Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Zamolio bi bih nekoga ko se malo vise od mene razume u mreze da mi objasni nesto sto mi nije jasno. Kupio sam ruter 150mbps. Na njega je nakacen preko mreznog kabla desktop racunar, koji ima mreznu kartu na ploci P35-DS3L, koja po specifikacijama pokazuje da ima gigabitni link. Bezicno je povezan macbook air mid 2011, sa wifi adapterom 802.11n Wi-Fi wireless networking;5 IEEE 802.11a/b/g compatible. Ako sam ja dobro razumeo kako to sve funkcionise, mreza bi trebalo da radi po sistemu najsporijeg uredjaja. Pretpostavljam da macbook air ima protok bar 150mbps (ne mogu da nadjem nigde podatak). Kada kopiram nesto sa njega na desktop, brzina kojom se kopira je oko 5 mb/s, dok je koliko sam uspeo da konvertujem 150mbps, 18.75 mb/s. E sad, ne kapiram osim ako Air niej 54mbps, sto ne verujem, sta je onda "usko grlo" i zasto kopiranje u LAN-u nije 18.75 mb/s? Da li je potrebno nesto negde podesiti na windows-u ili gde vec, u biosu mozda? Da li na slici sa attachment-a moze da stoji auto-negotiation kao sada ili je u tome mozda problem?
Prilozi
Poslednja izmena: