DamjanMX je napisao(la):Ok centrino it is........slagalica se polako sklapa.Slazem se da bi giga rama bilo idelano, i ako mi se to ne uklopi u pocetnu cenu od 1500e, bice sigurno prvo na listi za upgrade. Sto se grafcke tice, mislim da je 9700 pro, jednostavno najbolji izbor, 5700go nema puno (mislim da ih samo hp i gericom stavljaju) a po testovima je ipak 9700pro bolji izbor.
Imam jedno pitanje, jel sada svaki centrino ima HT ili....??? Ako moze pojasnjenje oko ovoga....gde da nadjem centrino sa HTom, i da li je realno tako nesto za moj budzet?
Znaci suma sumarum:
1. Intel centrino @ 1.8 HT
2. Ati 9700 pro
3. min 512 ddr
4. kvalitetan display
Jel ima nesto ovako do 1500e?
SoSo je napisao(la):Verovatno ti je greskom promaklo da se radi o julu pretprosle godine, tako da su neobavesteni imali itekako vremena da se informisu![]()
genijalcin@23 je napisao(la):Po mogustvu onaj HP sa a64, sto ima 5kg i lici na commodore. Ko je normalan da to kupi? Pa cak i kao desktop replacement??
Ako ce da kupuje notebook, mislim da je Centrino jedina opcija...Ja bih mu preporucio da pazari i vise memorije...Isprsi se za jos 512 MB to ces itekako osetiti...Sto se tice grafike, mislim da Gericomu neke svoje modele stavlja 5700 GO chipove...Pogledaj, informisi se, ja bih u svakom slucaju isao na nVidia-u....
DamjanMX je napisao(la):Ok centrino it is........slagalica se polako sklapa.Slazem se da bi giga rama bilo idelano, i ako mi se to ne uklopi u pocetnu cenu od 1500e, bice sigurno prvo na listi za upgrade. Sto se grafcke tice, mislim da je 9700 pro, jednostavno najbolji izbor, 5700go nema puno (mislim da ih samo hp i gericom stavljaju) a po testovima je ipak 9700pro bolji izbor.
Imam jedno pitanje, jel sada svaki centrino ima HT ili....??? Ako moze pojasnjenje oko ovoga....gde da nadjem centrino sa HTom, i da li je realno tako nesto za moj budzet?
Znaci suma sumarum:
1. Intel centrino @ 1.8 HT
2. Ati 9700 pro
3. min 512 ddr
4. kvalitetan display
Jel ima nesto ovako do 1500e?
Skontah napokon.... :ddelimir je napisao(la):Damjane postoje
Pentium 4-M
Pentium 4
Pentium M
Pisem posto imam utisak da si povukao paralelu izmedju P4-M i P-M...To nije isto, naravno. Dupe i oko![]()
DamjanMX je napisao(la):Skontah napokon.... :d
[me stupid]Pa jel je bolje da uzmem pm ili p4m?[/me stupid]
Ji 4Tze je napisao(la):a64 :d
btw, SoSo, nisam mu dzabe gore paste-ovao rezultate rendera. Damjan koristi brazil vise nego druge rendere...
a za ostale, manje upucene, svaki render je pricha za sebe..
npr. glede HT-a:
1. MentalRay, donosi ekstra dobitak (aXP@2300Mhz=09:13min ** [email protected]=06:25min ** a64@2400Mhz=07:12min)
2. brazil, pogotovu sa glossy refleksijama, prvi bucket uvek cheka onaj drugi (HT-ov) pa ima obichaj da bude sporiji nego bez ukjuchenog HT-a
3. Scanline, i amd radi sa SSE2 a HT ne donosi nista preterano
4. vRay, opet slicno kao brazil, samo sto nema problema prilikom rendera glossy refleksija.
to je ono sto sam primetio i probao (u pitanju je bio preskot 3.5 na albatronu, 1.4V valjda, sinisin primerak)
Cena jednog dothan-a 1.8 i a64 3700+ koliko su? tu su negde chini mi se (mozda i nisu, ali i 3400+ je po meni bolja varijanta)
i winXP64 bi trebalo ove godine da se pojavi valjda.
Eto dimi, jos malo neodluchnosti :d :d :d. salu na stranu, ovo mozda nije imalo veze s temom (sta kupiti kod nas) ali ne bi trebalo gubiti iz vida.
btw, ovaj sam probao, mnogo prijatnije izgleda uzivo nego na sliki
![]()
i da, za sve koje gotive intela, dajte neke rezultate rendera?![]()
nesharm je napisao(la):M6 izbegni ako imas alternativu, Genijalcina, Max i ja smo na njemu radili mesecima u PC Press-u, greje se, a i monitor mu nije jaca strana.
genijalcin@23 je napisao(la):Po mogustvu onaj HP sa a64, sto ima 5kg i lici na commodore. Ko je normalan da to kupi? Pa cak i kao desktop replacement??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari