Šta je novo?

Kvalitetan gaming mis

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
E ljudi citao sam teme tu po vasem forumu, i sada sam pao u veliku dilemu. Zelim da kupim mis do 100e, znaci najbolje za te pare. Imam G5 trenutno, a ujedno sa njim i palm grip tako da trazim veci mis, koji je tezak...(ali kontam da svi skuplji imaju tegove).
Hteo sam da uzmem Kone+ ili Sensei...ali sam citao ovde da imate velikih problema sa Kone+ modelom, tako da nista od toga. Mnogi mi kazu da se ne zezam i uzmem Razera nekog, ali nisam nasao dobar mis koji mi odg. Naga mi se nikako ne svidja zbog gomile dugmica, a Mamba mi je do j...ali je problem sto je skupa. Uz taj mis bih hteo i podlogu od iste firme.
E sada, kakva su vasa iskustva sa Sensei misem, ili da li preporucujete neku bolju Razer opciju ili nesto trece.
Hvala vam unapred.

Ja imam np+ koja je ultra hrapava i mislim da ima previše trenja. Goliathus je nešto slično tome, tako da bi glatkija platnena bila neka zlatna sredina, jer su sve platnene uglavnom sporije i od najsporije plastične, a ne bi bila ni previše spora.
Najbolje bi bilo da ispipaš obe pa da zaključiš sam šta bi ti više odgovaralo...

A za ove A4 tech sve pohvale. Imam i nju, identična je roccat taito podlozi, samo što piše a4tech, iz iste fabrike dolaze i sem logotipa nema apsolutno nikakve razlike... Da, sem što je mnogostruko jeftinija, a ona ti je negde po brzini slična bržoj goliathus podlozi. mala košta oko 200 dindži, a velika je bila nekad 400, potraži po radnjama, pa možda nađeš i za manje nego što je na onom gore linku. To ti je apsolutan best buy. Imao sam i taito, pa sam ga prodao, kad sam video te a4tech, pa sam uzeo malu za sebe, firmu, celu familiju.
Ja lično imam steelseries np+ koja je ekstra hrapava i ogromna, imam malu a4tech, gde mi je parkiran bežični i imam ednet gp20 koja je plastična podloga slična razer sphexu i lepi se na sto, a nju koristim za igre. Ali ako ne biželeo da imaš gomilu podloga već samo jednu, brza goliathus, taito ili ova a4tech ti je zlatna sredina, a od njih je najbolja a4tech jer je najeftinija, a kvalitet je kod svih apsolutno isti.

Poslednja izmena:
Meni najvise odgovara ona Goliathus koja je ogromna i na nju ide tastatura...jer nemam mnogo mesta na stolu. Cak i neka manja podloga je bila ispod tastature, jer ne moze da stane. :(

Ljudi pala mi je na pamet jedna ideja. :) Skupio sam pare za misa..i planirao sam DA Razer, ali mi je palo na pamet da sacekam malo i da uzmem Razer Mamba :) Da li je mis dobar? Mislim nije nesto svetleci i ne znam ni ja sta, ali mi se svidja sto je cordless. Kakav bi bio za moj palm grip?

http://www.razerzone.com/mouseguide/ergonomic/rightmouse

Kako kaze Razer, Mamba bi mi vise lezala...dok je DA skroz suprotno tj. claw grip.

Poslednja izmena:
Samo ti slusaj sta ti Razer kaze :D

Ljudi pala mi je na pamet jedna ideja. :) Skupio sam pare za misa..i planirao sam DA Razer, ali mi je palo na pamet da sacekam malo i da uzmem Razer Mamba :) Da li je mis dobar? Mislim nije nesto svetleci i ne znam ni ja sta, ali mi se svidja sto je cordless. Kakav bi bio za moj palm grip?

http://www.razerzone.com/mouseguide/ergonomic/rightmouse

Kako kaze Razer, Mamba bi mi vise lezala...dok je DA skroz suprotno tj. claw grip.

Ma jedino ako si lud. Kupi taj DA i pevaj sledećih 5 godina. Ima da se smeješ ovima što daju 100+ evrića za pacove svaki dan, dok ti taj DA šljaka. Lično da vam kažem sve više razmišljam da prodam ovaj Kone+ i da se vratim na DA. Nije da Konetu nešto fali ali od njegovih 70 miliona opcija samo koristim promenu DPI-a i jednom u 3-4 meseca promenim osvetljenje na mišu.

DA nije claw, nego je palm miš. Ne slušaj gluposti sa Razer sajta. Nikako bežični miš za igranje, šta god da ti neko kaže u vezi laga. Uzmi DA i pevaj, uzmi mambu i baci pare, jer mamba koristi philips twin eye pln 2032 laserski senzor koji ne može da se poredi sa avago s3888 koji je u DA. Ne znam koji put to već pominjem ovde...

Bumbare, izgleda si ti zaista neki šaljivdžija...

Ja mu vise pomagao ne bih. Pocinje da lici na trolovanje.

Zasto to svi misle...samo sam jako komplikovan sto se tice kupovine. Zelim da kupim najbolje za pare koje imam. Ako mislite da je DA najbolja opcija OK. Samo mi recite da li da uzmem obicnu ili Black verziju... i mozete zakljucati temu. Da ne bi bilo da troll-ujem.

Ja mu vise pomagao ne bih. Pocinje da lici na trolovanje.

Slažem se.

Bumbare, od mene kompleksniji po pitanju prostudiranja teško da možeš biti, ali ja nisam otvarao temu, postavljao pitanja za koja sam odgovore mogao da nađem i preko gugla, dobio gomilu odgovora, a pored toga i onda postavljao druga pitanja koja potpuno negiraju postojanje prethodno datih odgovora. Zato i meni ovo smrducka na trolovanje i zato verovatno svi to misle.

Naučio sam dosta toga o miševima putem već postojećih tema, a nisam ni na jednom forumu postavio nijedno pitanje. Toliko informacija već postoji da ne vidim razlog da postavljaš ista i ista pitanja, na koja već postoje gomiletina odgovora svuda po netu.

Dobio si više linkova sa sjajnim i sveobuhvatnim informacijama u vezi miševa i svih tehnologija koje stoje iza njih, ali sumnjam da si pogledao ijedan od njih, a tu bi našao maltene sve odgovore koji su ti potrebni i mogao bi sam da doneseš odluku šta tebi zapravo treba i odgovara i šta valja, a šta ne.

Da ne pominjem kako i na ovom forumu imaš nekoliko tema u vezi izbora novog miša, gde si sve ovo mogao da pročitaš i bez otvaranja nove teme, ali ti kao da želiš pažnju, a ne pomoć i konkretno znanje koje nisi mogao da pronađeš uz pomoć gugla.

I za običan i Black DA sam ti takođe rekao, ne mogu da verujem da postavljaš ista pitanja iznova i iznova...

Sve što te zanima, ali i daleko više od toga, već odavno postoji na netu i može se izguglati za nekoliko sekundi, ali tebi to očigledno nije dovoljno, već želiš, gotovo sadistički, da ti drugi sve sažvaću umesto tebe, što smo i uradili ovde, ali ni to ti izgleda nije dovoljno :hair:

Moderatori, dajte lock za ovu temu, moliću ljubazno... Ovo je otišlo već predaleko...

Poslednja izmena:
Nema frke, samo ne moraš da siluješ forum ako već možeš da izguglaš istu stvar za par sekundi.

Izguglaš regular vs black DA itd i naći ćeš već uglavnom sve što te zanima i više od toga.

Ako baš ne nađeš ništa po netu u vezi toga što te konkretno zanima, onda pogledaš prvo da li već ima otvorena tema ovde na forumu, pa postuješ tu pitanje, a ako nema, onda otvaraš novu temu.

Ovako na forumu imamo 16 istih tema pod različitim naslovima.

Inače, dobio si već odgovor na ovo sa Black i regular DA i sva druga pitanja koja si postavljao, samo te izgleda mrzi da čitaš pažljivo, pa pitaš ponovo, što mislim da nije u redu i korektno. Onda svi ljudi koji hoće da ti pomognu ispadaju ovce...

Naos 3200 ima avago 3060 senzor, koji imaš u većini a4techova sada i ok je, ali ništa specijalno, pogotovo ne za te pare. Ikari optical ima isti senzor.

Ne bih ti preporučio da uzimaš miša spolja, prvenstveno zbog garancije, jer su miševi danas relativno kvarljiva roba, s retkim izuzecima, kao što je logitech, mada se i njima zavuče po neki propust u kontroli kvaliteta. Bolje uzmi npr g400, koji je superioran u svakom pogledu, pa i ceni, u odnosu na sve što ima na tržištu, jedino mu je razer DA parnjak, ali uz dosta manjka opcija u softveru, većom cenom i generalno dosta lošijom razerovom kontrolom kvaliteta... u prevodu razeri se dosta češće kvare od logitecha, ali sve zavisi od korisnika i kako se on ophodi prema mišu. Nekom će razer trajati godinama, a nekom 6 meseci. A i s 3 god garancije za logija ima da pevaš samo. Po meni je g400 najsavršeniji miš na svetu trenutno, s bagatelnom cenom, ali i logitech tradicijom kvaliteta i trajnosti uređaja. Svaki logi proizvod, pogotovo miševi, u proseku mi traje minimum 5 godina... pa i duže... Sve preporuke po ko zna koji put za g400.

