Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

@lega99, Hos sendvic? :D
p.s. nisam izdrzao, sorry
Inace razumem i jednu i drugu stranu. I ovi sto kukaju za katastrofalno stanje su u pravu (donekle), a i da se apsolutno nista ne radi, takodje nije tacno. Imamo (kao i svaki narod) i mane, i vrline, i strucnjake, i *****e. Balans je malo poremecen, ali to se desava. Meni je sve jedno da li ce me jasiti svoj ili tudji tajkun (globalizacija je cudo: drzave i nacije skoro i da ne postoje, mislim nebitne su za liberalni kapitalizam), jer ne zelim da me jasi bilo ko. Tako da te vase rasprave o tome koji je jahac bolji meni su i smesne, i tuzne.

Poslednja izmena:
Jel ima neke novosti za Karaburmu, konkretno Visnjicka ulica?

@Caridze,

Nije tu poenta ko ce da me jasi, poenta je da nam je tudje uvek sladje, ja sam preziveo rat, radio sam 12h svaku noc u erc-u da bi ovaj narod dobijao plate i pare da jede, kao zasluga za to firme su nam unistene, dobili smo otkaze nbez ikakve nade za buducnost, najmodrnija oprema je unistena ili rasprodata u bescenje.. Nije ni to bitno bitno je sto covek prodaje tezu o ustedama i i iznajmljivanju objekata a to u realnosti niko nece iznajmiti.
Nocas citam termoelektrane koje su branjenje od poplava sad su u planu za zatvaranje a struja ce da se uvozi preko ko zna koliko posrednika, neki gradovi vec traze da samostalno uvoze struju.
Citam o famoznom toplovodu TE-Obrenovac ---> Beograd, projekat kojije pre 39 godina proglasen gluposcu i neispaltivo, kako sad odjednom to nije glupost, nek mi neki masinac termodinamicar objasni nepristrasno kako to sad nije glupost.
Narod kaze za neke ljude puni su ideja ko zaba dlaka, imaju poneku ideju ali ta ideja je glupost
Da li je normalno da GSB beograd vozi a izmisljena firma Bus-Plus naplacuje i tako 1000x izmisljenih firmi i agencija...

Aj kad si o offu pisao da se nadovezem i odgovorim ti na ono sto znam.
Nije normalno da GSP(ne B) Beograd vozi a da Bus plus tj. zapravo firma Apex(bius plus je naziv programa/kartice) uzima masne pare, to bi bilo sredjeno tj. Apex bi bio izbacen iz posla ali ima jedan problem, potpisan ugovor je na 10 godina i ukoliko bi doslo do raskida istog po zelji GSP-a tj drzave isti bi bili debelo isplaceni od strane drzave jer su jednostrano hteli da raskinu isti, a to bi sve nas beogradjane skupo, skupo, ali zaista skupo kostalo, ne smem da pisem koja bi to cifra bila ali veruj mi da je milionska i to po vise osnova sto za prekid ugovora, sto za neostvarenu dobit... itd, itd...
Ovi sad bi najradije(tj hteli su pre par godina) da sklone Apex iz GSP-a ali iz ovih razloge ne mogu.
Krivi su oni predhodni koji su ih doveli ali ne bih o tome pisao iz vise razloga jedan je politicki(zabranjena je politika na forumu) drugi je pravne prirode.
A za toplovod ne znam nista nisam ni iz te struke a ni firme.
Ali ovo sve nema veze sa kvalitetnijim internetom.
Dakle, izvinite za off, samo sam hteo coveku da objasnim zasto paradoks i zasto se ne resava isti.

IMG_20171129_192052.jpg

IMG_20171129_182445.jpg

Novi Sad

• Like
Reagovanja: M J
A sta bi ovo trebalo da bude, kao neka mini centrala za optiku?
Na zutoj traci pise "Telekom Srbija".
d8fbbe7fb49d5dddf4477024004bf0f1.jpg

istureni stepen
@slepibrat - ne znam gde je, nasao sam sliku na drugom forumu :)

Istureni stepen je za xDSL, ovde je povezana optika unutra.
Ili se isto zove kao i za xDSL, istureni stepen ili kao sto rekoh mini centrala.

