brzi je napisao(la):ASUS, kao srecni vlasnik ga slobodno preporucujem. Ja uzeo AMD64, i super sam zadovoljan. Ukoliko ti baterija nije bitna (kao u mom slucaju) razmotri ovaj model. Ekran fenomenalan.
SoSo je napisao(la):Pa ne radi se samo o bateriji - ako je potrosnja nebitna zaobidje se centrino zbog cene (i ni zbog cega drugog). Jako je neozbiljno preporucivati bilo koji AMD za 3ds max- (sta sa HT-om, SSE2(3),OpenGl-om), a posebno u laptop varijanti...
nesharm je napisao(la):SoSo, ovo je smesna izjava, stara fama "Intel je brzi" je nestala poodavno. Inace, Pentium-M, kao osnova Centrina, nema famozni Hyper Threading, a OpenGl zavisi samo od kartice. Na kraju, SSE2 poseduju i A64 i Pentium 4 i Pentium M.
Ja iskljucivo ne preporucujem A64 za notebook, kao i P4 zbog toga sto su to desktop replacement masine koje redovno pate od prevelike tezine i zagrevanja (cast izuzetcima).
Damjane, nemoj bezati od Centrina. Shvati da Pentium [email protected] GHz sa Dothan jezgrom (znaci 2MB kesa) u performansama potpuno dominira nad konkurencijom ([email protected]/A64@3200+) u notebook segmentu. Nemojte da vas zavara tako mali takt.
SoSo je napisao(la):Lepo je da sam pocela nekoga i da zasmejavam ovde, posto sam stela utisak da vecinu ipak samo nerviram![]()
Niko nije govorio o tome, pa ni ja, kako je "Intel brzi"...to sto ja poslednjih deset godina imam isklucivo Intel-ove procesore u masini je krajnje irelevantna stvar, u najmanju ruku jako subjektivna i verovatno vrlo neracionalna, ali i dalje nema nikakve veze sa "odgovorom" na to kad neko kaze: "Zelim laptop na kome ce se vrteti 3ds max".
Jedina stvar koja me je rukovodila da napisem sta sam napisala jesu cinjenice... Da stvar bude jos cudnija cak i ti ipak preporucujes tamo neki Centrino, koji je ipak tamo neki Intel. Pentium M ne podrzava HT, medjutim postoje "obicni" Mobile Intel Pentium 4 Processors-koji podrzavaju HT- koji bio famozan ili ne: ipak stoji kao jedna od glavnih preporuka na Discreet-ovom sajtu za poboljsanje ukupnih performansi sistema.
AMD je bolji za igrice, ali je zato Intel bolji za MAX (pogledajte samo neke forume gde pricaju ljudi koji se time ozbiljno bave, koji imaju prave radne stanice, naravno tu je u kombinaciji uglavnom Xeon, ali i dalje iskljucino Intel) , takodje mozda je AMD bolji za desktop racunar, ali je definitivno Intel bolji za Notebook-jedina stvar oko koje se ipak vecuna nas slaze. Mislim: dva nula za Intel![]()
Ovde takodje preovladava i misljenje da je nVidia daleko bolja za 3ds... medjutim ni 850XT ni 6800 sta vec nisu za max... to su naravo Quadro Fx ili ATI Fire GL Serija, gde su OBE podjednako dobre... Zanimljiva cinjenica je i da su i Intel i Ati i NVIDIA clanovi OpenGL Architecture Review Board-a, dok AMD nije... I nemoj, makar ti Neso, da pricas kako sve zavisi samo od kartice, naravno nisu vise vremena koja su bila , ali ...
Prica o SSE2 (namerno sam stavila SSE3-iako je markentiski trik ipak se radi o novim instrukcijama koje Presscot procesori podrzavaju) je ipak nesto kompleksnija...
Uostalom uvek je AMD trckarao sa svojim 3DNow!-om i pokusavao da implementira ono sto je Intel vec uradio. Postoji cinjenica naravno da je Intel veliki, jaci, mozda cak i monopolista (pre bih rekla da se ipak radi o jednom duopolu koji sa ekonomske strane nije nista posebno bolji od monopola- najbolji primer su Mobtel i Telekom kod nas) i da ce uvek biti vise optimizacija za njegove procesore ( uostalom sto se Longhorn nece pojaviti ove godine - ali je to vec neka druga prica).
Ne zelim da duzim... mislim da je tema vec otisla presiroko, i uopste se ne radi o prici Intel vs AMD koja se po forumu konstantno povlaci, vec o jednostavom pitanju: laptop za 3ds max... I mislim da tu nema mnogo price: Intel, bilo Pentium M, bilo Mobile Pentium 4 sa HT-om... Svaki sa svojim prednostima i manama.
SoSo je napisao(la):Ovo vec nije konstruktivan odgovor, totalno je van konteksta i kao takvog cu ga ignorisati![]()
SoSo je napisao(la):to su naravo Quadro Fx ili ATI Fire GL Serija, gde su OBE podjednako dobre...
nesharm je napisao(la):Super, ali nisi mi odgovorila koliko si radila na A64 i gde si to videla HT na desktop replacement procesoru u nekom notebooku?
DamjanMX je napisao(la):I tako odosmo mi od moje teme. Elem, uzecu intela to je sigurno. Tako da je jedan deo slagalice na mestu. Sto se graficke tice iako bi mi srcu radje legla neka nvidia, nisam toliki hard-core pa ce i neki 9700pro sasvim zadovoljiti moje potrebe. 512 rama je apsolutni minimum. Jedina dilema koja me sada muci je da li uzeti p4 ili p4m....ah...samo toJa bih vas zamolio da mi date konkretne predloge ako nije problem, znaci model i cena (kod domacih distributera), da ne bi bilo reklame moze i na PM.....hvala vam puno
poz
DMX
delimir je napisao(la):Jos u julu mesecu je najavljen P4-M sa HT tehnologijom, a sada takvi vec postoje (552, 548, 538, 532, 518)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari