Šta je novo?

Laptop do 85000 din

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Laptop bi sluzio uglavnom za photoshop, lightroom, po neku igru (ne preterano zahtevne), filmove, net.

Obavezno je da bude 15,6.

Budzet je otprilike 80-85000 i gledam da bude laptop na duže staze, pošto novi sigurno ne bi kupovao u narednih 3-4 godine :)

Hvala unapred na predlozima.

Ooo, doletela pticica! :)

Drago mi je da si srecan, mada, iskreno, nisam sumnjao ni 2%... :)

Posto vec nemas vremena/zivaca za test (a veruj mi, dobrano se salomis dok napises nesto povece; pricam iz iskustva) okaci bar sto vise slika i redovno nas obavestavaj o detaljima iz upotrebe... :)

P.S. Tek sad vidim da sam ti trazio i vise nego da samo napises jedan prosecan test... :D A za net, nemam reci...

@marko, tako je pin-ova garancija 36 meseci

Javljacu o vrlinana i manama usput...

A net mi nije jasan?! :d

EDIT: za sad me jedino nervira menjanje brzine venta? sam od sebe cas ubrza cas uspori? malo guglam resenje na na netu ako neko zna nesto o ovome neka javi, vidim da se javljalo i ranije, na prethodnim verzijama...a i na drugim lapovima...

Poslednja izmena:
dodaj jos 15k i ja ti prodam moju masinu :) ASUS g73, i7, 1.73 turbo na 3Ghz, 8Gb RAM, GTX 460M 1.5Gb, 500+500 HDD, WHP7 64, blu ray combo... zaboravih reci 3D verzija sa cvierima...

Poslednja izmena:
Jesi uspeo da rešiš vent? Koliko sam čitao po netu, to je čest problem XPSa, neki su ga rešili tako što su instalirali "čiste" nVidia drajvere i pogasili GPU monitor gadgete i ostale programe koji pristupaju GPUu (merenje temp., overclock i sl.).

Koliko je upadljivo to paljenje/gašenje? Jel se baš dere?

Odradio sam update biosa i pogasio gadget za gpu...Takodje sam obrisao gomilu nekih nepotrebnih programa, jer sam skinuo SVE za ovaj lap sa dell sajta i samo instalirao...Sta je konkretno resilo problem poima nemam :d

Vent vise ne ubrzava :) a i da je ubrzavao nije neki problem, jer se cuje samo u gluvo doba kad bas neka nikakvih drugih zvukova.

Da se nesto ne bi istripovao - zaboravio sam da ti kazem da se to pojavilo posle instaliranja silnih programa i drajvera...znaci kad sam imao klot istem i jos par stvari instaliranih vent se nije tako ponasao.

Ako bude jos nekih situacija slicnih, javljam :)

Poslednja izmena:
Ako nekog zanima kamera je sjajnog kvaliteta, stvarno nisam video ovako kvalitetnu web kameru u laptopu...slika je klistarno cista i nema seckanja, pokreti su tecni

Ma kakve slicne situacije, cisto sumnjam, masina deluje kao bombona i vrlo kvalitetno - mozemo samo da ti cestitamo kupovinu i posmatramo kako uzivas u koriscenju... ;)

Jos kad bi mogao nekako da snimis zvuk da ga cujemo... Voleo bih da ga uporedim sa ovim sa N53. Ako je bolji od ovoga - 'alal vera! :)

Ako si iz NS, aj se nadjemo i izvrsimo uporedni test? :D Jos na'vatamo i nekoga sa Pavilionom i Y560... :d

Ma sta da mi cestitas kupovinu :d kupio lap i to je to, nisam ga pravio :D

Nisam iz NS-a, iz BG-a sam, tacnije Zemuna.

Zvucnici, hmmm... Pa pazi pouzdano znam da su na N53 tom sjajni zvucnici a i ti kazes da su dobri, al uzivo ih nisam cuo. Ovde su zvucnici neverovatni, ne znam sta da kazem, pa imaju 'ebeni vufer :d zvuk me ostavio bez teksta.

Pojacam do kraja i nema nikakve distorzije, nikakvog suma ili skripanja, a glasno je i cisto...

Poslednja izmena:
Neces zazaliti... :D e da i jedan savet, ako uzimas ko ja ovaj "free dos". Nemoj da instalrias sve zivo sa DELL sajta xD ja sam stavio pa sam imao onaj problem sa ventom...