To je Optical Distribution Frame, ne znam prevod tacan na srpski, sluzi da se ostvare neophodne interkonekcije izmedju optickih kablova... prosto receno sahte su premale i nezgodne za rad pa se stavljaju ovakvi kabineti kako bi se olaksao posao... :)

Onda naleti sivi kamiJon crvene boje i nema neta ko zna do kada... a ne mora ni kamiJon, moze i aVto bilo koje...

To je Optical Distribution Frame, ne znam prevod tacan na srpski, sluzi da se ostvare neophodne interkonekcije izmedju optickih kablova... prosto receno sahte su premale i nezgodne za rad pa se stavljaju ovakvi kabineti kako bi se olaksao posao... :)
E to je to sto sam hteo da znam.
Hvala.

Danas radovi u Marije Bursac u Zemunu. Nemam puno detalja, iz kola sam pitao momke, da u pitanju je Telekom optika. Sličnu ekipu sam nešto kasnije video isto u Zemunu, ulica Karađorđev trg, ali tu već nisam mogao ništa da pitam.

Sent from my Tesla_SP9.1 using Tapatalk

mts оптичка мрежа стигла.
Град Ниш, локација: Радних Бригада (код војне болнице).

FfZGIlJ.jpg

bGc2aQD.jpg

bGc2aQD.jpg

Каблови до зграде иду подземно, из подрума. У питању је оптика до стана (FTTH).
У подрум нисам залазио. Јутрос око 10 су кренули са радовима, завршили су око 14:00.

Prilozi

• 20171202_123949.jpg
    20171202_123949.jpg
    927.3 KB · Pregleda: 171
mts оптичка мрежа стигла.
Град Ниш, локација: Радних Бригада (код војне болнице).

FfZGIlJ.jpg

bGc2aQD.jpg

bGc2aQD.jpg

Каблови до зграде иду подземно, из подрума. У питању је оптика до стана (FTTH).
У подрум нисам залазио. Јутрос око 10 су кренули са радовима, завршили су око 14:00.
A slikaj orman veliki u prizemlju zgrade

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

У приземљу je исти овакав мали ормарић као на сваком спрату а каблови иду из подрума.
Претпостављам да је тамо ''главни'' ормар. Мања зграда је у питању (петоспратница).

Немам кључеве од подрума, не могу да га сликам тренутно.

У приземљу je исти овакав мали ормарић као на сваком спрату а каблови иду из подрума.
Претпостављам да је тамо ''главни'' ормар. Мања зграда је у питању (петоспратница).

Немам кључеве од подрума, не могу да га сликам тренутно.
Kod mene je isto 5 spratova ali je veliki orman u prizemlju 1m x 0.5m a iz podruma do njega ce valjda tek da puste taj u podrumu jos nisu postavili ili ce mozda ovaj u hidniku biti glavni.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Zna li neko kada ce da se radi potez Skupstina-Pravni-Vuk?

Nis, bulevar kod pijace, pre 20 dana doslo. Samo malo ko zna u zgradi da dosla ta cuvena optika. :)
50d595b25a743901e8b3909dff6dfce4.jpg

Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

Evo i kod mene u zgradi (Niš, ul Narodnih heroja)
Veći ormarić u podrumu manji na spratovima, maltene sve zgrade u ulici su postavili za manje od nedelju dana.
d23cac4928fd70e94f127e34bf676fa0.jpg
5a46c64e52a89416ac156a6b647faa80.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mirijevo,na mom spratu,valjda je to,zavrsili prosli vikend
1b377578778bc9586f076cedb315873a.jpg

Sent from my KING 7 using Tapatalk

Izgleda kada vertikala zavrsava u privatnom delu podruma onda glavnu kutiju stavljaju u prizemlje zgrade.
Sto se tice krpljenja, kod mene su imali materijal i okrpili su mada je vrlo malo otpalo materijala ali su zato jadno zastitili kabl na ulazu u kutiju i nadam se da ce ih vratiti da poprave.

Da li neko zna od apratnih kutija da li postavljaju plasticnu kanalicu ili metalnu do stana. Verovatno plasticnu neku najjeftiniju.

Poslednja izmena:
Danas videh ljude iz Prolinka u februaru krecu radovi u mom kraju i u martu pustaju danas me startovali, popisuju pravne subjekte da im nude ftth od marta.

Ala će ovde sad biti olakšano neko na divlje da se nakači

Nazad
Vrh Dno