Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Za Smederevo informacija iz poslovnice oko uvodjenja optike: čovek reče da u prvoj polovini godine treba da se radi centar, za moj kraj (Carina) kao neki početak rečeno mi je jun-jul. Na 2019. se misli, za šaljivdžije...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Za Smederevo informacija iz poslovnice oko uvodjenja optike: čovek reče da u prvoj polovini godine treba da se radi centar, za moj kraj (Carina) kao neki početak rečeno mi je jun-jul. Na 2019. se misli, za šaljivdžije...

Kako mislis centar ? Zivim u Cvijicevoj ulici, sve su odradili sto se optike tice jos u oktobru, rekose mi da ocekujem pustanje optike krajem ove godine. Inace u poslovnici su mi rekli da je za sada pustena optika u Smederevu samo u Dunavskoj ulici probno.

Kako mislis centar ? Zivim u Cvijicevoj ulici, sve su odradili sto se optike tice jos u oktobru, rekose mi da ocekujem pustanje optike krajem ove godine. Inace u poslovnici su mi rekli da je za sada pustena optika u Smederevu samo u Dunavskoj ulici probno.
To je valjda isto Centar. Kraj godine stigao... Tako kaze čovek, prvo ide centar, pa onda dalje. Lakše im je valjda po zgradama, kuće ko zna kad i kako će...

To je valjda isto Centar. Kraj godine stigao... Tako kaze čovek, prvo ide centar, pa onda dalje. Lakše im je valjda po zgradama, kuće ko zna kad i kako će...

Zivim u kuci, kada sam pitao majstore da li je sve sprovedeno, posto sam video da mere signal u razvodnoj kutiji ispred skole, kazu da jeste, ceka se neka papirologija da se sredi i pustaju nam optiku, kuce i zgrade istovremeno... Sad ko zna, mozda su me slagali.

Zivim u kuci, kada sam pitao majstore da li je sve sprovedeno, posto sam video da mere signal u razvodnoj kutiji ispred skole, kazu da jeste, ceka se neka papirologija da se sredi i pustaju nam optiku, kuce i zgrade istovremeno... Sad ko zna, mozda su me slagali.
I ja sam u kuci, doduse malo dalje odatle. Kad bi bio i taj jun- jul bio bi zadovoljan. Isto kazu minimum ce biti paket 50 mbs, ne isplati im se nista manje...

Da, nadam se da ce bar do juna da puste. Inace majstor mi je rekao da su opticke kablove poceli prvo da provlace od periferije ka centru grada. Tako da smo mi dole na kraju odradjeni. Meni do kucne ograde doveli crevo, posle trebaju da kopaju podzemno do kuce. Pola ulice ide nadzemno a pola podzemno. Inace kod duda imam stan, tamo je sve dovedeno do ulaznih vrata stana.

Kod mene pustise desetak dana pred NG, prijavio sam se i posle Bozica ce biti prikljucenje i montaza.
Nije lose...

Ima li koga iz kg, ča, kr, ja regiona na adsl ili optici da li nekome radi. Jutros prekid u celoj regiji

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Zbog čega, kako i šta? Aranđelovac nema, optika ni ADSL ni kablovski

Nadam se samo zbog ozbiljnosti kvara da rade na resenju iako je "praznik", sreca da nije 31.12 ili 01.01 bilo bi cuoavo za posao

Ne bi, mnogi ne znaju ali njima je normalno radno vreme bilo i 31.12 kao i 01.01.2019 kao obican dan, pricao sam sa njima jer su me zvali za uvodjenje optike kod mene u stanu i pitao sam ih odkud da me zovu 01.01 kaze riba sto pa normalan je dan radimo puno radno vreme, ja reko pa NG je, kaze nema veze od ove godine se radi najnormalnije i 01.01.
Tako da nije to vise onaj TS kojeg svi mi znamo gde se nista ne radi, pa nekad ni subotu ni nedelju nisu radili, sad je i subota i nedelja radna, samo ne mozda u tom obimu kao radni dan tipa ne rade im finansije, a i zasto bi, ali operativa radi full time.

