prijatelju dv6-6006em je u pitanju

znam da nadjem bilo koji dv6 ali to je samo spoljni izgled ostatak oznake govori mnogo vise o lapu

znas kako to ide, sitnice kao perfomanse,razliciti procesori, grafike, tehnologije, grejanje, bagovi etc etc
sto se izgleda tice o ukusima se tesko moze raspravljati
Ma sve ti je to isto.
CPU - Za procesor pogledaš konkretno test procesora da stekneš dojam o mogućnostima, a opet, bio to neki i3 prethodne generacije, ili i7 SB, isti đavo, odradiće sve i jedan i drugi.
GPU - Tu tek nema smisla da se ubiješ tražeći za konkretan model, pogleda average za taj GPU i to je ono što možeš da očekuješ.
Display - Opet slično (loše) u toj klasi, za neki kvalitet IPS panel i cene preko 1k evra.
Portovi - Manje više svi imaju jedno te isto, koji USB manje-više, ima-nema display port, to su jedine razlike. Ništa dramatično različito.
HDD - Opet jako slično, uglavnom 500GB, ovi svi modeli imaju 7200RPM diskove, čak i XPS jer izgleda postoji greška u specifikaciji na PCP sajtu (
https://partner.pinsoft.com/b2b/public/review.iface?itemId=9790471)
RAM & Chipset - potpuno isto na većini SB laptopova
Zvuk - XPS ima definitivno najbolje zvučnike, mada ni N53 i Pavilion ne zaostaju puno
Battery life - Opet jako slično u klasi, zavisi od upotrebe, ali su razlike +-15minuta max.
Kad se podvuče crta, prednost (i to velika za mene) XPSa je trogodišnja garancija, dok je prednost Paviliona Blue-Ray (koji je meni konkretno potpuno nebitan jer filmove puštam sa diska, a skladištim podatke na NASu). Da koštaju isto, uzeo bih možda HP, ali s obzirom da je razlika u ceni 12 hiljada u korist XPSa, dileme nema, naručito što već imam legalan Windows. Kome treba za firmu, opet jeftinije mu je da dokupi Win7 posebno, mislim da je Win7 Home jeftiniji od 12k, a pored toga ostaje godinu dana garancije više, što realno daleko više znači od dizajna ili Blue-Ray uređaja.
To bi bilo čisto neko moje razmišljanje, pa možda ti bude od pomoći, a možda i ne.

Inače ovaj XPS je (zvao da pitam) uvezen u maloj količini, tipa 10ak komada i većina ih je već rezervisana, pa ako se neko dvoumi, neka požuri.