Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Malo prelistavajuci temu, kolega sa foruma je za optiku dobio Huawei hg8245h.
K'o sto kaze shaman, nesto mi cudno da se uzima ZTE oprema ako je sve ovo Huawei projekat :trust:

To su samo kutije. ZTE je uvek davao vise od HW za iste pare. Doduse slabije kvalitete :).

Nikad mi nije bilo jasno zasto nemaju u ponudi i neki uredjaj vise klase uz npr VDSL i sada uz optiku...
Uz ugovor od 24 meseca i npr doplatu od 500 dinara mesecno bi mogli da daju bas dobre uredjaje sa dual band wifi, mnogo kvalitetnijim signalom i nekim naprednijim opcijama npr ogranicenje protoka po korisniku.

Nikad mi nije bilo jasno zasto nemaju u ponudi i neki uredjaj vise klase uz npr VDSL i sada uz optiku...
Uz ugovor od 24 meseca i npr doplatu od 500 dinara mesecno bi mogli da daju bas dobre uredjaje sa dual band wifi, mnogo kvalitetnijim signalom i nekim naprednijim opcijama npr ogranicenje protoka po korisniku.
Tehnicar iz TS mi je rekao kada mi je menjao ruter da ih telekom placa 11e i nije cudo sto riknjavaju. Npr. NetNet u Nisu je mom klijentu postavio mikrotik nije nista specijalno ali je za red velicine bolji od svega ato ima TS

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Kod nas u Krusevcu je lokalni klinac ulozio svoj novac i napravio opticku mrezu ,i povezao se sa par gradova u okolini.Osnovna brzina mu je 40/4,za 1000 dinara sto je po meni veoma dobra cena i ok brzina za ovaj novac. Ne mogu da shvatim da tako veliki igraci kao sbb i mts ,oklevaju sa optikom ,po meni namerno da bi iskoristili sve ,,blagodeti,, sadasnje mreze do maksimuma.

Moze im se. To je odgovor na tvoje pitanje.

Upravo tako, moze im se...
A svaka cast momku koji je krenuo da nudi optiku i to za odlicnu cenu od 1000 dinara za 40/4.
Kapa dole za hrabrost i odvaznost da se upusti u tako nesto pored svih velikih igraca.
Aj napisi i ostale pakete sa cenama koje nudi, ako imas info.

Kod nas u Krusevcu je lokalni klinac ulozio svoj novac i napravio opticku mrezu ,i povezao se sa par gradova u okolini.Osnovna brzina mu je 40/4,za 1000 dinara sto je po meni veoma dobra cena i ok brzina za ovaj novac. Ne mogu da shvatim da tako veliki igraci kao sbb i mts ,oklevaju sa optikom ,po meni namerno da bi iskoristili sve ,,blagodeti,, sadasnje mreze do maksimuma.

@goran1, da li je to u pitanju https://srbijadigital.rs ili Servis link - Goran Nikolić ?

Poslednja izmena:
U pitanju je Srbija digital,imas ga po celom gradu i po okolnim mestima ,mislim da ih ima i u Kraljevu.Tv im je 850 dinara i net 1090 40/4.Daje i tri meseca gratis.Pre par dana su podigli pakete duplo,jos nisu promenili na sajtu .Ovo je pre dupliranja ,kakvi i koliko paketi ce biti videcemo za par dana.
https://srbijadigital.rs/single-paket-internet-televizija/

58185f9e2829ddbbe459b4f8d141c856.jpg

ef02dc12f3fb2d8be327dd03780146e2.jpg

Stoji ovako vec jedno 3-4 meseca, ćorak... Novi Sad, kod Spensa

Nista strasno sve to stoji nekih 6-7 meseci u BG, totalna glupost a sve povezali sve odradjeno 100% samo jedan klik ostao i cao.
Def cekaju da vise zavrse pa da ponude odjednom vecem broju korisnika.
Moja teorija je da su mislili da kad krenu oni sa optikom da ce i ostali igraci da ubrzaju sirenje iste, ali niko nije to uradio prvenstveno SBB pa i ostali Orion, RV... da ne nabrajam dalje.
Nista nisu uradili i ovi sad odlucise na tenane i polako bez zurbe.
Sbb je samo malo povecao svoje brzine kad je i TS povecao upload brzine.

Kod mene tako stoji još od decembra prošle godine. U call centru i ne znaju da je na toj lokaciji postavljena mreža, pa onda daju klasičan generički odgovor.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Upravo o tome i pricam da tako stoji u BG duze od tih 3-4 meseca i nikom nista, objasnio sam i zasto je to tako.

