Hvala ti na ovim linkovima, zanimljiva je statistika i sigurno da govori nešto, ali je uzimam sa rezervom. Neki rezultati su i malo kontradiktorni, recimo po drugom linku je Lenovo bolji od Toshibe, dok je u prvom Toshiba uz Asusa pobednik, a Lenovo je prošao dosta loše. Na kraju krajeva mene je iznenadila činjenica da se 1/3 laptop računara (a netbook još 20% više) pokvare u prve tri godine. :S: Malo ću da relativizujem stvari pa ću reći da je ipak sve to svar i lične sreće i načina ophođenja prema tehnici. Džabe bilo i tog niskog malfunction rate-a Asus-a ako moj primerak laptop-a upadne baš u tih 15%. :lupko:
O ukusima se ne raspravlja, to sam zaboravio. Ipak tvrdim da će se 8 od 10 ljudi opredeliti pre za Pavilion-a, ako odlučuje samo na osnovu izgleda. Nadam se da imaš u vidu da je ovo nova redizajnirana serija (
vidi link) koja se razlikuje od starih Pavilion-a na koje možda misliš (?), ima alu kućište, MacBook look i prilično su kompaktni. Po dimenzijama ASUS je bliži 16" laptop-u (Asus 39.1 x 26.6 x 3.05~4.05 cm
vs HP 37.8 x 24.5 x 3.17 ~ 3.57 cm). Možda deluje kao sitnica, ali nije kad se često nosi i pomera sa mesta na mesto.
Hvala na ispravci, zaboravio sam da je na Asus-u jedan port combo eSATA/USB. Taj jedan USB3 port može da znači, ali za godinu dana možda ni ne budeš (iz ko zna kog razloga) koristio laptop koji danas kupiš. Uvek gledam da kupim ono što će mi biti korisnije u ovom trenutku. Jasno mi je da si rešio da kupiš Asusa i da ćeš se teško predomisliti, ali mislim da kada bi imao prilike da koristiš dv6-3030em uporedo sa N53JN, da bi se na kraju možda odlučio za HP jer utisak koji bi
dominirao sa jedne strane je brži rad HPa zbog 7200RPM diska, a sa druge strane njegove kompaktnije dimenzije i
osećaj da ga je lakše nositi.

Naravno, "sitnice" kao što su tastatura, kamera, pa i displej, su na strani HPa, ne samo po mom mišljenju, trudim se da što objektivnije gledam sam kvalitet. Sećam se da si rekao da ti tastatura na N53JN odgovara, ali mi nije do kraja jasno šta ti tu tačno odgovara kada cela "diše", naručito ako se žustrije kuca, a i teška je za održavanje, meni se za par dana nakupilo toliko "smeća" da me je bilo sramota, a inače baš pazim na tehniku. :crash:
Na kraju, kad pogledamo ovu statistiku, čak i sa rezervom, možda je Dell najbolje rešenje jer jedini nudi u ovoj cenovnoj klasi trogodišnju garanciju out-of-the-box.