ovakve komentare, tipa da je ASUS NOTEBOOK prva liga, a ostali plastika fantastika... mislim... stvaarnoooo.... Nemam ništa protiv ASUS-a, niti tome kako je ocenjen, itd... samo sam čvrsto ubedjen da svaki ozbiljan korisnik, da ne kažem poznavalac računara koji se ovim poslom bavi duže od 1 godine, neće sebi dozvoliti sebi da daje ovakve izjave.

Pozdrav
Aleksandar.

Vishe ti se(po meni) isplati da kupish kod nas Lap top i izbegnesh sve administrativne peripetije kao i rizik shpedicije.
Asus je poznat po tome shto ima obichaj da samo sklapa tudje delove.Za ovaj Lap top neznam.Broz je bio bash decidan.prochitacu-zaintrigirao me je.

Ako imas nekog da ti dovuce iz amerike, moj savet je pctorque.com

DARK SIDE je napisao(la):
Vishe ti se(po meni) isplati da kupish kod nas Lap top i izbegnesh sve administrativne peripetije kao i rizik shpedicije.
Asus je poznat po tome shto ima obichaj da samo sklapa tudje delove.Za ovaj Lap top neznam.Broz je bio bash decidan.prochitacu-zaintrigirao me je.

Asus ima tri klase laptopova.

I klasa im je bio W1 a sad je to W2. to je beskompromisna masina. vrh vrhova u svakom pogledu. ima na netu da se vidi explode view i to treba pogledati i uporediti, na primer sistem hladjenja i slicno i sve ce se samo kasti

II klasa u koju je recimo spadao M6. ovo je veoma dobra masina. prdaje se kao Asus a ima je i kao built on asus

III klasa je konfekcija.

napomena: dell se asimptotski priblizava II klasi asusa...

Ja inace veoma volim T seriju IBMa. Ipak postoji jedna stvar koja postoji kod asusa i koja me odusevljavala kad je u pitanju W1 a tako je i na W2: kad spustim dlanove i krenem da kucam-na IBMu se dlanovi spustaju na najlosiji deo inace izvanrednog kucista i taj deo se ugiba i to se oseca a i greje se a na asusu se dlanovi spustaju na hladni aluminijum i to je ono sto se meni mnoooooooooooogo svidja...

Poslednja izmena:
gillette je napisao(la):
hvala Broz, ali moj limit se vrti oko hiljadarke,
ovaj komp. verujem košta bar duplo ?

ok, sad si prvi put pomenuo cifru tako da otpada definitivno. ja sam se drzao onog sto si rekao "sto kvalitetnija" i u tom momentu cifra nije bila 'u igri'....

alekssBGD je napisao(la):
AKO JE I OD MODERATORA, MNOGO JE!!! davati ovakve komentare, tipa da je ASUS NOTEBOOK prva liga, a ostali plastika fantastika... mislim... stvaarnoooo.... Nemam ništa protiv ASUS-a, niti tome kako je ocenjen, itd... samo sam čvrsto ubedjen da svaki ozbiljan korisnik, da ne kažem poznavalac računara koji se ovim poslom bavi duže od 1 godine, neće sebi dozvoliti sebi da daje ovakve izjave.

Sto bi drvobradi rekao: A wizard should know better? Ja nisam video ovog Asusa koji je ovde pomenut, medjutim kolega je na poslu koristio v6v. Sta god mislio o Asusu i bez poredjenja sa laptopovima drugih proizvodjaca top klase, to je vrhunski laptop. Malo tezi od 2kg, 15.1 (nikakve wide cuda muda ekrani vec klasican 15.1 1400x1050 ekran fenomenalnog ugla vidljivosti), izuzetne izrade, odlican odabir komponenti... Ako ti nije zao da das 1600 (koliko mislim da sad kosta) i ako mozes da zivis sa tim da si kupio Asusa ulazi u uzi izbor...

alekssBGD je napisao(la):

Pozdrav
Aleksandar.

osim sto se bavis moderatorom, mogao bi da pocnes da se bavis argumentacijom pa da vidimo gde ce to da nas odvede. ja sam spreman i cekam da vidim tj procitam snagu tvojih argumenata i argumentovanost tvojih stavova.
btw, ne citas dovoljno dobro:
1. rekao sam 'uglavnom'
2. odnosilo se na jedan konkretan model a ne na celu paletu asus laptopova

samo jedno pitanje: sta ti znaci to "AKO JE I OD MODERATORA, MNOGO JE!!!"? jel treba da se registrujem jos jednom pa da odgovaram ljudima?

Broz je napisao(la):
osim sto se bavis moderatorom, mogao bi da pocnes da se bavis argumentacijom pa da vidimo gde ce to da nas odvede. ja sam spreman i cekam da vidim tj procitam snagu tvojih argumenata i argumentovanost tvojih stavova.
btw, ne citas dovoljno dobro:
1. rekao sam 'uglavnom'
2. odnosilo se na jedan konkretan model a ne na celu paletu asus laptopova

samo jedno pitanje: sta ti znaci to "AKO JE I OD MODERATORA, MNOGO JE!!!"? jel treba da se registrujem jos jednom pa da odgovaram ljudima?

Pa upravo ono što sam i rekao, jer UVEK sam jasan... Dakle, ako si neki moderator ovog foruma NE SMEŠ SEBI da dozvoliš da daješ izjave kao onu koju sam citirao, a evo opet, ako si slučajno zaboravio " SVE OSTALO JE PLASTIKA FANTASTIKA" ... Pročitaj ponovo svoj post, bez tenzije, i sujete, i povuci svoju reč.
I opet, pročitaj moj prethodni post, rekao sam nemam NIŠTA protiv ASUS-a niti kako je ocenjen. ALI EVO OPET I OPET imam protiv tvoje izjave da je sve ostalo plastika fantastika, i ponoviču to još 10000 puta ako treba, dok ne povučeš svoje reči koje sebi ne bi smeo da dozvoli ni jedan poznavalac hardware-a. I ne moraš da se registruješ ponovo da postuješ normalne komentare, a ako ćeš da postuješ ovakve stvari, da onda se registruj kao newcomer, pa pričaj šta hoćeš, kao moderator, ne smeš da daješ takve izjave.

Pozdrav,
Aleksandar.

prazna prica, i dalje nema argumenata......cekam

Ja takodje Broze ne mogu da se slozim sa ovom tvojom konstatacijom: ASUS pravi sjajne notebookove, proizvodjac koji je u meteorskom usponu, ali to nikako ne moze da znaci da je najbolji...

Ja sam od SONY-ja bolestan ali ono sto recimo radi jedna Toshiba ili Dell, nikako ne bi mogao da zanemarim...

Chitao sam malo o W2 i vidim odlichne ocene osim zamerki da je dvd malo buchniji i da se zagreva malo vishe.
Ima wireless,bluetooth i ostale konekcije.Cepa chak i novije igre solidno,shto je meni pokazatelj CPU-a,bus-a,i grafichke.MAlo je krupniji inache ali teshko mogu da procenim u stvarnosti koliko...

Prilozi

• w2-2.jpg
    w2-2.jpg
    49.2 KB · Pregleda: 107
Broz je napisao(la):
prazna prica, i dalje nema argumenata......cekam

Ma čekaj koliko hoćeš, ja neću biti taj koji će da te obrazuje i računarski usmerava. Davno je bilo vreme kad sam se sa drugarima prepucavao da li je bolji Spectrum ili Commodore64. Na kraju sam nabavio apple, a posle toga, ne sećam se šta sve nisam imao. Tako je i sada, menjam laptopove malte ne mesečnoj bazi, stoga sam ti i rekao, nemoj biti toliko neuk da daješ komentare onog tipa, ispadaš smešan u društvu. Naravno da svako ima svog favorita, evo i Peca voli Sony kao što vidimo, ali to je upravo jedna druga priča koja se zove lojalnost brendu. Neko to primenjuje kod automobila, neko kod piva, najmanje kod žena, a neki kod laptopova. Na primer, zašto je IPOD to što jeste? Tehnološki napredniji, ili ne znam šta drugo... ma daaaa. Ne nego zato što je izazvao 'passion' medju rajom. Dakle, da ne dužim više, niti sam imao nameru, niti sad imam vremena.

Dakle, super je ASUS, svaka mu čast, nek napreduje koracima od sto milja. Ali ima tu ipak i jedna Toshiba, tu je i Apple, tu je i Acer, tu je čak i Fujitsu Siemens (pogledaj malo nove Lifebook Q modele na primer)... ma SVAKO ko se nalazi godinama u prvih 5 svetskih proizvodjača laptopova SIGURNO ima modele koji svakako nisu PLASTIKA FANTASTIKA. Mislim da je dovoljno.

Pozdrav,
Aleksandar.

Pozdrav, ova tema me stavila na razmisljanje, moj sef ima pomenuti w1 u kancelariji, ne znam tacno ali bruka je para istresao za njega, dusu sam mu vadio i nemam stvarno zamjerki za doticni model meni se jako svidja. Ali recimo i sef-u i sekretarici se ne svidja podloga od aluminijuma, i to je stvar ukusa. Ne bih se nikako slozio da je sve osim asusa plastika i sl. Sto do mene lik ima novi IBM koji po meni radi glatko kao PC. Da ne duzim i navlacim moje misljenje je da je Asus w1 odlican laptop ali postoje modeli koji mogu ponuditi mnogo +/-. Teze bi mi bilo odluciti se za laptop u bilo kojoj klasi nego za PC ili sl. Ja volim sony-evu plasiku...

Ja lichno mislim da je po kvalitetu IBM nsjbolji.Radio sam na jednom IBM "think pad"-u i odushevio se iako mislim da su lap top rachunari globalno samo bleda senka rachunara.

u svakom slucaju nemoj narucivati preko neta - rizik je veliki (ostecenje, carina - njihova slobodna procena vrednosi - krađa - garancija ?

a sto se laptopa tice mnogo sam ih probao - intalirao i to top modela
pošto radim u jednoj velikoj firmi gde ima mnogo direktora i oni narucuju sami sta hoce a ja instaliram... dakle po meni su najbolji sony laptopovi i tacka
Skoro sam i ja uzeo jedan sony i veoma sam zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno