Šta je novo?

Kvalitetan gaming mis

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
E ljudi citao sam teme tu po vasem forumu, i sada sam pao u veliku dilemu. Zelim da kupim mis do 100e, znaci najbolje za te pare. Imam G5 trenutno, a ujedno sa njim i palm grip tako da trazim veci mis, koji je tezak...(ali kontam da svi skuplji imaju tegove).
Hteo sam da uzmem Kone+ ili Sensei...ali sam citao ovde da imate velikih problema sa Kone+ modelom, tako da nista od toga. Mnogi mi kazu da se ne zezam i uzmem Razera nekog, ali nisam nasao dobar mis koji mi odg. Naga mi se nikako ne svidja zbog gomile dugmica, a Mamba mi je do j...ali je problem sto je skupa. Uz taj mis bih hteo i podlogu od iste firme.
E sada, kakva su vasa iskustva sa Sensei misem, ili da li preporucujete neku bolju Razer opciju ili nesto trece.
Hvala vam unapred.

A senzor inače treba da bude tačno na sredini miša, tako da ni jedan ni drugi ne valjaju. Isti problem i sa g300 kojem je senzor takođe pomeren u pm... Izgleda namerno osakaćuju neke proizvode da bi im se neki drugi modeli podjednako prodavali... strašno...

bump. moze takodje da se proveri da li je g400 bez predikcije po transparentnoj nalepnici sa ispisanim logitech... stare verzije imaju samo obicnu nalepnicu, mada su verovatno svuda sad samo nove verzije. ja danas kupio u emiju za paprenih 4600 din, kada sam ostavljao depozit za komp. video sad da ima i dosta jeftinije... komedija je sto sam hteo g300 jer je g400 ruzan kao djavo, i uzeo 400 greskom. sudeci po komentarima, verovatno sam onda imao srece sa jednim od najboljih gaming miseva, pa cak i po toj ceni... uzasan je skol, deluje jeftino i ergonomija je za moj ukus vrlo diskutabilna jer sam vise navikao na inteli, al ajd...

evo ovako uzeo bih neki od ova dva misa LOGITECH G300 ili MICROSOFT SideWinder X3 prvenstevno za cs,i zanima me koji je bolji i zasto,i isto tako me zanima nemoj da uzmes ni jedan jer nevaljaju za cs iz tog i tog razloga? :) ,ako moze bez odgovara tipa uzmi taj i taj ovaj nevalja i tako to,znaci samo ova dva dolaze u obzir :)

Poslednja izmena:
Sto se oblika tice prednost dajem X3 (G300 sam prodao bas iz tog razloga, oblik mi najvise nije lezao), a sto se senzora tice X3 ima laserski adns 6010 (max tracking oko 1.5 m/s), dok G300 ima opticki adns 3050/3055 (max tracking oko 4 m/s). Izbor se svodi na to koji ti oblik vise lezi (najbolje da probas pre kupovine) i koliko cm po podlozi vitlas misem da bi u igri napravio okret od 360 stepeni (dakle kojim sensitivity-em igras). Neka solidna podloga se porazumeva (ona dosta utice na tracking, tako da brojke koje sam izneo mogu da variraju u zavisnosti od podloge).

P.S. Zaboravih poziciju senzora, kod X3 je centralno postavljen, dok kod G300 malo dole i desno.

Sto se tice velicine bitno mi je samo da mis nije mnogo mali,jer imam malo vecu saku pa ono daj boze da X3 nije mnogo mali :) sto se tice sensitivity-ja trenutno koristim Logitech G3 1600dpi i u win 6/11 dok u igrici negde oko 1.5,podlogu imam Steelseries Qck+ valjda ce biti dovoljno :D

probaj logitech g400. nesto mu je skocila cena u poslednje vreme ali mislim da bi dobro lezao u vecoj saci. ja sam ga kupio i stvarno je dobar, iako dosta neatraktivan, ali to je najmanje bitno kad sa nekim "razgovaras" preko nisana. :) mozes da menjas dpi u toku igre, i uopste radi se o nasledniku legendarne serije koja je u rangu sa intelijem po statusu u gaming zajednici. svi ostali misevi imaju neke specificnosti i mane, ili previsoke cene. ovo je bas ono pure gaming mouse. sto se tice ergonomije najbolje je da probas ali neki se zale da im je g300 nezgodan zbog simetricnog dizajna i claw gripa koji umara kod duzeg igranja. naravno ako si levoruk zaboravi g400.

Poslednja izmena:
Nisam levoruk,ali je problem u tome sto ja kad uzmem g400 ili recimo mx518 imam osecaj kao da sam levoruk totalno neki cudan osecaj dok drzim ta dva misa uopste ne mogu da ga "osetim" :D

g300 nema lepo centriran senzor i meni lično je neupotrebljiv zbog toga. Koristim claw grip, kao i g400 i navikao sam se na njega posle nekog vremena. Ne bih ga menjao ni za jedan drugi sem g400 u telu CM storm spawna ili xorneta... naravno, zbog claw gripa. Sve preporuke za g400 inače. Osim oblika, koji meni lično ne odgovara najviše (ali daleko od toga da je situacija nepopravljiva) i malo bangavog skrola, miš je skoro pa savršen.

Treba mi miš. :D Ne igram se često, performanse na tom polju mi nisu važne, ali nisam hteo dotvaram novu temu.

