mmilovan je napisao(la):
Ne razumem poentu sa onim "prosao je mnogo skuplje". Covek je zapoceo topic sa zeljom da ima skuplje. Da je drugacije hteo mogao je da kupi i neku kinesku bezveznjakusu kao karticu, jeli tako?
Nije mi jasno zasto padas u vatru bez potrebe? Ko je pominjao studijske monitore od 1000 EUR i slicno?
@svi
Covjek nije proshao skuplje. Proshao je najbolje shto je moga sa vishe aspekata. Ima jako finu opremicu na kojoj bi mu pozavidjelo dosta snimatelja amatera koji tek pocinju, jer mu pruza apsolutnu slobodu za bilo kakav vid snimanja i to kvalitetnog.
Karta kako sam vec rekao pruza jako fine opcije jer ima 2 mic preampa tako da sa SP C1 micom reshava pitanje usnimavanja i ostavlja mogucnost za prosirenje na multitracking. Ima 2 preampa za slushke sa zasebnim volume kontrolama kao i volume kontrolu za monitoring/master shto je bitno zbog komocije pri trackingu (ja na Digidesign Mbox nemam volume za monitor/master). Ima 8 analognih izlaza (suround miksanje-DVD authoring). Opet ja to trenutno nemam a trebalo mi je. MIDI (moj Mbox ni to nema). Karta je FW za razliku od Mboxa (USB1.1). Jedina prednost Mboxa je shto je "genuine" Digidesign sprava i shto sa njom dolazi ProTools LE 6.7. M-Audio je PT powered (mora se posebno kupit PT softver).
Znachi karta je nevidjeno dobra. Mozda je od nje bolja koncepcija jedino EMU 1820m jer ima vishe ulaza.
OK, decku ne treba sve to ali jeftinije od toga ne moze. Behringer je zivi ***** generalno. Mixeri iz te donje klase su kartonchine a kakva je to firma pokazacu vam na kraju. A opet je morao uzeti kartu sa normalnim konvertorima sem ako nije mislio da snima sa onima iz integrisane ili da se jebava sa KX drajverima sa SB Live.
KX drajveri su drajveri koji omogucavaju real-time monitoring za SB Live jer za nju Creative nikad nije proizveo ASIO drajvere koji su standard za polu i profi kartice. M-Audio karta ima i direktan HW monitoring mada ja vishe volim softverski (zbog efekata naravno).
Studio Projects C1 je najbolji mic koji je mogao da kupi. Jako jeftin a jako dobar. Jeftinije je mogao proci samo sa Shure 58 koji je dinamicki i sa kojim ne moze dobiti sve shto moze sa kondenzatorom. O nekim "noname" sranjima necu ni da govorim.
Alesis monitori nisu preskupi, aktivni su(imaju pojachala na sebi) i vaze za sasvim solidan monitor. Monitorski zvuchnik inache sluzi da prikaze shto realniju zvuchnu sliku prije svega u smislu nivoa (miks), da bi se na raznim tipovima komercijalnih zvuchnika dobio prihvatlji miks. Da ne ispadne da nedje zvuchi ok a nedje drugo se nishta ne chuje od basa ili se nechuje samo vokal i sl.
Takodje shto reche mmilovan niko mu nije rekao da ode i kupi Fireface800 za 1200e ili ADAM S3A za 3500e. Mada ce ih mozda jednog dana jaaako zeljeti
I najvaznije od svega je sledece...
Ovom kupovinom, je obezbijedio kompletna sredstva potrebna za obavljanje posla i to na visokom nivou. Znachi nema krpljenja i majmunisanja. Takodje ova oprema mu pruza i solidan stepen mogucnosti za proshirenje snimanja.
A NAJNAJBITNIJE od svega sa ovom opremom i softverom definitivno se covjeku omogucava da u vode snimanja zakorachi na pravi put a ne kao dostina njushki sto vise po kojekakvim radio stanicama i glume DJeve, drkajuci raspale Behringer miksetice i bauljajuci po SoundForge-u.