Šta je novo?

lan monitor/sniffer

MarkoZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
360
Postoji li neki program koji moze da izlista sve ip adrese koje se aktivirane u lanu i da prikaze njihovu potrosnju bandwidht-a?

nazalost vecina tog software-a je samo za lokalni kopjuter, meni treba program koji ce detektovati celu mrezu.

ja mislim da to nikako ne moze,osim u ruteru (ako ima te opcije)

imam mikrotik ali nikako ne mogu da nadjem opciju a pretpostavljam da je ima negde, a i pronasao sam program gde mi izlista sve ip adrese koje su u lanu ali ne vidim pakete.

nazalost vecina tog software-a je samo za lokalni kopjuter, meni treba program koji ce detektovati celu mrezu.
Na satju iz tvog potpisa napisao si:
Ali nije sve tako sjajno sa spajanjem konekcija. Ping će skakati i dolazice do gubitka paketa ali ono sto je meni bitno je sto mogu da pustim torrent u fullu i da nesmetano browserujete u fullu, a mozete i da skidate sa weba u fullu. Jošjedna mana je da ako konfigurisete socks5 tj da utorrent vuce svu konekciju web vam nece raditi, kod mene je konfigurisano da http vuce max, a torrent ostatak.
To sto pises je nemoguce, moze jednu konekciju koristiiti za jednan program a drugu za drugi, nikad i ikad ne mozes dobiti brzinu koja je zbir te dve konekcije, jedan paket se skida sa jedne konekcija a drugi sa druge, ne moze sa obe.
Kakva to max brzimna treba za browser? Ja putim torrnt 5Mb/s ladno a browser normalno radi jer njemu ne trebaju neke brzine, mogu da uporede radim download i torernt ali normalno da ce brzina biti zbir obe brzine. Nikakvih problema nemam sa konekcijom i brzinom. Te probleme imao sam kad se pojavio ADSl a to su davno prosla vremena.

Na satju iz tvog potpisa napisao si:
To sto pises je nemoguce, moze jednu konekciju koristiiti za jednan program a drugu za drugi, nikad i ikad ne mozes dobiti brzinu koja je zbir te dve konekcije, jedan paket se skida sa jedne konekcija a drugi sa druge, ne moze sa obe.
Kakva to max brzimna treba za browser? Ja putim torrnt 5Mb/s ladno a browser normalno radi jer njemu ne trebaju neke brzine, mogu da uporede radim download i torernt ali normalno da ce brzina biti zbir obe brzine. Nikakvih problema nemam sa konekcijom i brzinom. Te probleme imao sam kad se pojavio ADSl a to su davno prosla vremena.
Pročitaj ceo post, isprobaj (ukoliko imaš potrebe) pa javi ;) no da ne spamujemo ovde možeš pisati na drugom forumu ili u nekoj drugoj temi :)

@offline71
to je baš ono što sam tražio, hvala mnogo :)

Vrh Dno