Šta je novo?

Laptop do 1500e?

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
Zanima me nesto kvalitetno i brzo. Znaci lap top koji ce da vrti 3d studio max skoro 100% svoga vremena. Baterija mi nije toliko bitna koliko snaga. Treba mi 512 mb RAMa i neka jaka graficka karta..........neki predlog????

Mozda nije lose da sacekas 15-30 dana pre nego sto resis kupovinu. I meni se cini da je ponuda nikad manja (i po casopisima vidim samo neke modele od pre 6-7 meseci).

Boyce je napisao(la):
Mozda nije lose da sacekas 15-30 dana pre nego sto resis kupovinu. I meni se cini da je ponuda nikad manja (i po casopisima vidim samo neke modele od pre 6-7 meseci).

Verovatno ce tako nesto i biti.......

A sada jedno glupo i jedno manje glupo pitanje:

1. Jer i kod laptopa mora da se "formira" baterija?
2. Gde mogu da taj kupljeni laptop osiguram?

1. Generalno to svi rade, znaci kao kod mobilnog, s tim sto ceo proces mozes da zavrsis za dan.
2. Govori tiho i vodi psa sa sobom :d.

Malo je zeznuto to oko kradje laptop-a, mada je cini mi se u inostranstvu mnogo veci problem. Ja kada moj nosim negde pazim ga kao oci u glavi, jer masinu je lako preboleti ali podaci odlaze zauvek, ili su na raspolaganju nekome kao na dlanu.

Bateriju nisam nista dirao kada sam ga kupio i radi standrardno 4-5h.

-----------
@nesharm: A sta ako drugi ima bernandinca pored sebe ;)

P.S. Sad mi pade jedna ideja, mozda nije lose imati offtopic tag, gde bi ljudi kao ja mogli da kazu nesto skoro potpuno nepotrebno, i recimo da se tekst unutar tog taga uokviri nekom drugom bojom, ili da postoji opcija "Ignore offtopic", ili "Collapse Offtopic"...Mozda ovo treba da predlozim ovima sto prave vBulletion :)

Poslednja izmena:
brzi je napisao(la):
Da li se neko seca teksta Zige Turka iz MM (cini mi se da je bio s pocetka 1990), kada je covek pazario svoj PC AT? I mislim da je bio skroz normalan, sta vise, napisao je extra dobar clanak, opisavsi situaciju i zahteve koje je postavio pred masinu.

Eh brate Brzi, kako je to bio dobar časopis i članci. :) Sećaš li se prenosnog računara koji je kupio gospodin Turk (sada čini mi se profesor na Građevinskom fakultetu u Ljubljani)? Ličio je na nabildovani prenosni frižider, poklopac je ujedno bio i tastatura a ispod 12" Hercules monitor, naravno CRT. :d E to je bio prenosni računar, išlo se 2 meseca u teretanu (i 15 dana na visinske pripreme) pre kupovine, a ne ovi danas koje sa 2 prsta manta svaki kapućiner :d

Poslednja izmena:
Hvala jos jednom na svim preporukama, evo da vam se pohvalim da sam se ponovio. Trenutno pored mene na stolu stoji i Acer TravelMate 4502 WLMi. (centrino 1.6, dothan, 512ddr (uskoro 1gb), ati 9700m, 60gb hard, 15.4 wide, dvdrw...), i za sada sto sam ga ovo malo iztestirao.....sam prezadovoljan......

Susreo sam se bas sam tim cudom (kolega ga ima)...

Bices jos vishe zadovoljan jer je to fantastican laptop....
Meni se posebno svidja sto je u pitanju dothan.....

Imas mobile varijante i iz Ati-ja i NVidia-e, s tim sto su oni namenjeni mobilnim radnim stanicama, kakav je ovaj IBM sto je Broz naveo. To je vrlo skup sport, ali kome treba...

Takve laptopove uzimaju ljudi koji jedu `leba od njega.
Ostali su ili glupi ili bacaju pare ili kombinacija oba.
Ovaj IBM koji sam ja naveo je kostao oko 3000eura prosle godine.
Od ova dva koja si naveo drugi je kanta a prvi je dobar ali i prilicno debeo. Opet kazem kome treba - cena je stvarno OK...

Somilic je napisao(la):
Po meni je HP broj 1 sto se tice notebook racunara.
Probao sam modele od jedno 10-tak proizvodjaca ( na poslu imamo bukvalno barem po jedan model od svakog prizvodjaca a ja sam duzio Dell Inspirion 9100 i HP ze4200) ali kada stavis ruke na HP odmah ti je jasno zasto kosta toliko. Veruj mi. One tastature su erotsko iskustvo ....
Probao nw8000 .... prelep notebook. Ako mozes sebi da ga priustis samo napred.... neces zazaliti. Testirao NFS Underground 2 na njemu i leti u max setovanjima. Definitivno jedan od najkvalitetnijih notebook-ova koje sam video.

ajmo malo o dizajnu i lepoti lap-top racunara:

koliko znam hp&compaq imaju 4 "stila" za njihove notebook racunare.
1) Onaj veliki DesktopReplacement racunar sa numerickom tastaturom
2) Pavilon serija (koja je po meni ruzna, i cini mi se da je za HOME usere)
3) Nw8000 i braca po dizajnu. Ovaj stil mi je nekako previse "kockast"
4) I po meni najlepsa Nx (7010, 9000) serija

Ja imam nx7010 (http://presstjanst.telia.se/press/uploaded/document/2004/3/16/HPCompaqnx7010high_0.jpg) i nadam se da ce HP da je i dalje razvija.

Dell je dosta solidan po ovom pitanju. Dosta mi se svidja izgled njihovih lap-top racunara. Mozda nije lose da ponude i neku drugu boju osim plave.

po mom misljenju hp nije u prva tri proizvodjaca. govorim o extra klasi. u value segmentu hp je kanta...
video sam i radio na nc8000 je veoma sam se razocarao obzirom koliko kosta, nx7xxx se izgulio posle 6 meseci nezne upotrebe a posle 2 meseca mu je riknula grafika...uzas...
ispred hp-a, po meni, su: ibm, toshiba i sony pa i panasonic(toughbook su fenomenalni, doduse skupi i za extremne uslove pri koriscenju)...

Nazad
Vrh Dno