Jagodina. Sve je uvezano obidjem ih da pitam. Nemanu ni jednu jedinu informaciju osim da se ceka.

Ako im cene budu onakve, neće morati ni da urade taj jedan klik pošto sumnjam da će imati mnogo pretplatnika na fiber. Ljudima masovno treba jeftin net da pristojnom brzinom. Do 50mbps za oko 1000-1500 dinara i to je to što se tiče potražnje. 30,40 i više eur za net neće da daje 90% korisnika u Srbiji.

Evo ja da pojasnim: Jedna ekipa zavrsava optiku do zgrade (kao sto si video na slici).
Onda telekom mora da pusti u rad to cvoriste, i onda da druga ekipa (po dogovoru i ugovoru sa musterijom) dolazi da ti od tog cvorista ka tvom stanu postavi optiku do stana.

Sve u svemu, da ceka se duze vreme posle postavljanja cvorista, zasto ne znam. Znam da su manje firme (kao npr orion) daleko azurnije sto se tice ovoga, pogotovo ako je u pitanju vise stanova koje mogu da pridobiju. Zasto telekom odugovlaci, ko ce ga znati.

Jagodina. Sve je uvezano obidjem ih da pitam. Nemanu ni jednu jedinu informaciju osim da se ceka.

Upravo sam o tome pisao, ceka se da se odradi jos prikljucaka pa onda ce da puste odjednom vecem broju korisnika, a automatski i smanjiti trenutne cene koje vaze sad za neke test korisnike.
U tome je caka i to nece sve biti pusteno pre septembra-oktobra ove godine.
Tada ce izaci novi cenovnik i pusti ce pakete onima koje su do tada povezali a bice ih poodosta u tom trenutku u odnosu na pocetak ove godine ili sada.
Prvobitno je bio plan do decembra 2017 da se pusti zato se i islo sa agresivnom kampanjom ako se iko seca, i onda su promenili odluku videvsi da ostali igraci ne sire ftth i pao je dogovor da je korisnije da se odradi sto vise prikljucaka potencijalnih na adresama pa onda da se smanji cena i ponudi sto vecem broju korisnika odjednom jako jeftin i kvalitetan ftth.
Ako im cene budu onakve, neće morati ni da urade taj jedan klik pošto sumnjam da će imati mnogo pretplatnika na fiber. Ljudima masovno treba jeftin net da pristojnom brzinom. Do 50mbps za oko 1000-1500 dinara i to je to što se tiče potražnje. 30,40 i više eur za net neće da daje 90% korisnika u Srbiji.
Vec sam u gornjem postu objasnio dal ce i sta ce i za cene i za pustanje ftth u akciju.
To je to do kraja ove god ce biti pusteno i manje cene da ne kazem da razmisljaju drasticno manje cene da puste od trenutno aktuelnih za ftth.

Upravo o tome i pricam da tako stoji u BG duze od tih 3-4 meseca i nikom nista, objasnio sam i zasto je to tako.
Ja mislim da je drugi problem u pitanju... Uvođenjem optičke infrastrukture, u Srbiji će postojati jedna ili dve centrale i svi optički kablovi vode ka tim lokacijama. Veoma je moguće da pojedini delovi grada (pa i delovi Srbije) još uvek nemaju vezu ka tim centralama i da kada se povežu tek tada mogu da ponude usluge.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Tacno, mali broj njih te dodju kao testeri, pisao sam o tome.
Za sad nema novih prikljucenja.

Pa cekaj, gde je logika da testeri placaju skuplju cenu a posle da bude kao niza.

Ako znas koje ce cene biti, daj, pa da uporedimo sa ostalima...

Pa cekaj, gde je logika da testeri placaju skuplju cenu a posle da bude kao niza.

Ako znas koje ce cene biti, daj, pa da uporedimo sa ostalima...
Pa nisu oni bas testeri, vec je jedino njima ukljucen ftth u Srbiji a preko TS optike.
Nisi razumeo ili se ja nisam bas najbolje izrazio.
Dakle, oni su obicni korisnici ali su prvi koji imaju mogucnost da koriste ftth od TS.
Vec neko vreme unazad.

Shvatam ja sta si hteo da kazes, ali mi je apsolutno nelogicno da, ako su oni vec prvi, i sve to nije zazivelo, sad ce kao da smanje cenu.

Orion kad je pocinjao na nbg ako se ne varam bilo je zgrada sa 1gbit za 1250 din.

Ne bunim se ako stvarno smanje cenu ali onda bolje da nisu izlazili sa ovom uopste u javnost, makar i preko flajera.

Vrh Dno