Šta je novo?

L.A. NOIRE (PC)

Напокон сам успео да потерам игру са најновијом закрпом. Био је проблем у фајерволу што је чудно пошто је при истим подешавањима игра радила без проблема (без закрпе).

Моји утисци о игри после мало играња су млаки. Прво, и поред закрпе и поред команди игра доста штуца. Оптимизација је баш лоша. Друга ствар се тиче саме игре.
Све је то лепо смишљено и стварно је оригинално али мислим да је лоше изведено. Приликом испитивања осумњичених треба погодити да ли говоре истину или лажу. Међутим, некада се дешава да ти човек даје сведочење које никако не можеш да провериш. Он каже:"Видео сам човека у црвеној мајици" а нема других сведока. И сад на ту његову изјаву требаш да кажеш да ли он лаже или не. Можда је човек кога је видео носио плаву мајицу. Некако те игра тера да лупкаш лаж/истина на пола реченице која нема никаквог смисла. Нпр. једини сведок каже да је Пера отишао у клуб у толико и толико сати. Онда треба погодити лаж/истина а да не знаш шта треба да погађаш. Пера је отишао али где? Да ли у клуб, да ли код тетке на село то не знаш. У правој истрази се сведоци испитују и више пута, сучељавају се сведочења. Такође некад детектив после оптужбе осумњиченог каже реченицу која мења смисао претходне оптужбе тако да се запиташ да ли би после те нове реченице поступио исто као и пре. Даље да не набрајам. Некако ми доста сведочења иде на погађање а не закључивање. Али има још доста да иргам, тек сам негде на 20%.

Све у свему игра је просечна, ваљда сам ја очекивао више после свакодневног гледања "Зон риалити" канала. :D

nije tako tesko. ako vidis da ocigledno laze onda ga optuzis i cekas da vidis sta ces ti da kazes i on da odgovori. ako na to sto je on rekao nemas cvrst dokaz (pretpostavlja se da si ih skupio sve pre toga; ako nisi prikupio sve nece ti biti precrtana destinacija u notebook-u) onda povuces optuzbu i stavis doubt. ja sam se *****ao nekoliko puta dok nisam usao u stos ili sam bio brzoplet. ali velika vecina stvari moze da se pogodi ako se ne brza i ako se dobro razmisli i konsultuje notebook. igra je do jaja ne samo zbog toga, vec je do jaja i prica i atmosfera i grad 40ih godina i muzika. sve u svemu, jedna od najboljih igara ikada :D
jedino sto trazi 2500k za ugodno igranje.

nije tako tesko. ako vidis da ocigledno laze onda ga optuzis i cekas da vidis sta ces ti da kazes i on da odgovori. ako na to sto je on rekao nemas cvrst dokaz (pretpostavlja se da si ih skupio sve pre toga; ako nisi prikupio sve nece ti biti precrtana destinacija u notebook-u) onda povuces optuzbu i stavis doubt.

Ево конкретан пример. Долазиш на место злочина. Покупио си неколико материјалних доказа који ће се касније показати да не играју никакву улогу у испитивању. Долазиш до првог сведока и он ти каже:"Чуо сам да су се двоје људи посвађали". Игра ти каже лаж/истина. У таквом случају ти материјални докази не помажу пошто се ради о свађи при којој су речи отишле у ваздух и нису оставиле никакав материјални доказ. У правој истрази би саслушао ту особу, прикупио доказе али интервјуисао и другу особу која би могла да потврди или оповргне исказ ове прве. Овако, треба да закључиш да ли особа лаже а чуо си само њу.
Али добро, ја сам ову игру више схватио као проширену и јединствену авантурицу а не чистокрвну детективску игру. Стварно је добра за разбибригу али ми не делује озбиљно како сам мислио да ће бити.

Ako si mu reko' - salim se malo :) , moze i Phenom II X4 ooodlicno da zavrsi posao ;)

Ево конкретан пример. Долазиш на место злочина. Покупио си неколико материјалних доказа који ће се касније показати да не играју никакву улогу у испитивању. Долазиш до првог сведока и он ти каже:"Чуо сам да су се двоје људи посвађали". Игра ти каже лаж/истина. У таквом случају ти материјални докази не помажу пошто се ради о свађи при којој су речи отишле у ваздух и нису оставиле никакав материјални доказ. У правој истрази би саслушао ту особу, прикупио доказе али интервјуисао и другу особу која би могла да потврди или оповргне исказ ове прве. Овако, треба да закључиш да ли особа лаже а чуо си само њу.
Али добро, ја сам ову игру више схватио као проширену и јединствену авантурицу а не чистокрвну детективску игру. Стварно је добра за разбибригу али ми не делује озбиљно како сам мислио да ће бити.

Pa baš zato što nemaš konkretan dokaz o laži, a on prevrće očima i gleda na sve strane ti udariš Doubt (nije samo istina/laž). Juče sam baš prešao tu misiju i imao sam sve tačne odgovore, kad se uđe u štos, nije ih tako teško provaliti. I uvek kad nemaš solidan dokaz, a vidiš da muljaju ti klikni doubt. :)

Koliko ste cesto koristili intuition points-e za pokazivanje svih dokaza i izbacivanja jednog od odgovora? :)

pa dobro, po licu mozes da skapiras da li laze ili ne, u tome i jeste fora igre. i naravno da nisu svi dokazi krucijalni za ispitivanje. bilo bi mnogo lako da jesu. stavise, ja sam se *****ao par puta jer kada provalim da laze dvoumim se da li da kao dokaz iznesem jedno ili drugo i onda fail-ujem. ali nikada ispravan odgovor nije bio nelogican. naravno da igra nije hard core simulacija detektivskog posla; pre svega tu je da te zabavi i dobro radi svoj posao. ja sam se toliko unosio u igru da bas bas pizdeo kada omasim ispitivanje.

pa dobro, po licu mozes da skapiras da li laze ili ne, u tome i jeste fora igre. i naravno da nisu svi dokazi krucijalni za ispitivanje. bilo bi mnogo lako da jesu. stavise, ja sam se *****ao par puta jer kada provalim da laze dvoumim se da li da kao dokaz iznesem jedno ili drugo i onda fail-ujem. ali nikada ispravan odgovor nije bio nelogican. naravno da igra nije hard core simulacija detektivskog posla; pre svega tu je da te zabavi i dobro radi svoj posao. ja sam se toliko unosio u igru da bas bas pizdeo kada omasim ispitivanje.

