Šta je novo?

Laptop Lenovo E330 crn ekran

amadeusss

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2008
Poena
320
Pozdrav,
pre neki dan instaliram drugu za njegovog klinca GTA 5 na ovaj laptop, probali, i igra sljaka. Medjutim, juce mi donosi laptop, i kad se upali samo stoji crn ekran (sa backlightom). Da li mu je otisla graficka, i sta nam je ciniti?

.

Ima li garanciju? pa da ne cinite nista...
Odradi reset biosa, izvadi bateriju i bateriju biosa...pritisni dugme za start vise puta.

Istekla je garancija. Uradio sam ovo sto si rekao, isto crn ekran. Jedino sto se sad pri svakom paljenju cuju dva beep-a.

Koliko memorije ima taj laptop? ako ima vise probaj da izvadis jednu.
Kombinuj i slotove...

Ima dva modula , od 2gb i 4gb. Probao sam sve kombinacije, al' isto stanje.

Mrtav je skroz, to jest ne svetle lampice, ne pokreće se hdd i ne čuje se ventilator?
Ili samo nema slike?
Probaj i da povežeš preko hdmi ili vga sa nekim monitorom, čisto da bi znao da nisu flet kabel ili displej u laptopu u pitanju.
Ako i tu ne baca sliku (a najverovatnije neće) tada samo servis ostaje... a i tu je pitanje isplativosti...

Sve se pali (lampice, ventilator, hdd), samo je ekran crn (sa backlight-om). Juce sam ga povezao na vga monitor i nije radilo (na netu sam video da za ovaj model treba da se pritiska Fn+F6 cim se upali, da bi prebacio na vga. Jel tako ispravno? )

Servis otpada jer mu se ne isplati. Pretpostavljam da treba menjati maticnu ako je graficka integrisana? Maticnu znam da zamenim. Dajte neku ideju sta bih mogao da uradim.

Koji je tacno model? ako je neki i3/i5 sa integrisanom grafickom moze samo da kupi drugi processor...
Ima ih na oglasima i5-3210M

Poslednja izmena:
Model je Lenovo ThinkPad E330 sa i5 procesorom, mislite da je otisla graficka koja se nalazi u procesoru? Koji bi procesor koji u sebi ima graficku mogao da stavi, a da prodje sto jeftinije?

Poslednja izmena:
i3-3110M ima na oglasima za 20e.
Pozadi na plocici pise pun naziv modela, da vidimo da li ima i NVidia kartu.

Poslednja izmena:
@poolmaker
Ne znam koja mu je boldovana oznaka.

@Vuk40
Odlicno. Znaci, cim ima i5, trebalo bi da je graficka u procesoru, a ne na ploci?

@poolmaker
Neka vlasnik proveri, u interesu vam je.
Ako je laptop kod tebe oznaku imaš na poledjini laptopa.
U dotičnom modelu je i5-3210M 2.5GHz Ivy Bridge, 4GB, 500GB, GeForce 610M 1GB, dakle i integrisana grafa u procesoru i Nvidia grafika.
U biosu se može isključiti Nvidia (koja je verovatnije otišla), jedina caka je da se to mora obaviti naslepo.

Poslednja izmena:
@poolmaker

@Vuk40
Odlicno. Znaci, cim ima i5, trebalo bi da je graficka u procesoru, a ne na ploci?
Ne mora da znaci, moze da ima obadve...zato nam treba tacan model.
Mozda ne moras nista da kupujes, samo ukljucis ovu integrisanu na procesoru.
Pitaj vlasnika koje drajvere za graficku je instalirao, NVidia ili intel?
Ako je igrao GTA 5 to bi vec morao znati.

Poslednja izmena:
Sa zadnje strane iznad bar koda pise TYPE 3354-3TG, ali google nista ne nalazi.

Mislim da nema graficku na ploci. Da li je ovo crveno sto sam zaokruzio prostor za graficku koja bi naknadno bila ubacena?1.jpg2.jpg

Poslednja izmena:
Znaci da bi ubacivanje drugog procesora resilo problem, ako je problem u grafickoj (a trebalo bi da jeste).

Znaci da bi ubacivanje drugog procesora resilo problem, ako je problem u grafickoj (a trebalo bi da jeste).

Mozda, to ti nije 100% sigurno...odnesi negde procesor na proveru.
U servisu bi to mogli da ti odmah provere, da ne kupujes na slepo.
Ti kupis drugi a ono ispadne na kraju da je ploca.

Nazad
Vrh Dno