Šta je novo?

kyroII vs MX400

ZevS

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
E ovako zanimale bi mi vase prognoze ali gledano u CELOSTI koji je chipset bolji...

Ovo treba da ide u Video device sobu...

Ne bih da kazem da je KyroII los, ali ja bih se opredelio za MX...

Ja testirao svojevremeno Kyro-a protiv starog originalnog MX-a, istina bio je Hercules Prophet i MX je bio u bolji, ne bas mnogo, ali bolji. E sad ako bi se testiralo protiv nekog MX400 shlj klase, tipa Eagle ili slicno, onda vec ne bih smeo da tvrdim...

Ali nvidia u ovom slucaju ima veliku prednost, a to je sigurna podrska u igrama, a sa kyrom nikad nisi 100% siguran dal je podrzan i kako ce raditi.

Ja testirao svojevremeno Kyro-a protiv starog originalnog MX-a, istina bio je Hercules Prophet i MX je bio u bolji, ne bas mnogo, ali bolji. E sad ako bi se testiralo protiv nekog MX400 shlj klase, tipa Eagle ili slicno, onda vec ne bih smeo da tvrdim...

mx400 je mx400 (isti je nvidia-in cip) i razlike izmedju razlicitih proizvodjaca postoje ali su minimalne (do 5%), tako da nije bitno da li je Eagle ili Asus (sto se tice brzine na istom taktu). Razlike su u kvalitetu slike, kvalitetu memorije (te je kod kvalitetnijih proizvodjaca moguc veci overklok)

Kyro II je brzi od MXa samo u Unrealu, nigde vise, samo zbog onog njihovog hiper izreklamiranog HSR(hidden surface removal) sistema,

O cemu vi pricate?

Ja momci ne znam gde vi nalazite osnove za svoje tvrdnje. Kyro II je za klasu bolji od bilo kog MX-a.

Re: O cemu vi pricate?

Bogda je napisao(la):
Ja momci ne znam gde vi nalazite osnove za svoje tvrdnje.
Pa vrlo jednostavno :D :
Uzmes MX stavis u masinu, instaliras drajvere i radis sa njim jedan dan, probas razne igre i bechmarkove. Onda ga izvadis, stavis Kyro i sledeceg dana radis sve to isto sa njim.
I eto ti vrlo solidne osnove, ja ne znam sta treba solidnije :cool:

Re: Re: O cemu vi pricate?

drapin je napisao(la):
Uzmes MX stavis u masinu, instaliras drajvere i radis sa njim jedan dan, probas razne igre i bechmarkove. Onda ga izvadis, stavis Kyro i sledeceg dana radis sve to isto sa njim.

Upravo tako. Mozda je kyro tehnoloski malo bolji, ali ja ga u mashini ne bih drzao :)

Re: Re: O cemu vi pricate?

drapin je napisao(la):
Pa vrlo jednostavno :D :
I eto ti vrlo solidne osnove, ja ne znam sta treba solidnije :cool:

Cudo kako sam ja uradio istu stvar i dosao do potpuno drugacijih zakljucaka. Doduse ja sam testirao na masini sa Duronom na 1GHz i 256 MB RAM-a.
Ti si ili testirao Kyro I koji radi na 115MHz ili si testirao u 640x480x16bita na nekoj shit masini.
Herculesov Prophet 4500 sa pristojnim procesorom je bog za bilo koji MX.
Ustvari sta ja imam nekoga da ubedjujem. Ako koza laze... Pogledaj na netu testove pa vidi kakva je situacija.

Re: Re: Re: O cemu vi pricate?

Bogda je napisao(la):
Cudo kako sam ja uradio istu stvar i dosao do potpuno drugacijih zakljucaka. Doduse ja sam testirao na masini sa Duronom na 1GHz i 256 MB RAM-a.
Ti si ili testirao Kyro I koji radi na 115MHz ili si testirao u 640x480x16bita na nekoj shit masini.
Ustvari sta ja imam nekoga da ubedjujem. Ako koza laze... Pogledaj na netu testove pa vidi kakva je situacija.

Ja jos ranije gledao testove na netu za sve moguce i nemoguce kartice, i stvarno je tako. Da mi neko stavi MX400 i KyroII jednu pored druge i da moram da izaberem, ne bih ni 1 sekund razmisljao.

Re: Re: Re: O cemu vi pricate?

Bogda je napisao(la):

Bio je T-Bird na 1,1Ghz i 256Mb, rezolucija 1024x768. Obe kartice su bili Hercules Prophet, KyroII i originalni MX. Fps u igrama je bio za otprilike 10% bolji a 3DMark score za nekih pedesetak poena bolji kod MX-a.
Mogu samo da zakljucim ili da su se ovi novi MX400 iskvarili, ili je pak Kyro napravio bolje drajvere (to je bilo pre nekih godinu dana, sa prvim Kyro drajverima)

Da li pomenuti i to da Kyro II ima skoro iste rezultate u 16 i 32 bita (2-3% razlika), i shodno tome, uporedjivati rezultate Kyro II i MX400 u 32 bita je smesno. Kyro II u 32 bita gazi MX400.

Ni ja ne znam chemu ova diskusija. Mozda je fora uu tome shto detonatori nisu lepo deinstalirani....
To se uuradi ghost chste mashne mez drajvera za gk pa onda instalrash deetonatore pa benchmarkjujesh, pa uradish ghost pa instalirash drajvere za kyro-a. A ja ti poklanjam mojuu mashinuu ako pri takvom teestiranju dobjesh da je MX400 bilo koji brzi 1% od KyroII pri rezoluuciji 1024x768 32bit
Josh ako ukjljuchsh antiialiiasing....
Izvnte momc tastatuura me zeza il ineecee da kuuca iili kuca prevse...

Nemoguci ste

Ma ljudi Kyro ll je za dve klase brzi od MX400!!!

Kyro ll odvaljuje i GTS-a u nekim visim rezolucijama i 32 bita a ne obicnog MX-a:) i to u 3D marku tj. nVidia marku:)

A to sto niste sigurni za kompatibilnost to je u redu.Svakako da nVidia ima tu prednost ali brzinsku nema (bar sto se tice MX-ova):)

Re: Nemoguci ste

MUSTANG je napisao(la):
Kyro ll odvaljuje i GTS-a u nekim visim rezolucijama i 32 bita a ne obicnog MX-a:) i to u 3D marku tj. nVidia marku:)

ajde sad polako udahni, uzmi casu vode i kad budes dosao k sebi shvatices kakvu si glupost odvalio... :D:D:D
pozdrav

Re: Re: Nemoguci ste

intel je napisao(la):
ajde sad polako udahni, uzmi casu vode i kad budes dosao k sebi shvatices kakvu si glupost odvalio... :D:D:D
pozdrav
huuuuuuuuuuuu! Nece bolan!:D :D

PS.Nisi ti video test na Benchmarku!:p

Combuster je napisao(la):
Ne moze da stigne GTS-a ali GF2 Pro moze da sustigne....

Posto je GF2 pro = overklokovani GTS, ne vidim logiku u ovoj recenici ;)

Ova rasprava sada vec deluje mnoogo tupavo i besciljno.
Fajront.

DODATAK : Posle zatvaranja treada, byMax, Golden i omnik su postovali po jedan post. Na postovanje od strane moderatora, posle zatvaranja treada je Geek_Master protestovao, mislim, potpuno opravdano, pa sam te postove obrisao, a i druge moderatore bih zamolio da na bilo koji zatvoren tread, ne posuju naknadno, jer nije u redu prema drugim chlanovima, koji tu mogucnost nemaju.
Izvinjavam se i moderatorima kojima je post izbrisan, ali stvar je principijelne prirode, pa se nadam da shvatate.

:wave;

Nazad
Vrh Dno