Inače, kačio sam i u ovoj i u drugim temama liste sa svim miševima i njihovim senzorima i specifikacijama, ali izgleda da ljude baš previše mrzi da čitaju...

Videću da napravim nešto što može da se stavi u sticky...

Poslednja izmena:
To za kvalitet logitech miseva mogu i ja da potvrdim. Mx510 sam koristio 7 godina i dan danas radi savrseno, iako sada ima 9 god, samo mu je spoljasnost strasno propala od koriscenja. Pre 2 god sam probao DA na sat vremena i njegov oblik mi je toliko legao da sam morao da se priviknem na svoj mx510, zvuci glupo ali istina je. Mesec dana posle toga sam pazario DA i veoma sam zadovoljan istim.

@Kobayashi Maru

Procitao sam te spiskove sto si postavio i trenutno trazim neki opticki ali da je i spoljasnot privlacna, sad razlika u ceni od par 1 000 mi nije problem, ne zagledam bas toliko u cenu nego pored kvaliteta trazim i izgleda da lepo cuci na stolu

Razumem te u potpunosti, samo mislim da nije pametna ideja poručivati miš iz inostranstva, jer je to generalno kvarljiva roba, pa ako te nešto bude zezalo, ima ili da se načekaš ili da gledaš da pazariš novi miš. Mionix mislim da poseduje ok kvalitet izrade, ali ne nudi ništa revolucionarno po pitanju tehnologije, softvera itd. avago 3060 koji koristi naos 3200 ima i svaki drugi a4tech. Moj prvi predlog što se tiče kvaliteta izrade, senzora, softvera je svakako g400, jer je bez premca, pa čak i da košta 100 eura, a kamoli ovih 30tak koliko košta. Moj drugi predlog bi bio razer DA, koji je proverena stvar. CM spawm ima oblik dušu dao za claw grip, ali ima sva tri užasna firmvera, pa sam morao da ga vratim, iako ima avago 3090 senzor, koji bi trebalo da bude najbolji na tržištu, ali nažalost, niko ga do sada nije ukrotio sa firmverom koji radi propisno i na 800 i na 1800 i 3200 DPI. Od kako je logitech izbacio g400 (koji koristi avago 3095 senzor) sa novim firmverom koji je izbacio predikciju, g400 je postao savršenstvo od miša. Jedino što meni lično više odgovara oblik CM spawn-a jer koristim claw-fingertip grip, ali navikao sam se i na g400, koji je palm mouse. Ali pošto je ta "mana" izrazito subjektivnog karaktera, jer bi meni lično legao neki drugačiji oblik, mislim da je g400 objektivno najsavršeniji miš na tržištu, a košta tričavih 30 evrića i ima 3 god garancije. Jedino bi, eto, mogao da ima drugi skrol, jer je ovaj već pomalo zastareo i malo tvrđi sa moj ukus.

Za one koji bi nešto osim logitecha koji hiljaju već godinama i želeli bi da uzmu nešto drugo za promenu, jedino mi pada DA i to je to. ja lično ne bih razmatrao nijedan drugi miš koji postoji trenutno na tržištu sem ova dva, jer su mi ipak preciznost senzora i generalni kvalitet izrade na prvom mestu, pa onda tek ergonomija, softver, pa tek onda dizajn, s tim da ni g400 ni DA ništa ne fali na polju dizajna.

A ako bi baš hteo nešto treće, gledaj barem da ima avago 3080 senzor (ima predikciju), jer ima veći perfect control i malfunction speed od avago 3060 i ostalih optičkih senzora. O laserima ne bih više pričao, jer imaju previše ozbiljnih mana da bi se koristili za gaming...

Pogledaj one spiskove i izvrši prvo selekciju miševa po senzorima. Onda izguglaj malo testove izabranih miševa, vidi da li imaju neke karakteristične mane, pa onda odluči šta bi ti najviše odgovaralo. Onda vidi da li imaju kod nas da se kupe ili kakva im je korisnička podrška ako uzimaš neki iz inostranstva. Neke firme će ti opušteno poslati novog miša, dok će te druge zezati i zavlačiti. Na kraju precrtavaš jednog po jednog miša i poslednji bi trebalo da bude pravi za tebe. Eto, to ti je moj neki predlog...