Da taj, za 68K, sisteme (Win7 64bit i Ubuntu) već imam. :)

Problem za bukom venta je izraženiji kod quad core-a, čitao sam da su mnogi vraćali i7 verziju i uzimali i5, nisu mogli da se odreknu mašine u potpunosti jer im se veoma svidela. Ipak mislim da je to sa ventom čisto SW problem, koji se može rešiti, nezgodno bi bilo da vent non-stop urla i da je po prirodi bučan... No videću kad ga uzmem da li su u pitanju "glupi Ameri" koji kukaju čim ne znaju da instaliraju drajver ili zaista postoji problem...

Poslednja izmena:
Upravu si da je SW problem, e sad koji tacno program...nije ni bitno, malope sam igrao PES 2011 online na max podesavanjima, nisam cuo lap :)

A taj od 68 ustvari kosta 72k :d

Tek sam sad naleteo na ovu temu, iscitao je od pocetka do kraja i primetio da niko ne pominje mogucnost gasenja graficke kartice, a meni to zvuci kao bas korisna opcija. Jel imao neko iskustva sa ovim? Kako se ponasa baterija kad se iskljuci graficka i predje na integrisanu? Koji laptopovi nemaju tu mogucnost (mislim da sam negde procitao da dell nema tu mogucnost, a da je asus, hp i lenovo imaju).
I jos jedno pitanje - da li znate nekog android developera koji je kupio i5(SB) i koji se zali da mu je dva jezgra malo za Eclipse i par emulatora? Meni je oko po defaultu zapalo za i7, ali, nakon citanja vasih misljenja, poceo sam da sumnjam da je taj procesor vise nego sto mi treba (za pomenuti android development i za povremeni rad sa virtuelnom masinom)...

Poslednja izmena:
Tu tehnologija gde se u zavisnosti od opterecenja ukljucuje integtisana grafa u SB procesoru ili zasebna grafika, se zove Optimus. Imaju je DELL laptopovi, ima je i ovaj XPS sto sam ja uzeo, mozes manualno da menjas izmedju grafa a i automatski sam prepoznaje kad mu treba koja grafika...
Jedina svrha je produzenje traja baterije odnosno povecanje autonomije.

Pa dobro, korektno sa njihove strane, postoji lek koji to resava a sumnjam da je do njih, tj. pre je do Seagate-a. Inace, reci t nama kako ti se cini lap? :)

Vratio sam N73, na stolu je XPS 15 sa i5. :)

Utisci kasnije, ali za sada da odogovrim mango-u, hard disk se ne čuje, mada sam svejedno planirao da nešto kasnije ubacim 120GB SSD, a ovaj da stavim u rack za povremeni backup, ali teško da ću zadržati ovaj XPS...

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je to jer je napisao "ovaj" XPS... Mada, cekamo da sam marko_n potvrdi. Iako, iskreno, ja sumnjam da bih taj takav XPS ikako vratio ako nije neispravan... :)

Stvarno sr*nje citava situacija... I dosta mi je neverovatno da su takvu svinjariju dozvolili na bitnoj i kvalitetnoj seriji. Bas sam bio utiska da je ova serija loodilo (cackao sam jedan nakratko).

Sto se poredjenja tice, okaci ga svakako, ako ti nije tesko... :)

Stvarno sr*nje citava situacija... I dosta mi je neverovatno da su takvu svinjariju dozvolili na bitnoj i kvalitetnoj seriji. Bas sam bio utiska da je ova serija loodilo (cackao sam jedan nakratko).

Sto se poredjenja tice, okaci ga svakako, ako ti nije tesko...

Sto se poredjenja tice, okaci ga svakako, ako ti nije tesko...

Neki postovi fale, neki se pojavljuju više puta, verovatno neki problemi usled migracije foruma.

Da, sr4nje, šta drugo reći, daš keš, potrošiš vreme i živce i na kraju ništa nisi uradio. :S:

Inače, evo lik demonstrira istu stvar sa fanom:
[YOUTUBE]qzPyetzWhfo[/YOUTUBE]

Nekako mi se čini da su sve te vraćene primerke sa zapada fino prosledili za Balkan. :D

Da, i pritom ne mozemo da editujemo postove... Nema veze, vratice se sve to u normalu.

Hm, to za Balkan uopste nije nemoguce... :d

Sta ces sad, ako nije tajna? Sem sto ce nam okaciti malo poredjenje modela... :D

Mislim da meni i nije neki problem ovaj fan, jer se pali jedino kad mu treba nesto zahtevnije, ali ponekad i cisto kada surfujem, mada ne često.

Videcu kako ce situacija dalje teci, ali mislim da pocinje da mi se svidja polako.

@nikola1970 tebi topla tastastura i levo od tuchpad-a? Meni je to sasvim normalna "toplina" tastature, da je ladnije ne bi valjalo :d, a levo od tuchpad-a je nekad ladnije nekad toplije ali mi je i to ok...

Vrh Dno