А који су пенали када промашиш одговоре? Како то утиче на причу? Такође, како на причу утиче решавање уличних злочина? Десило ми се да сам у два случаја укокао неке криминалце а можда сам могао да их и ухапсим. Исто питање и за новинске исечке који се скупљају током игре.

А који су пенали када промашиш одговоре? Како то утиче на причу? Такође, како на причу утиче решавање уличних злочина? Десило ми се да сам у два случаја укокао неке криминалце а можда сам могао да их и ухапсим. Исто питање и за новинске исечке који се скупљају током игре.

ne utice nikako osim ako se izuzme da ti se sef stanice posere u usta na kraju misije ako mnogo gresis. igra je tako napravljena da prasta greske. street crimes uticu tako sto dobijes one poene koje mozes da koristis za eliminisanje pogresnih odgovora prilikom ispitivanja.
novine ti otkrivaju pozadinsku pricu.

@mmsandi: hocu, za jedno godinu dana kada izigram sve igre koje lepo rade na dual core-u a koje nisam stigao da predjem u proteklom periodu.

Posle unesenog -str -npd u komandnu liniju igra prosto poleti :)
Bar je tako bilo u mom slucaju.

I SKIDROW su izlecili novi patch, u slucaju da ljudi imaju problema sa THETA.

Koja je oznaka tog SKIDROW patch-a, tj. o kojoj verziji se radi?

- Fix to prevent mouse cursor from turning on when using -str command line to improve performance
- Render state optimizations to improve performance
- Single-threaded renderer option added to game launcher to improve graphics performance on certain setups
- Crash when exiting the game is now fixed

1.5GB, mislim da je toliko velik zato sto su morali da crackuju DLCs ponovo.

[YOUTUBE]clp0pUtbLac[/YOUTUBE]

Zašto se svaki put osećam ovako?! :laugh:

Ahahahah, dobar :)

Trebaju mi save-ovi do DLC-a(tj Nicholson electroplating case)...Ima li ko?

Sta mu dodje film reels? Pregledanje nekih filmova? Posto nisam jos naleteo na to 0/50 a na 40% od igre.

U statistici. Ima kolko si glavnih misija presao, sporednih misija odradio, procitao novina,... i ovo sto sam spomenuo.

Izašao novi update, težak 1.5 GB

L.A. Noire v1.2.2610 Update info:

- DirectX 11 support added for improved performance on many Windows Vista and Windows 7 setups using DX11 graphics cards

- Option added to game launcher allowing switching between DirectX 9 and 11 renderers

- Additional checks added that make sure a selected video resolution is fully compatible with L.A. Noire

- Fix to prevent mouse cursor from turning on when using -str command line to improve performance

- Render state optimizations to improve performance

- Single-threaded renderer option added to game launcher to improve graphics performance on certain setups

- Crash when exiting the game is now fixed

Eto lepih vesti za one koji su imali problema sa igrom.
Nadam se da ce ovim update-om srediti onaj lag koji imali pojedini igraci.

Valjda, ja još nisam probao igru, uvek čekam da poizlaze svi veći update-i-patchevi, DLC-ovi itd... Kažu da će ovo biti poslednji veliki update...

Pa ono tako ispada da treba, ali ko da ceka kad je ovakva igra u pitanju. :)

Valjda, ja još nisam probao igru, uvek čekam da poizlaze svi veći update-i-patchevi, DLC-ovi itd... Kažu da će ovo biti poslednji veliki update...

Izgleda da nece vise biti DLC za ovu igru, pa mozes da je probas.

Inace, meni igra puca pri samom pokretanju ako pokusavam da je pokrenem u DX11. U DX9 radi ok... Moguce da je do leka.

Verovatno je do leka, jer garant nije pisan za dx11.

Izgleda da nece vise biti DLC za ovu igru, pa mozes da je probas.

Kad bi samo znao koliko još igara čeka u redu za igranje, a slobodnog vremena ni od korova. Trenutno igram Mass effect 2, pa ti vidi koliko dobrih naslova čeka u redu do ove igre, a tu su još i ovi noviji naslovi koji su izašli posle nje. Ja sam verovatno jedan od retkih starijih igrača koji se ne žale toliko na dužinu današnjih igara... a evo već cedim 45. sat u MF 2 i još imam dosta do kraja...

To su sve na stotine i stotine sati igranja... :d:d tako da uvek kaskam, hteo ne hteo. Ovako znam barem da igram poslednju, najispeglaniju i najkompletniju verziju igre, pa mi je to kao neka uteha. Jedini problem biva kad naletim na neki žešći spoiler :cuss:, pa onda tu igru stavim na kraj reda kako bih eventualno zaboravio na taj spoiler dok ona dođe na red na igranje... :p

Inače, verujem da je super igra, taman da odigram po jedan slučaj svaki put kad sednem da igram... Prošli su oni dani kad se čovek zabarikadira u sobu i posle 20 sati neprekidnog igranja traži oči po podu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno