Šta je novo?

Laptop ne prepoznaje SSD - saveti za backup podataka

rm:a

Cenjen
Učlanjen(a)
07.09.2013
Poena
170
Pozdrav ljudi,
Laptop nije hteo da podigne operativni sistem, pokazao je sliku "No Bootable Device"
1000023792.png

Nekad, nakon restarta, kao da prepozna ssd i predlozi recovery mode, koji ne daje nikakve rezultate.
Takodje i pokretanjem BIOS-a, nekada vidi SSD a nekada ga ne vidi, kao da je slot prazan.
Pokusao sam da SSD povezem i na drugom laptopu, ali ga ni drugi laptop nije prepoznavao, osim u jednom slucaju ali nisam mogao da ga uspesno inicijalizujem u tom trenutku, opet izbacio neku gresku:
1000023501.jpg
Disk 1 Unknown i nisam mogao nista da radim u tom slucaju.

Naime, SSD je sa sestrinog laptopa koji se koristio iskljucivo za skladistenje office dokumenata i slika, ali nikakav heavy usage.

Da li mu ima ikakvog spasa i jel ima neko neki predlog za data recovery firmu koja to radi?

Hvalaa

To sam i uradio i kontaktirao vec jedne, tako da ga nosim sutra na dijagnostiku. Video i cenovnik, sada se vec spremam da kupim neki hdd za backup svojih podataka 😅

To sam i uradio i kontaktirao vec jedne, tako da ga nosim sutra na dijagnostiku. Video i cenovnik, sada se vec spremam da kupim neki hdd za backup svojih podataka 😅
Лекцију си научио, друга лекција је да један бекап није бекап. Набави барем два одвојена уређаја. Или фајлове који се не смеју изгубити (нпр слике) можеш да нарежеш на DVD.

Nazad
Vrh Dno