Šta je novo?

Laptop Laptop kao sporedni uređaj

Koji laptop kupiti?

Digital

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2012
Poena
160
Pozdrav svima,

koristim ceo život desktop računar, sve ozbiljnije obavljam na njemu. Međutim, potreban mi je laptop radi prenosivosti kada nisam kod kuće. Koristio bi se za osnovne stvari, surf i multimediju. Igrice ne igram. Nemam specijalnih zahteva osim da nije loša plastika, i poželjno je da bude 15.6", mada ne isključujem ni 14" ako je ponuda dobra. Može li se naći nešto pristojno do najviše 50.000? Može i polovan, ako je dobro očuvan.

Mozda neki polovan Thinkpad?

Idi na novo, imaš dve god garancije ili ako uloviš na nekoj akciji i duže od toga. Bilo koji moderan i3 ili odgovarajući amd proc sa 16bg rama će ti biti više nego dovoljan za sve casual potrebe. Kvalitetne plastike baš i nema za te pare a da je novo ali poslužiće i osrednja. Evo link sa laptopovima od 42 do 52000 pa vidi šta ti se sviđa.

Pogledaj ponudu na konovo.rs. Imaju solidan izbor laptopova. Drugi izbor bi bio polovno sa KP. Neki HP Elitebook ili Thinkpad.

Evo na sta sam mislio, imaju sekciju refurbished uredjaja koji su sasvim solidni.

To su mozda obnovljeni,ali procesor je i 2019.Znaci u upotrbi je 5 godina.Zar nije pravi refurbished kad je nov u garanciji pa vracen u fabriku?Apple tad menja i bateriju ,za svaki slucaj.

Prosle godine kod njih kupljena dva "refurbished" Thinkpad-a T480.
Mozda sam imao visoka ocekivanja od refurbished stvari, ali to sto smo dobili su klasicni polovni laptopovi sa vidljivim tragovima koriscenja i starim baterijama.
Jednom je baterija crkla nakon samo dve nedelje, a na drugom je battery wear bio preko 50%.
Na prvom su zamenili bateriju u garantnom roku, ali i ta zamenska je imala veliki wear i uopste ne drze dugo.

Ruku na srce ni cene im nisu korektne. Isti modeli na KP za 100 evra manje, gore dole, a verovatno roba istog porekla.
Imas garanciju 2 godine. Kad kupis sa KP retko gde imas. Par ljudi iz mog okruzenja uzeli od njih pre recimo godinu i po dana, nisu imali problema, niti je laptop imao nekih ostecenja od koriscenja.

Nazad
Vrh Dno