Nisam ni ja siguran, ali ako pogledaš kretanje temperature i ona jako brzo skače i na najmanju aktivnost CPU. Fora je što je senzor ispod procesora i što, po mojoj teoriji, pasta ne stigne dovljno brzo da odvede toplotu, pa senzor odreaguje + su setovali jako tesan threshold za paljenje kulera.
Ako se pogleda grafik iz CoreTemp-a, CPU kada je idle je na ~50C, učitavanje Chrome-a podiže temp za čak 10C i kuler se zbog toga pali na 5 sekundi. Nakon toga otvaram itsvet.com, kao malo masivniju stranicu sa fleš sadržajem i temp procesora varira od 51 do 58C, kuler ugašen. Nakon toga otvaram Firefox, temp u trenutku skače na 61C i kuler se pali i radi nekih 5 sekundi.
Zaključak je da temp dosta verno prati cpu usage i da je pri tom paljenje kulera setovano na 60C, a pri nekoj ekstremno laganoj upotrebi CPU često prelazi tih 60C. Meni je 50C za idle, i 60C za laganu upotrebu malo povisoka temperatura, što ukazuje da ni sam kuler/pasta nisu najbolje odrađeni? :trust: Danas i nije nešto ekstremno toplo, u sobi mi je 23C, plus laptop sotji na CoolerMaster podlozi za hlađenje.