Šta je novo?

Laptop mrtav?

LedZeppelin

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
619
pre neki dan se na kevinom laptopu smanjila slika odjednom, onda je brat nesto drndao, ugasio, i kad sam dosao kuci da pogledam, lap se pali, vrti se ventilator od procesora, ali ne daje sliku na monitoru ni na eksternom, samo crno, a nema nikakvih pistanja nista, samo ne baca sliku.jel otisao skroz, ili je moguce nesto uraditi?kod nekog servisera ili rerna?

Probaj da dodjes do baterije za bios, izvadi je pa je vrati, zna do toga da bude..

vadio sam vec bateriju, ali nista.najvise me buni sto nema nikakvog bipa kao kod desktopa

za pokretanje ex.monitora treba podesavanje u biosu,mislim !!!

Crkla grafička kartica

ne pali nista, samo crna slika, ne mogu da podesim bios kad samo vrti vent, al ne baca sliku.palio sam ga i pustio par minuta, ali se ne pojavljuje na mrezi da ga ima.samo ne znam zasto nista ne pisti?neki bip kao na desktopu

Koji je cpu? Ako imas mogucnost probaj zameniti cpu,memoriju...to sto mozes.
Trebalo bi ako je intel da pasuje neki 478,a ako je amd,onda samo oni soket A sa oznakom M (mobile).
Ako budes ipak odlucio da ide u rernu,onda mi se javi.

Moze biti da je otisla graficka od pregrevanja, moj savet kod majstora !!!

Ako ti je crkla ploča, niko se sa tim neće zamajavati, nego će ti zviznuti cenu za drugu ploču koja je nešto malo jeftinija nego nov laptop.

moozda je u pitanju kabal koji ide u ekran...
ako nije to, onda je najverovatnije ploca..znaci ne isplati se pipati...

Zameni procesor, ako ti se ne upali sa zamenom procesora riknula ti grafika :)

Imao sam istu situaciju sa jednim acerom pre mesec dana, i ispostavilo se da je u pitanju bila neka serijska greška na tom modelu, i da je trebalo flešovati BIOS. Flešovanje u servisu je rešilo problem.

(znači slični simptomi - stisnem power dugme, čuju se ventovi, ali ne baca sliku na ekran; često nije hteo ni da se ugasi na power, već sam mu morao bateriju vaditi)

Pogledaj negde na netu da li je možda još neko imao sličan problem, i da li bi flešovanje rešilo problem (tako sam ja došao do solucije da mu je potreban fleš Biosa)

99% grafika kao i kod vecine lap. Ne znamo ni koja grafika je u pitanju?

ili chipset, kad budem imao vremena ici ce malo u rernu cisto da se igram,krs je lap, zaboravio sam sta ima, sluzio kevi za net i karte

verovatno je bridge ili graficka, ako je integrisana onda je deff bridge, rerna nije resenje samo zamena chipa!

puno srece

imam ja jedno pitanje mozda glupo mozda ne

Zasto svi zauzimaju stav da kad crkne ploca to je to.Kontejner!!! Ja sam upoznao tipa ovde na benchu koji mi je spasio desetak maticnih ploca za desktop koje su bile po servisima otpisane.i obicno su kvarovi bili kondenzatori i slicne gluposti koje je covek resavao za 15 min

Kako je moguce da ne postoji servis koji hoce bar da pokusa da vidi da li je problem koji nastane na ploci od laptopa popravljiv,kad su te ploce visestruko skuplje...

Nemojte samo da mi dajete odgovore tipa "sto bi,kad mogu...." "kako da to urade kad je tu sve integrisano" i slicne odgovore.... nek bilo ko ode u bilo koji servis mobilnih telefona pa nek vidi sta se radi po tim servisima , lemi,przi,skidaju cipovi,mostovi, drzi przi sve pod lupom....pa sto onda nije moguce utvrditi kvar na maticnoj od laptopa i popraviti ako je moguce,kad je vec cena nove ploce ko laptop,pa bilo bi posla preko glave za servis koji bi hteo da se pozabavi time....

Zanima me razlog sto takvih servisa nema. ne znam ni za jedan. Da li je tehnicke prirode ili sta vec?

imam i sam qosmio toshibu placena 2000evra svojevremeno i ne znam sta cu sa njom ni kome da je nosim

Pazi, meni je crko gericom hummer koji se bas ne isplati popravljati, krs teski je bio,mislim za ono za sta je koristen bio je dobar(kevi za karte), ali popravka nije nimalo jeftina. Ako je neki skuplji nosis u servis i vidis koliko bi okvirno ispala popravka pa odlucis dal se isplati. Konkretno zamena grafickog cipa je min 50 evra, a chipseta 80tak, a dati tolike pare za lap koji vredi 100 evra je budalastina (bar je tako u mom slucaju)