1. Cena: 20-25 evra u vr' glave.
2. Žični USB optički miš solidne osetljivosti (dpi), točkić, dodatni tasteri nisu neophodni pored tri glavna. Poželjno je da točkić nema opciju da klikće levo i desno, jer mi ide na živce, kao ni da nema tastera sa strane miša, jer mi smetaju.
3. Pouzdan rad i kvalitetna izrada: da ne zayebava senzor, kabl da ne bude prekratak ili nefleksibilan, da ne bude mlitavih delova, kao ni previše tvrdih tastera (trenutno imam miša sa jako tvrdim srednjim klikom), da nema dizajnerskih i inženjerskih defekata, da nema neke nekompatibilnosti sa ostatkom računara (uključujući i softverske).
4. Da nije minijaturan (naročito da nije za laptop), štaviše, da je za nešto veću šaku.
5. Da ne izgleda gej(merski) sa nekim *****izmima po sebi.

Logitech kojeg već tradicionalno kupujem u tom cenovnom rangu ima najjevtinije žične modele i gomilu bežičnih.
Microsoft praktično ima samo IntelliExplorer 4 za koji korisnici imaju zamerki.
Od ostalih koje razmatram tu su A4tech, Coolermaster Xornet model, Saitek. Roccat, Razer i Steelseries nemaju ništa u traženom cenovnom rangu.

Nije problem ako je miš gejmerski, važno je da dobro radi u svim ostalim situacijama; nije problem ni neka druga marka pored navedenih, ako je model zadovoljavajući, ali posle korišćenja Pleomax, Gigabyte, Genius i sličnih marki, ne želim da razmatram neproverene marke.

Poslednja izmena:
sem g400 u telu CM storm spawna ili xorneta... naravno, zbog claw gripa.

QFT!

sta se desilo sa logitech filozofijom da se jedan senzor ugradjuje u razlicite oblike i da je oblik jedina velika razlika, kao sa mx300/500... kvalitet isti, performanse iste a za svakoga ima po nesto... da g300 ima g400 senzor i da je centriran bio bi apsolutni hit za sve claw gripere! a ne vidim da nesto mnogo stite trziste, g300 i g400 se vrlo malo razlikuju u ceni a po kvalitetu su nebo i zemlja.

Mis je jedno 50x lepsi od G400, ali zbog senzora sam ipak ostao na G400.

Btw, moze neka preporuka za jeftinu a dobru podlogu, i da bude sto manja, jer nemam mesta na stolu za neku ful gamersku.

One platnene od a4 tech-a su dobre
b1134857.jpg

A4tech x7 gaming. Mala je oko 300-400 (ja platio čak 200 pre nekih godinu dana), a velika 750, ali mislim da ti je velika prevelika. Podloge su odlične, velika je identična roccat taito podlozi, dolaze iz iste fabrike, samo je logo drugačiji, dok je mala ista (25-20cm), samo malko tanja. Vidi u smrdatronu ili em**ju, ja sam tamo nalazio. Najbolje platnene podloge koje sam imao, a imao sam ih solidan broj. Mislim da bi ti ta manja baš legla.

To je ova prva http://www.itsvet.com/tekst/a4tech-a4-x7-200mp-i-a4-x7-700mp/3577/

Super, tnx, svidja mi se ova mala! :)

ja sam kupio jos jednu malu a4tech podlogu ove nedelje za 250 din, fenomenalne su. ovu sam uzeo sad za lap top a stara pored desktopa mi jos traje ,super je a arcim je vec duze od godinu dana.

Takodje kupio sam i bezicni mis zbog lap top touch pad me ubija u pojam a i mnogo mi se znoje dlanovi na njemu, pa to nije za mene morao sam uzeti misa.
Trazio sam 10 dana misa i probao nekoliko modela.
imam dosta male sake.

Nisam nasao da probam Gigabyte Eco 500 ili Eco600 nazalost mada sam hteo njega.
Probao sam Logitech 525 apsolutno je fenomenalan i mislim da je najbolji ali je skup kao oci pa sam odustao.
Probao sam Genius traveler 9000 nije los ali mi je pretezak i lose izbalansiran pa sam ipak uzeo A4tech G7-400N-2
evo kako izgleda http://www.itsvet.com/tekst/a4tech-a4-g7-400n-2/5417/
A imate i ovde http://www.a4tech.nl/item.aspx?id=6926
Platio sam ka 1800din, mislim da sam dao par stotina preko cene ali mise nisam mogao da se cimam oko misa.
Mislim da je za te pare i klasu sasvim ok misonja, ima drajver sistem meni u kome mozete da podesite sve i svasta od raznih DPI 800-2000 pa sve do frekfencije, uglavnom jako lepo rade oba tastera i tockic, i na staklu ide bez prblema, baca domet iz druge sobe, stedi bateriju moze da se uspava ili da se iskljuci skroz na taster ima mesto za odlaganje malecnog usb prijemnika koji ima kontakte od bakra (zute je boje metal mislim da je to zbog kvalitetnijeg prenosa signala), plastika je ok mis je lakan i klizi super, oblik je sasvim udoban, dizajn lep, tockic je solidan i udoban, meni je to sve sasvim dovoljno. preporucujem

Mane: Jedna baterija i ne znam koliko ce da drzi, nov je videcemo, realna mana mu je da je klik za sada na tasterima standardno glasan, *** ja sam zeleo nesto tise, Logoteck 525 je duplo bio tisi ali isto toliko i skuplji :S:. Takodje A4Tech mis je mali ili srednje velicine, meni to odgovara ali vi sa vecim sakama ga probajte ipak.

Toliko

Nazad
Vrh Dno