sto se suma na SB Live tice, kad pojacam do daske nemam suma, kad ukljucim recording u wave labu (na prazno) ima "tackica" ali jako retko i to na ~-96-97db sto je nemoguce da cujes. Sto se tice pojacavanja i rasipanja zvuka, to nema mnogo smisla, ne na nacin na koji si ti to , sumanut, opisao. Nisam shvatio da li si ti pojacavao na mixeru u kompu ili na pojacalu ? ako je na mixeru na kompu pojacano skroz i nema izoblicenja, a kad pojacas na pojacalu ima - to nije do kartice ! (da jeste imao bih ga stalno) Dosta dugo sam drzao neke velike JBL 80W 3-way kutije koje je gurao quad 405 i signal iz SB Live-a (napominjem da ove nove Live! kartice nisu ni slisne starim, cak ni po izgledu, da ne pricam da nemaju ni pozlacene kontakte itd.) i nije bilo nikakvog (cujnog) suma niti izoblicenja. SLAZEM se da je 24bit bolje, samo sam naglasio da nema potrebe u vecini slucajeva, sem ako niste ultra profi i imate vise od 500$ za audio karticu/e. Pomenuo sam vec ranije da do pre pojave 24bit nikom nije to ni falilo, a sta moze sa 16bit zvukom da se uradi pokazala nam je grupa "Yellow" npr.

Iskreno, mislim da se suvise bavite apsolutama, ali opet kao sto rekoh SLAZEM se da je 24bit bolje, ali kao sto rekoh daleko je od neophodnog - bez uvrede, svi slusate mp3, a bicujete po 16bit wave-ovima, to mi zvuci malo..khm..prepotentno sobzirom na kvalitet mp3-a i na kraju krajeva sa xxxxx para ulozenih u opremu na kraju ce neki prosecan covek to slusati na sony liniji od 5000W koju je platio 200e :S:
@bassystam:
techno o kome sam pricao je psy trance, nema veze sa pop-technom. Ovde ima u proseku 30 kanala i najcesce svira minimum 17-18 sa po 5-6 lead instrumenata, sto je moras priznati vise nego na celom albumu underworlda (koji volim) , a kamoli faithless-a

Muziku radim jos 8-bit amige i trackera (nemam ja para niti ambincija da dajem kes za studio i to, ovo je vise hobi). Drugari moji koji vec dugo rade psy trance veceras rade live act na transplantu u NS-u u paradizu pa dodjite da cujete kako to zvuci bez xxxxxxxx$ ulozenih u studio itd. Radjeno je sve u 24bit (kolko ja znam, a mislim da znam posto ih vidjam svaki dan) i posle downsemplovano, ali iskreno niko od nas ne cuje neku razliku, ali mora 16bit zbog CD-a.
Meni je na prvom mestu sama muzika i sta je radjeno pa tek onda sve ostalo (podrazumeva kvalitetan mix). NE skidam semplove sa neta, ne koristim fruti loops (koristim reaktor i battery 1/2), ne koristim akai loopove, niti stylus RMX loopove niti bilo koje druge, sma "nakucavam" ritmove koristeci se cistim semplovima. U ovome sto radim nema pevanja, repetitivni glasovi ili efekat glasovi su pokupljeni iz filmova, igrica itd. sobzirom da ne radim muziku da bih profitirao nisam nikoga ostetio.
PS. kad bih ti rekao sa cime je faithless radio muziku ~'96-te, kombinacija SB live-kx drajveri bi ti bila avion
PPS. Dzaba i dobar mikrofon i sve to kad nema gluvu sobu ! (ovo sam rekao cinicno kako bih vam skrenuo paznju na "razbacivanje sa opremom". Vise bih voleo losiji mic i kontrolisane uslove nego mic od 500e koji ne moze da dodje do izrazaja na otvorenom prostoru ili prostoriji koja odjekuje)
Poz :wave: i necu da kacim nista, posto je wave u 24bit 7min oko 300mb, a to bas i nema smisla da kacim zar ne ?

a mp3 da kacim posle ove rasprave ?

no way jose
i za kraj - sustanje nema veze sa bitazom zvuka !