Šta je novo?

Laptop nadogradnja

Pre mesec dana sam kupio laptop Lenovo Ideapad L 320 17 inča. Na kupujemprodajem platio 320 evra star 4-5 godina. Matična ploča Lenovo ideapad 330-17AST, memorija 8GB DDR4, CPU Type DualCore AMD A9-9425, 3700 MHz (37 x 100), SSD 250 GB. Relativno sam bio zadovoljan, ali sam odmah kupio SSD od 500 GB a stari skinuo i koristim ga kao eksterni. Memorija mi je dovoljna, hteo bih da zamenim procesor jačim, jer često skače na 100%. Posle 20 sekundi padne na 60%,sledeći klik na nešto opet 100 i tako. Prvo mi je čudno da je u laptopu na kome stoji fabrička etiketa L 320 ugrađena ploča L 330. Ne znam da li je ovaj procesor zalemljen za ploču i da li je moguća zamena. Drugo ne znam da li je na ovoj ploči moguće da radi bilo koji jači procesor. Išao sam na sajt za matičnu ploču i tamo našao ovaj podatak – vidi sliku. Ne znam da li ovo znači da ovaj procesor koji imam je najjači mogući za ovu ploču. Ko se bolje razume u ovo, molio bih za mišljenje.

Pogledajte prilog 385131
Да си узео Thinkpad, овако је тешко могуће надограђивати.

Nema to veze sa Thinkpadom, sve novije od pete generacije je zalemljeno na ploci.

Nazad
Vrh Dno