Ja bih od roccata bežao ko' đavo od krsta. Goru kontrolu kvaliteta u životu nisam video. Promenio sam jedno 5-6 kone + miševa za manje od godinu dana i ili su DOA ili im nešto rikne u roku od par nedelja-meseci. Retki su srećnici kojima miš potraje. Svi se po celom svetu žale na to, što možeš proveriti na maltene svakom forumu ili neweggu itd.

Imaju sjajan dizajn, softver, inovativni su do yaya itd, ali kontrola kvaliteta je NULA! Velika šteta. Ja lično nikad više neću kupiti nijedan njihov proizvod dok se ne uverim da su se doveli u red.

Ne znam koji senzor savu ima, jer mi se čini da još nije izašao u prodaju. Sve to u vezi savu-a deluje super na papiru, ali džabe ako ne znaš da li će ti miš trajati tri dana, nedelje ili tri meseca. Ja sam se toliko smorio iako sam svaki put bez problema dobio novi primerak, da sam posle 5-6 puta odustao i uzeo drugog miša umesto njega. Po meni je roccat još uvek veoma rizična kupovina, za sada. Javiće se sada ovde verovatno par forumaša koji će ti reći kako njima miš radi već godinu-dve super i bez problema, ali znaj da su oni retki srećnici koji su uboli ispravan i solidno odrađen primerak.

Ne sećam se tačno, ali mislim da mi je uvoznik kao u poverenju priznao da im je failure rate preko 20 posto i preporučio da uzmem nešto drugo umesto šestog ili ne sećam se više ni kojeg tačno primerka... što je katastrofa, iako će predstavnici roccat-a na stranim forumima verovatno pričati o nekih famoznih 1 posto ili tako nešto. Evo ti samo jedan primer http://www.gaming420.com/thread-1022.html Pročitaj komentare ispod testa.

Iako imaš garanciju od 2 god, a uvoznik za roccat (isti uvozi i razer) je veoma korektan i u veoma brzom roku dobijaš novog miša (prvog sam dobio posle manje od dva dana, a ostale maltene posle pet minuta, čim i pokažem šta mu fali i šta se pokvarilo), ali zaista frustrira da na svakih par nedelja-meseci nosim miša, cimam se i razmišljam da li će mi prihvatiti reklamaciju i da li ću dobiti novog miša ili ostati sa držačem za papir od 100 evra. Prov ode senzor, pa skrol, pa zeza senzor, pa opet skrol, pa ovo pa ono...

Samo da poprave kontrolu kvaliteta i mogu da postanu veoma ozbiljna firma...

Mada je meni lično izgled na poslednjem mestu... prvo ide senzor, kvalitet skrola, prekidača itd, ergonomija, garancija, korisnička podrška, pa tek onda izgled.

Poslednja izmena:
Ljudi evo da se pohvalim...posle 100 god napokon sam kupio misa. Razer DA bas kao sto sste mi i preporucili. Kupio sam obican a ne black jer je ovaj samo bio. Nasao sam ga na snizenju sa poklon USB razer od metala za 4gb. Odusevljen sam :)
Eto samo da se pohvalim, i hvala sto ste me trpeli toliko :D

i mene zanima ako je neko skoro kupio G400 koji PID ima. mada sam negde procitao da vise ne stavljaju PID, nego samo SN. uz neke slike pakovanja bilo bi idealno, a slobodno i gde je kupljen i koliko placen. ;)

PID: LZ149HG Trebalo bi da je druga verzija, prva verzija ima PID: LZ13333

Realno nema boljeg misa, a imao sam poprilican broj miseva i IMO 1.1, WMO 1.1, IMO 3.0, Razer neke starije modele, ove nove "napucane" a4tech, imao sam i razne logi, medju njima i MX500, MX510...imao sam kontakta i sa SS Xai i Kinzu...

Poslednja izmena:
To bi trebalo da bude to. Valjda svi preko 1.333... su oni bez predikcije.

Bora Bora, sve je stvar navike, ali je najbolje navikavati se na onaj bez predikcije... Ponavljam, ukusi su u pitanju. Svakako je bolje imati onaj bez predikcije, jer nju verovatno možeš onda da uključiš i isključiš preko drajvera.
Ispravka, možda i ne možeš, jer evo sad gledam u drajverima i ne piše ništa za angle snapping, samo da uključiš i isključiš softversku akceleraciju (enhanced pointer precision).
Izgleda da ipak ne može, ali ako tebi već odgovara i navikao si se na predikciju, onda te boli uvo. Ja sam se takođe navikao, mada bih svakako voleo da se radije naviknem na rad bez predikcije, to je nešto najbliže onda pravom 1:1 mouse movement-u.

Nazad
Vrh Dno