Kraljevo na jednoj lokaciji ne radi, centar grada, na drugoj lokaciji isto centar, sve ok.. Adsl je u pitanju.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ja se bavim software-om i ista je situacija, firma radi 6-22 u punom obimu i jedan od 22-06 365dan i kao mala firma jedemo velike koji ne mogu da nas prate po pitanju podrske i response time.

Off: zove me klijent iz Šabca, kaže stao net. Podrška radi do 20h u subotu, u 19:45 nema nikof. Nedeljom ne rade i firma 2 dnaa skoro bez neta.

Zato ti znaci SLA. Ako je kucni net - hbg, plati :)
Ali ovo je najveci prekid koji je MTS imao verovatno, ne racunajuci ko ima losu ADSL centralu.
Prodji samo unazad, videces da nema toliko pridika na MTS kucni net koliko ima samo na ovoj strani :D

Podrsku ne mozes dobiti, ali ima dezurnih ekipa koje 24/7 sredjuju vece kvarove, a ovakav kvar primete i bez da neko prijavi.

U koju subotu?

Zato ti znaci SLA. Ako je kucni net - hbg, plati :)
Ali ovo je najveci prekid koji je MTS imao verovatno, ne racunajuci ko ima losu ADSL centralu.
Prodji samo unazad, videces da nema toliko pridika na MTS kucni net koliko ima samo na ovoj strani :D

Podrsku ne mozes dobiti, ali ima dezurnih ekipa koje 24/7 sredjuju vece kvarove, a ovakav kvar primete i bez da neko prijavi.

U koju subotu?
Imam ja mobilni net kao backup i evo ga posle vise godina prvi put da je koriscen za posao.
29/30.01 u pitanju je wifi nema veze sa mts barem ne direktne

Evo kg, radi net ali izuzetno lose, neki sajtovi rade normalno, neki ne. Sve u svemu internet radi ali veoma lose.

Meni radi sada sve osim Google servisa... Zna li neko šta je bilo u pitanju? Deluje kao neki DNS kvar.

^na sta se zalis??

@alfaunits: Ne žali se na ništa, nego to ko zna zašto Benchmark cenzuriše "f-u-l-l-u" (a ne cenzuriše "fool" i "full").

Haha, zaboravio sam na to, pomislio sam skroz drugo nesto :)

Nesto su uzmrčkali. Na 100km speedtest je bio 5-6ms a sada 13-16ms

Mislio sam da si ruznu rec koristio zaboravio da i neke normalne reci cenzurise ;)

Raspitivao sam se ovih dana ponovo za optiku, dobio sam zanimljiv odgovor,

Proširenje mreže je veoma dug i kompleksan proces, i zavisi od puno faktora koji nisu u nadležnosti Telekoma. Nemamo informaciju kada ćemo biti u mogućnosti da Vam ponudimo veću brzinu Interneta.”

“U pripremi su planovi za većinu naselja.”

U Srbiji će do 2020. godine većina korisnika imati brzinu od najmanje 50 Mbps, a polovina korisnika da ima konekciju od čak 100 Mbps ili bržu.”

Da li je realno da u jednom istom odgovoru napišu kako je uvođenje optike veoma dug i kompleksan proces, da su u toku pripreme planova za većinu naselja... A zatim u tom istom odgovoru su napisali da će do 2020. godine većina korisnika imati brzinu od najmanje 50 Mbps?

Pa lepo su ti napisali, ne znam sta tu nije jasno.
Postoje stvari koje ne zavise od samog mts, vec od drugih cinilaca u lokalnoj samoupravi, do dozvola za kopanje, ulasci u zgrade, sami projekti prvo koje radi Huawei ne mts itd, lepo su ti napisali, mada razumem tebe ti bi optiku sad i odmah, evo za 2 dana cu ovde pisati i postaviti shotove kako to radi kad mi instaliraju optiku.

Zavisi to i on mnoooogo nizeg nivoa vlasti... ne moze ni bez saglasnosti kucnog saveta da se uvede instalacija u ulaz, a kamo li sta drugo... el prezidente nekad a sad upravnik su veooooma vazni.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno