Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Treba neki zakon da im zabrane pakete usluga sa obaveznim uslovima bilo fiksni/kablovski tv ili naplata odrzavanja. To je kao da odem u radnju da kupim tv, a oni me obavezu da moram uz to i mobilni da kupim, jer ne mogu tv da mi prodaju bez mobilnog.

Znaci mts optika moze samo ako se uzme "triple play" paket? Samo internet nemoze?

Negde ne moze jedna usluga bez druge, npr. ne moze internet bez kablovske tv (osnovna, nekoidrana) na RV jer ide "slobodan" digitalni i analogni tv sugnal (a radio zaboravljamo). Kod telekoma bi naravno mogao internet bez telefona ali nece tako da puste...

Uvek mogu da kažu da prodaju uslugu FTTH, cena je xxxx, a pored interneta, gratis dobijaš i fiksni telefon i televiziju.

Kod mene su danas u dvoristu bili da povezu optiku u kutiju koju su montirali neki dan, a sutra dolaze da mere brzine na tome pa cu pokusati da snimim telefonom ako dozvole koliko moze da ide link koji pustaju na testiranje.

Inace upitanju je dvorisna kuca u Centru u Pasicevoj ulici, a zavirio sam u kutiju i tamo ima mesta za jedno 40 korisnika, pitam ga ja sto ima toliko kaze da ne zna kao u fazonu valda ce odatle dalje da razvlace po ulici i da prikljucuju druge korisnike. A pitao sam iz razloga jer sam ja sam u dvoristu koji ima MTS VDSL 50/8 a dvojica komsija imaju kod SBB Trio pakete.

Probaj da napravis kakvu sliku ove kutije, mozda je splitter unutra.

Treba neki zakon da im zabrane pakete usluga sa obaveznim uslovima bilo fiksni/kablovski tv ili naplata odrzavanja. To je kao da odem u radnju da kupim tv, a oni me obavezu da moram uz to i mobilni da kupim, jer ne mogu tv da mi prodaju bez mobilnog.
U ovim slučajevima (fiksni kod mts-a, tv kod kablovskih distributera) su tu u svrhu troškova održavanja mreže.

Čak i da se takva praksa zakonski zabrani, cene bi ostale iste, samo ta stavka ne bi bila vidljiva.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Теоретски може да се укине неко везивање, практично ништа од тога јер би цене биле исте. Као што је написано, код кабловских и није у питању аналогна него одржавање. А да ли бих ја могао да купим чоколаду у продавници али да тражим да ми не наплаћују папир у коме је? То би исто могло да се рачуна као везана услуга. Да се то не би дешавало, цена је једна па то могу да примене и код кабловске. Цена интернета је збир досадашњег одржавања и интернета а телевизија је ту ко хоће а и ко неће.

Imaš i FTTx operatere koji nude recimo:
- Samo internet
- Internet + TV
- Internet + TV + Fiksni

Dzaba sam ih juce cekao da dodju, ili sam ih omasio kada su bili ili nisu ni dosli da testiraju brzine na linku. Mozda u ponedeljak budem bolje srece pa ih upecam na testiranju.

Evo jedne informacije oko cena.

Cene će i kada se masovno krene biti ove sa flajera, medjutim, kao i za telefoniju, biće procentualnih popusta. Oni retki koji već imaju će moći novi ugovor da potpišu.

Login za ONT koji sam ostavio pre neki dan više ne radi, ne radi ni onaj za obične korisnike telekom:telekom.

Cene će i kada se masovno krene biti ove sa flajera, medjutim, kao i za telefoniju, biće procentualnih popusta. Oni retki koji već imaju će moći novi ugovor da potpišu.

Bice bice dok kinezi ne vude da niko ne uzima opticke pakete, pa ce da bude ribanje sa vrha i urgencije po hitnom postupku za izmenu cenovnika. Vec vidjeno toliko puta kod nas.

Meni uopste nije jasno, zasto neko i dalje misli da ce cene biti nize...pa taj isti telekonj i dalje naplacuje call ID za fixni :S:

Kakvi procentualni popust na telefoniju? Jedino fixni i nema popuste, osim za OSI grupe :)

Meni uopste nije jasno, zasto neko i dalje misli da ce cene biti nize...pa taj isti telekonj i dalje naplacuje call ID za fixni :S:

Naravno da ce biti nize cene kada vide da broj ljudi koji uzimaju optiku je statisticka greska, a svi smo mislili da mobilna telefonija(mts) nikad nece postati postati pijaca da mozes da se cenjkas za cenu a do pre koju godinu bilo nezamislivo pa kada je otisao znatan broj ljudi kod vip-a i telenora onda je sve moglo tako ce biti i sa optikom zivi bili pa videli, niko nije lud da da onolike pare ulozi i vidi da se nevraca i bude statican pogotovu kinezi :)

Ja licno, ne verujem da ce cene biti manje ! ...na kraju, docekacemo i 2020-tu god. pa cemo videti ;)

Ja iskreno ne vidim razlog da prelazim sa VDSL 50/8 na optiku , jedina prednost koliko vidim je niz ping i to je to + moram da premestam kablove ako ne budu hteli da mi razvuku optiku do stekera od telefona

Mene licno zanima veci upload, otvoreni portovi

niko nije lud da da onolike pare ulozi i vidi da se nevraca i bude statican pogotovu kinezi :)

Apsolutno nisu ludi to si lepo rekao, i tu je ono malo "ali" sto devojci srecu kvari. Vrlo verovatno u ugovoru ima neka klauzula koja garantuje odredjen profit za taj ulozeni novac za odredjen broj vremena, a ako se to ne ostvari postoje odredjeni penali koje ce Telekom da snosi. Npr. braca kinezi dobijaju odredjen procenat akcija Telekoma kao penal, ili mozda cak i ceo Telekom uz jos neku nadoknadu ( i onda ih npr Telekom koji realno vredi lupam 2milijarde evra kosta recimo milijardu i 500 milki, onda oni to lepo prepordaju KKR grupi za miljardu i 750-800 miliona[solidan profit za skoro nikakav trud i znoj]) i voila, gleee, "etoooo odee Telekom igrom slucaja" . Al otom potom, zivi bili pa videli

Poslednja izmena:
Nije Telekom kilogram jabuka pa da može tako da se kupuje, prodaje.

Meni odgovara da pređem sa 50/8 na 150/20. Future proofing u najmanju ruku.

Vidim u Kuli polako izlaze neke ponude, ali nisam upucen da li su ubacili optiku

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Evo i ja sam uveo danas...

Nema sta da pametno da se pise, odlicno sve radi, bez ikakvih problema. Prodisao sam posle dosadasnjih ~15 Mbita na ADSL-u. I u odnosu na kablovsku (bar kod mene, Radijus Vektor) je drasticno drugacije, nema nikakvih razlika zavisno od doba dana ili bilo cega drugog. Uvek zakucana brzina i konstantan ping.

Osim sto cena nije najpovoljnija, nemam zamerki stvarno. Koliko sam slusao o toj optici i eto, dodje konacno :).

Bilo bi lepo da i ponudu za televiziju malo unaprede, ovo trenutno me nikako ne zadovoljava, posebno sto nema SK.

Ne vredi da zovete i da se dogovarate bilo sta, dok ne dodju sami na vrata sa ponudom - nista. Samo se prave ludi i klimaju glavom, a nista se ne desi. Ne zovu i ne dodju nikad. Dok sami ne odluce kad je to :).

Poslednja izmena:
Ivane da li si uzeo i tv?
Ako si uzeo tv objasni kako to funkcionise, kako je sta spojeno, sta ima od aparature...
Da li samo jedan tv podrzava ili moze i na vise tv bez doplate d ase gleda?
Kojim kablom se ide od ONT do tv?
Sve do u detalje u vezi tv, za internet nam je vec jasno da dobro radi ali da cena korisniku mast vadi...

Ajd slikaj instlaalciju od ulaza u stan do rutera
Ivan[emoji768 je napisao(la):
;5547422]Nisam uzeo tv, pa ne znam ništa, sorry...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Vrh Dno