Šta je novo?

Laptop do 700e

Alex81

Poznat
Učlanjen(a)
26.11.2021
Poena
35
Pozdrav svima

Treba da kupim laptop najvise zbog posla koji je vezan za komp, ne treba mi nista preterano jako ali opet ne bi da uzmem nesto bzvz sto bi morao za brzo menjati pa sam se odlučio za neki budzet za kupovinu do 700e.

Malo sam gledao ponude sad za black friday iskreno nista posebno na popustima nisam nasao.
Konkretno ovaj model mi je sad zapao za oko pa ako moze neki savet ili pomoć oko njega i eventualno neke druge kupovine?

Hvala

Pozdrav svima

Treba da kupim laptop najvise zbog posla koji je vezan za komp, ne treba mi nista preterano jako ali opet ne bi da uzmem nesto bzvz sto bi morao za brzo menjati pa sam se odlučio za neki budzet za kupovinu do 700e.

Malo sam gledao ponude sad za black friday iskreno nista posebno na popustima nisam nasao.
Konkretno ovaj model mi je sad zapao za oko pa ako moze neki savet ili pomoć oko njega i eventualno neke druge kupovine?

Hvala

Ili mozda ovaj model?

^^ Baš krenuh taj Asus da predložim. Deluje super za te novce (ekran naročito), jedino što je, koliko shvatih, nemoguće dodati ram (zalemljen je). 8gb bi lako moglo biti slabo, u zavisnosti od upotrebe.

Inače, tema ne pripada ovde, ima podforum za predloge kupovine, prebaciće moderator valjda.

Ja se izvinjavam nov sam na forumu pa nisam znao ali neka moderator slobodno prebaci gde treba temu.

Taj Lenovo je isto dobar ali vidim nema ga na stanju.
Taj Asus nema jos jedan slot da bi se moglo ubaciti jos rama eventualno?

Ima jedan prazan RAM SODIMM slot da staviš do 32GB štap... Idealno bi bilo da odmah staviš jedan od 8GB isti, pa ti bude u dual channel

Ima jedan prazan RAM SODIMM slot da staviš do 32GB štap... Idealno bi bilo da odmah staviš jedan od 8GB isti, pa ti bude u dual channel
Hvala, verovatno ću tako i uraditi.
Dvoumim se sad između tog Asusa i ovog Lenova kog je jedan član gore u postu postavio, oba su mi poprilično dobri mada tog Lenova koliko vidim nigde vise nema po toj ceni.

Uzmi taj Asus slobodno, sasvim je dobar komp

Асус јесте доста добар, само се на том сајту не види цена јер није доступан.

Idealka, što se mene tiče, jedino ako ti ne smeta slovni raspored US, nema naše karaktere.

@Alex81 koliko vidim nije IPS ekran, Intel koji je dosta slabiji od konkurentnog Ryzena, grafička koja neće ničemu služiti sem da uništi bateriju.. šta znam, bilo je dosta boljih dilova za 75-85k.

Da to za ekran stoji i meni malo smeta sto nije ips ali opet nisam nasao trenutno nista da mi je bolje.

Ovo mi je neka druga opcija, kako se vama čini u usporedbi sa onim acerom gore iz posta?

Poslednja izmena:
Лепо ти је написано -интел интегрисана не може да се пореди са АМД интегрисаном графиком. Дакле, Ејсер испада из игре ;)

Po čemu ne može da se poredi?
Evo pola godine gledam da kupim laptop sa što boljom integrisanom grafikom. Priča od još pre sigurno 7,8g (ustvari oduvek) je bila da AMD ima bolje int.g. I hajde da vidim na pojedinim sajtevima šta pokazuju te in. gr. i videh da Intel ima bolje in. gr. Čak i ta u 1135g7 je bolja od 4700u, koliko sam mogao pronaći.

Ova serija Ryzen 4000 ima stvarno dobru grafiku, bolju od proslogodisnjih intelovih modela, za ove sad ne znam. Imam Yoga Slim 7, pre 17 meseci sam ga uzeo za 100 000, a moze mozda na popustu i jeftinije da se nadje. Ryzen 4500, 16gb ram, prelep dizajn, ceo je od aluminijuma (kad jednom osetis aluminijum, nikad se ne vracas na plastiku vise) i izgleda premium u svakom segmentu. U tom trenutku jaci zvucnici od konkurencije, veca baterija, bolji i svetliji ekran. Mozes i da se igras na njemu, ja igrao AC 4, Far Cry 4, to je gurao bez ikakvih problema, ali ako ces prvenstveno da ga koristis za igranje onda uopste ne kupuj laptop ako mozes, ili biraj nesto sa pravom grafickom (ima modela sa gtx1650). Elem, ova Yoga je ovo stvarno odlicna kupovina za malo veci novac od onog sto si spreman da das i po meni se itekako isplati da jos malo ustekas pa kupis. Mane su mu prednja kamera koja je losija od Lenovo modela koji je duplo jeftiniji od njega, zaista ne znam kako su uspeli da stave toliko losu kameru u uredjaj od 1000e ali dobro, i touchpad mi se nikako ne svidja, u kuci laptop star 10 godina ima 13145 puta bolji touchpad, ali zazmuris malo na to ako mozes i uzivas u svemu ostalom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno