Delija je napisao(la):Poenta ovih drivera nije neko extra poboljsanje kvaliteta reprodukcije vec smanjena latenca sto je od znacaja za pro muzicke programe...
kX ne isključuju 5.1 mogućnosti. Naprotiv.mhz je napisao(la):I druga stvar KX drajveri iskjuce mogucnost 5.1 zvuka i svede ga na stereo zvuk
To što ti možeš da ga uključiš ne znači da on i radi. A kX definitivno ne podržavaju EAX.Darko je napisao(la):To da se gubi (po)drshka za EAX je (skoro) cista glupost. Iskreno, koristim KX 3536 i gde god je moguce ukljuciti EAX, on je ukljucen i funckionise kako treba.
Eugene Gavrilov je napisao(la):the present driver code already has some kernel-level EAX support, however it is not active, since there's no reverb engine.
jddipqd je napisao(la):kX ne isključuju 5.1 mogućnosti. Naprotiv.
A takođe mogu biti jako korisni i onima koji nisu muzičari (iako je tačno da su ASIO i niska latencija njihova poenta). Npr. može se svaki od izlaza posmatrati kao posebna zvučna karta (recimo pustiš nekom film preko tv-outa, a ti radiš na kompu nešto drugo i slušaš muziku preko winampa na slušalicama). Takođe, za svaki izlaz se mogu definisati posebni efekti (imaš par različitih zvučnika za front i rear - front 2.1 a rear mini linija, pa možeš da namestiš za svaki od njih odvojene ekvilajzere, ili, iskoristiš vufer 2.1 zvučnika pri gledanju filma na tv-u - prednji levi i desni kanal pošalješ na zvučnike od tv-a, a takođe i na 2.1 zvučnike uz lowpass filter tako da ti radi samo vufer). Onda fizički i logički raspored zvučnika ne mora da bude isti (od 2.1 zvučnika, mini linije i tv-a se može napraviti 5.1 sistem bez potrebe premeštanja zvučnika po sobi zbog promene konfiguracije).
(Velika) mana je što se gubi podrška za EAX (ono 'velika' je u zagradi zato što to nekom ne mora da bude mana - meni recimo i nije).
Probao sam YouP-PAX 2, 3, 4, 5 i neke 1.2 novije (ne secam se sada). Ovi zadnji me nisu odusevili. Za Live-a su mi bili ok 2 i 3, na Audigy je isla petica a ja sam trenutno na najnovijim KX. Sve u svemu bilo sta od gorepomenutih drajvera je mnogo bolje od originalnih, sto se i cuje vrlo lako.danijel00 je napisao(la):sad cete me naterati da ubodem livea, tamo skuplja prasinu...
jel probao neko YouP-PAX-VI_2.0.exe sad sam ih skinuo ovih dana... znacajno su manji nego ranije (jedno 30-tak puta |>>), pa mi sumnjivo...
rasa je napisao(la):Sve u svemu bilo sta od gorepomenutih drajvera je mnogo bolje od originalnih, sto se i cuje vrlo lako.
Trebalo bi da rade ako imas starijeg Live-a. Ako je noviji tesko da ce ici, i verovatno neces moci nista da kacis od ovih haknutih drajvera.Baphomet je napisao(la):Imam Live 5.1 i slusam preko hi-fi pojacala na 2 zvucnika !
da li odgovaraju ovi driver-i KX Project Audio Driver 5.10.0.3537
ili dajte neki link ako ovi nisu odgovarajuci za mog Live.
pozdrav
kX nisu "haknuti" drajveri već su pisani od nule.Rasa je napisao(la):Ako je noviji tesko da ce ici, i verovatno neces moci nista da kacis od ovih haknutih drajvera.
kX Project -- FAQ (Frequently asked questions) je napisao(la):Q. Which soundcards can I use with the kX driver?
A. Currently, kX-compatible soundcards include all EMU10k1 and EMU10k2-based PC soundcards manufactured by Creative Technology Ltd. and/or E-mu Systems Inc., including:
The E-mu Audio Production Studio (APS) card
The motherboard models of 10k1 cards (M002, M003 and others)
PCI256 (CT4890, CT4891 and CT4893) and PCI512 (CT4820 and SB0150) including OEM model (CT4790)
The original Live! (CT4620) and Live! Value cards (CT4670)
The Live! X-Gamer, Live! MP3+, Live! Player 1024, Live! Platinum cards (CT4760) and value cards (CT4780)
The Live! X-Gamer 5.1, Live! MP3+ 5.1, Live! Player 5.1, Live! Platinum 5.1, Live! Digital Entertainment 5.1 cards (SB0060, SB0100, SB0102, SB0220, SB0222, SB0103 and SB0105) and Value 5.1 (SB0101)
The generic and custom OEM Live cards (CT4830, CT4831, CT4832, CT4850, CT4870, CT4871 and CT4872)
The Audigy series, including the Audigy MP3+, X-Gamer, Platinum and OEM cards (CT0070, CT0072, SB0090 and SB0092).
Support for Audigy2 series is available for the latest releases of the driver. 24/96 support is under development.
Audigy2 ZS series aren't fully supported at the moment, due to the fact that we do not have an Audigy2 ZS card for testing. However, as soon as we have enough money to buy one, support will be implemented. If you'd like to help, please make a donation to the kX Fund.
The Dell OEM SB Live! (SB020x) is not yet supported since it uses a custom version of the EMU10k1, whose details are unknown. Experimental support may be provided when more information about it becomes available.
www.google.comVojkan je napisao(la):@2112 ajde daj tacan link za te drajvere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari