V
Vladd
Guest
gx-x je napisao(la):@vladd AMD64 3000+ BOX = 172e - intel 3.0e = 210e
Kolko ja vidim AMD je jeftinji i brzi 😉 tako da tvoj gore navedeni argument ne moze da stoji. Preporucujem ti da pogledas i neke clanke o cool'n'quiet tehnologiji AMD-a pa da pricas o "deranju" istog. Ne znam o kom zastajkivanju pricas. Ja nikada ne bih rekao da je intel 3.0e los procesor i da je ovo ono posto ga nisam probao. Ti pricas o AMD-u kao da si ga imao zajedno sa svim dobrim propratnim hardwerom. Naravno da ce da "zastajkuje" kad neko upari palomino 1800+ sa sis chipsetom na ECS ploci sa ACE memorijom i Eagle mx400 grafickom karticom. Ima moj drug celerona 2.8 na kome ne moze ni heroje da potera a windows mu se dize 4 minuta, znaci intel je los ?!
edit: PS. Nema na cemu :wave:
Za pocetak attachment.
AMD-a sam imao u "najjacem" okruzenju" u datom trenutku (prvi "ljuti" EpoxRDA+ tada pre godinu i po, najbrza NF2 ploca), najbrza memorija na svetu ( u tom trenutku) 3200LL, jedan od prvih Chiefteca 360W u gradu, tada je DTK300 bio super preporuka, Abit Siluro Ti4200, pa Ati 9500pro (sa"onim" memorijama 3nS)...
Moram priznati da mi je T-Bred1700B pruzio mnogo zadovoljstva pri overklokovanju. Ali je bilo "bucno" i mucno. Tada je saljivi Milan dobio (uz istu konfiguraciju ostalih delova, kuciste ploca memorija) i SLK (nazalost ne Mercedesov) od pola kile. I jak trening u flesovanju biosa (koji je sada dostigao olimpijske razmere).
Tako da nesto znam o pacijentu AMD (ne spominjem mod-ove 😉... )
Ova slicica je sa "losijim" 2.8E. Neoverklokovan.
Zastajkivanja su bila, razlog verovatno u "neodgovarajucem" OC, ali Corsair i danas radi, na difolt naponu, 6,2,2,2; i pravi "cudo".
I sada imam jednu (pre nekoliko meseci takodje "proglasena" za najbrzu na svetu) OCZ PC4000 Gold 2x256, ali sa labavim setovanjima, a i magistralu ne mogu preko 230 zbog hladjenja "vurune". Stoji na ormanu.
Tako da mu "okolis" nije bas bio skroman (Ati+Cors+kuciste+kuler=570€ u tom trenutku).
Pa na te pare dodati 170€ i imati sasvim drugu pricu (IC7+Preshot).
Eto to su "iskustva".
Poz.