Zasto svi zauzimaju stav da kad crkne ploca to je to.Kontejner!!! Ja sam upoznao tipa ovde na benchu koji mi je spasio desetak maticnih ploca za desktop koje su bile po servisima otpisane.i obicno su kvarovi bili kondenzatori i slicne gluposti koje je covek resavao za 15 min
Kako je moguce da ne postoji servis koji hoce bar da pokusa da vidi da li je problem koji nastane na ploci od laptopa popravljiv,kad su te ploce visestruko skuplje...
Nemojte samo da mi dajete odgovore tipa "sto bi,kad mogu...." "kako da to urade kad je tu sve integrisano" i slicne odgovore.... nek bilo ko ode u bilo koji servis mobilnih telefona pa nek vidi sta se radi po tim servisima , lemi,przi,skidaju cipovi,mostovi, drzi przi sve pod lupom....pa sto onda nije moguce utvrditi kvar na maticnoj od laptopa i popraviti ako je moguce,kad je vec cena nove ploce ko laptop,pa bilo bi posla preko glave za servis koji bi hteo da se pozabavi time....

Zanima me razlog sto takvih servisa nema. ne znam ni za jedan. Da li je tehnicke prirode ili sta vec?

Kvarovi na destop plocama su nesto drugo. Posebno ti koji se isplate popravljati.
Nema prave podrske proizvodjaca, nema rezervnih delova, a i skupi su. Serije izlaze jedna za drugom. A onda jos treba i puno vremena za popravku. Kada se sve sabere, dodje se do cene nove ploce.
A kome nije ostao neki lap za rernu?
Pa to im i jeste jedna od glavnih mana. Najbolje da ih prave da se nikada ne pokvare.:S:

Hajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu:

Burazer gurnuo univerzalni punjac u Della. Posle toga nije uspeo da ga upali. :(

Ventilatori vrte, lampice sijaju, ali to je to, nema ni podizanja biosa ni bilo chega drugog. Da li bi to moglo da se popravi i za koliko(novchano)?

I da, koja je ta fora sa rernom? Prvi put chujem za tako neshto, u pochetku sam mislio da se ljudi zezaju, ali posle sam skontao da mozda i postoji neki nachin za popravku.

Pozdrav

Hajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu:

Burazer gurnuo univerzalni punjac u Della. Posle toga nije uspeo da ga upali. :(

Ventilatori vrte, lampice sijaju, ali to je to, nema ni podizanja biosa ni bilo chega drugog. Da li bi to moglo da se popravi i za koliko(novchano)?

I da, koja je ta fora sa rernom? Prvi put chujem za tako neshto, u pochetku sam mislio da se ljudi zezaju, ali posle sam skontao da mozda i postoji neki nachin za popravku.

Pozdrav

Za pechenje lapova u rerni malo pregledaj forum. Dosta se pricalo o tom.
A sto se tice univerzalnog punjaca...:wall:
Bolje da si :crash:
Ja sam imao LG-a koji je je otisao u vecna lovista zbog loseg univerzalnog punjaca. Oshla ploca dibidus. Nije mu pomogla ni rerna, a ni ves masina. :S:

Pozdrav svima i nemojte bacati lap topove ako već ne zmate šta dajte ih meni ja znam šta ću sa njima
Matične i svi čipovi se POPRAVLJAJU
Nemojte da vas neko zamajava popravke nisu jeftine i u zavisnosti od modela kreću se od 80 pa do 300 € ali se i laptopovi kreću od 200 do 1000€
prvo proverite cenu popravke pa tek onda odlučite
Skoro sam popravljao jedan lap top toshiba i cena je bila 85€.

Pozdrav svima i nemojte bacati lap topove ako već ne zmate šta dajte ih meni ja znam šta ću sa njima
Matične i svi čipovi se POPRAVLJAJU
Nemojte da vas neko zamajava popravke nisu jeftine i u zavisnosti od modela kreću se od 80 pa do 300 € ali se i laptopovi kreću od 200 do 1000€
prvo proverite cenu popravke pa tek onda odlučite
Skoro sam popravljao jedan lap top toshiba i cena je bila 85€.

Potpuno se slazem,moj prijatelj je ulozio puno love u opremu upravo za popravljanje laptopova i iskustva su sledeca:

Svaki sa crknutom plocom koji je dosao kod njega prvo je popravljen- ZA PUNO MANJE NEGO STO KOSTA NOVA PLOCA

Svi oni koji su prvo bili u drugim servisima , uspesnost je 50% dakle svaki drugi je uspesno resen....

Kako mi je rekao upravo je problem sto vecina servisa nema sonde za kontrolu temperature pa ako ne uspeju da probude plocu oni sprze cipove i posle pomoci nema......

Dakle ako neko ima slican problem,neka se javi uputicu ga gde da nosi......

PROVERENO!

Apple ne radi jer nema delova,ostalo se radi....nemojte da padate na fore i prodajete budzasto laptopove u kvaru

Vrh Dno