Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

OK..Hvala..a gde ce ti sve ovo u stanu biti smesteno..odnosno gde je ova prostorija

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Čemu tolika pitanja za kućne instalacije? Niti je svaki objekat isti, niti su svačije potrebe iste.

Kod mene je čvorište na tavanu i kroz zidove je razvučeno toliko utičnica po kući, da nemam switch da sve budu odjednom povezane. A i zašto bi bilo povezano, recimo, 4 utičnice u dnevnoj sobi.

Ne znam brate, ja imam osećaj da neki imaju fetiš na kablove i kanalice.

Pa dobro koze i ovako....kada se radi razvoj. Ipak se tu zivi treba da lici na nesto. Ne mora profesionalna instalacija ali kolko da se saktiju kablovi.

0d80b555a74bbc26d06ec7331585ba95.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ali kako će fotografija tvoje kutije da pomogne meni da sakrijem instalacije?
Ili moji bužiri kroz zidove da pomognu bilo kome? Mogu da pošaljem fotografije kad smo štemovali zidove. Možda nekome bude korisno :sarkazam:

Iskren da budem nikad nigde nisam video LAN instalaciju u kuci pa mi je zato interesantno kako su ljudi sa foruma uradili kod sebe. Ja nisam kopao nista pustio sam kablove ispod lajsne.
Dok se smaramo i cekamo da lelekom pusti famoznu optiku za mase....

Мени је било лакше да ми провуку каблић уз лајсну до собе и у полици у којој је одувек аудио техника, а сада служи за ИТ опрему, сам повежем и GPON и пријемник. Једино сам проследио UTP кабл до рутера који је код компа, можда је време да преаранжирам све. ;)

Optičko vlakno je krto i lako se lomi tako da je bolje što manje da se savija po kući i da što pre pređe na utp. Predpostavljam da oni stavljaju ONT tako da se optičko vlakno što manje vidi i da je što manje izloženo ukućanima.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Наравно али је код мене тесно код улазних врата а ионако су лепо провели кабл и избегли све могућности ломљења. Ем бих морао да доводим струју ем да сместим гомилу уређаја ем да брљам по тек окреченом предсобљу ем ми је овако све пред очима. ;)
До полице у соби је дошао онај јачи кабл који је ишао кроз степениште и ходнике и ту пребачен на онај тањи који иде у уређаје.

Dali uvodjenje optike u stan otprilike izgledao kao na tom snimku?

Kod mog provajdera ,rade kanalice celom duzinom ,od vrata ,do uticnice ,kada sam pitao zbog cega je tako ,kazu da je opticki kabal ,osetljiv i lako se osteti.

nije bas toliko krto opticko kablo, postoje procedure kod savijanja ali generalno moze doci gde korisnik pozeli, a tu i stavljaju...

Moze jedna konsultacija.

Trenutno koristim VDSL 50/2 i sa tim sam skroz zadovoljan. Sinoc je bio decko iz telekoma da pita za saglasnost za uvodjenje optike u stan. Lokacija je Mirijevo. Pa je moje pitanje da li prelazak sa vdsl-a na optiku mene uslovljava na paket 150/20 jer mi on ne treba, ili oni meni sada putem optike mogu da ponude moje brzine koje sam imao i do sad i sa kojima sam i zadovoljan kao i cenom takodje?
Drugo pitanje je savet svih koji su vec izvrsili ove radove, gde je najbolje mesto da se postavi oprema?

Hvala unapred.
Komso u kom si delu Mirijeva.

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Da li iko zna koju opremu model/brend montira telekom? Pa jel moguce da to u call centru niko ne zna ili nece da kaze?!?

Ako imaš broj tehničke podrške oni ti možda mogu reći. Call centar nema dodirnih tačaka sa tehnikom, mogu možda samo da te upute koga da pitaš.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Vec je neko pisao ranije koji je ruter dobio ,vrati se malo unazad ,ja imam huawei hg 8546m ,verovatno i oni nesto slicno daju

Kvalitetan ruter od cca 25eur

Milivoja Perovica :)

Ti?
Ja sam gore na okretnici 27e 79. Meni rekose iz call centra radovi u toku im pise u sistemu za moju zgradu. A radovi zavrseni u novembru prosle god... Kao stavili me na listu zainteresovanih.

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Blok 45, MTS optika u zgradi, optika uvučena u stan i od njih dobijam informaciju da je najveća moguća brzina 150. Ne postoje tehničke mogućnosti za veću brzinu. Da li je još neko imao ovakvu situaciju?

Blok 45, MTS optika u zgradi, optika uvučena u stan i od njih dobijam informaciju da je najveća moguća brzina 150. Ne postoje tehničke mogućnosti za veću brzinu. Da li je još neko imao ovakvu situaciju?
Jedino ako su vas 350 vezali na 1 vlakno!!!!

vec imas neki paket preko optike ili optika jos nije u funkciji?

Sent from Galaxy S8

Pusti im mail na zvanican mail za podrsku sa tim pitanjem...
Najverovatnije se neko zabunio a ako stvarno nisu isprojektovali da mogu da ti pruze vecu brzinu preko optike :lupko:

Sad sam zvao mts da pitam jednu stvar kakve veze ima fiksna linija sa optikom odgovor ne možete imati optiku ako nemate fiksni telefon .Lopovi ja sam odjavio fiksni ima već 4 godine tako da me nece zanimati optika uvode u živka davidovica .

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno