Šta je novo?

Kvalitetan gaming mis

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
E ljudi citao sam teme tu po vasem forumu, i sada sam pao u veliku dilemu. Zelim da kupim mis do 100e, znaci najbolje za te pare. Imam G5 trenutno, a ujedno sa njim i palm grip tako da trazim veci mis, koji je tezak...(ali kontam da svi skuplji imaju tegove).
Hteo sam da uzmem Kone+ ili Sensei...ali sam citao ovde da imate velikih problema sa Kone+ modelom, tako da nista od toga. Mnogi mi kazu da se ne zezam i uzmem Razera nekog, ali nisam nasao dobar mis koji mi odg. Naga mi se nikako ne svidja zbog gomile dugmica, a Mamba mi je do j...ali je problem sto je skupa. Uz taj mis bih hteo i podlogu od iste firme.
E sada, kakva su vasa iskustva sa Sensei misem, ili da li preporucujete neku bolju Razer opciju ili nesto trece.
Hvala vam unapred.

saitek cyborg r.a.t.7 je jako kvalitetno napravljen, mis vecih dimenzija i tezak, sa gomilom mogucnosti podesavanja oblika prema zelji... takodje ima i tegove, mada je i bez njih mrcina teza od vecine filovanih tegovima. ima malo... hm. cudan. laser. philips twin eye. iako jako dobro radi, uglavnom pravi problem prilikom podizanja misa sa podloge, pa naknadnog spustanja. tada, ume cesto da se desi da mis ne reaguje delic sekunde, recimo do 1/2 sekunde... mada, ne vidim potrebu za nosenjem misa, sa rezolucijom od 5600 dpi... programabilni tasteri, dobar kabal... mis je full. ali ipak, 2put razmisli.
p.s.: on nije jedini koji koristi philips twin eye

Nisam tu opciju imao u vidu, ali plasi me to sto brljavi laser, jer ja dizem mis od podloge kada igram. To ce mi onda biti ozbiljan problem. Inace, imam jedno pitanje...
Zasto svi beze od odgovora za Sensei...jel mis toliko los pa ga niko ni ne spominje, ili je jednostavno toliko redak kod nas da jednostavno ljudi nisu radili na njemu pa nemaju pojma?

Sensei koristi avago ADNS 9500 koji ima blago pozitivno ubrzanje (5-10%) a takodje i negativno (narocito na crnim platnenim podlogama). Idealna podloga za Xai/Sensei bila bi Steelseries 9HD/4HD. Sensei nema tegove kao opciju, koliko ja znam...

Problemi sa Kone+ su rešeni u novim serijama, tako da nema više frke sa njim. R.A.T. 7 / 9 zaobiđi, tj zaobiđi bilo koji miš koji ima FTE senzor. Govorim iz ličnog iskustva. Nemoj da zaboraviš na Mionix Naos 5000.

Znaci Kone+ nema problema....Iskreno to mi je nekako najbolja opcija, ali sam se uplasio kada sam citao na ovom forumu kako mu probija svetlost i sve ostalo. Ako je to reseno onda sam odlucio.

Uz njega nadji negdje i roccat taito podlogu (ako vec nemas neku) i bices prezadovoljan.

Sto se mogucih problema tice, imas garanciju i ne treba da brines.

Takodje, Kone+ nije za manju ruku...

Imam veliku ruku. Mislim G5 mi je bio savrsen a koliko sam uspeo da vidim Kone+ je tu negde sa dimenzijama. I u pravu si...garancija je tu pa cu da vidim, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema.

Pogledaj Zowie AM, po svemu shto sam chitao o njemu i po specifikacijama deluje kao bolesno dobar gaming mish. Nema ga po prodavnicama u Srbiji ali sam video choveka da ih donosi i prodaje za 65e, shto mi deluje kao super ponuda obzirom da na njihovom sajtu koshta 60e.

U odnosu na ostale "gaming" kompanije, prilichno je nova. Ja imam njihov prvi model, Zowie EC1. Mish je odlichan, jedina mana mu je senzor sa angle snappingom i zato i zhelim da ga promenim za AM.
Ovaj dechko koji ih dobavlja kod nas ga trenutno nema, u skorije vreme ce ga dobiti pa ako ne kupish do tad misha, napravicu neki mini review.
I josh jedna stvar, nebitno je shto nisi chuo za kompaniju ako se ljudi trude da naprave dobar proizvod.
Za Steelseries vidim da si chuo a opet si razmatrao da kupish Sensei. Na papiru, sve deluje odlichno ali ja ne znam choveka koji je imao Xai-ja, prethodnika Sensei-ja, da mu neshto nije crklo i da je morao da se drnda sa garancijom, a veruj mi, znam mnogo ljudi koji su imali tog misha. Sensei sam imao, pristojan je mish ali laser mu je djubre kao i na Xai-ju. Mala kolichina prashine je dovoljna da ga totalno ubaguje i zbog toga ne vredi dati ni 20 evra za njega a ne ~80.

Hmmm...pa sada stvarno ne znam sta da uzmem :D Kone+ sa nekom Roccat podlogom mi je bila opcija koju sam prelomio...i jos uvek naginjem ka njoj, ali ne zelim da se za**bem. Ipak je to 100e u pitanju. Sa Logitechom sam prezadovoljan jer imam i G15 tastaturu i G330 slusalice, i nikada probleme nisam imao. A sta je sa njihovim G9 ili G9X? Ili jednostavno da uzmem Kone+?

Poslednja izmena:
Meni se na kraju pricha uvek svodi na to kakav senzor mish ima. Laser vishe nikad ne bih uzeo, pa sve da mi ljudi kazhu da je taj senzor bez mane.
Kone+ koliko znam ima blagu pozitivnu akceleraciju a mislim i G9/G9X.
Ako bi Logitech, ja bih pre uzeo G400, optika je optika. :)

Zato sto ocu nesto ozbiljnije. Jednostavno....imam para i zelim nesto bolje :)

Pa ja ne znam gde ces ozbiljnije!? Ako mislis da ces primetiti razliku u radu izmedju Sensei-a, Kone+, G500 ili G9x veoma se varas, svi poseduju isti avago 9500 senzor. Jedina ti je razlika kakav grip zelis, mogucnost i poziciju dodatnih tastera i to je sve. Ako si rekao da ti je G5 lezao savrseno, ova dva mogu da ti leze jos bolje G500 i G9x. Ne mogu da garantujem, ali iskustvo mnogih korisnika govori da su Logitech misevi najkvalitetniji i najizdrzljiviji na svetu, u ostalom Logitech jedini daje 3 god garancije. Ja kao korisnik G500 modela imam samo reci hvale za njega i nemam nameru da ga menjam skorije. Ako se palis na fensi izgled kone+ ili Sensei-a i ne mozes bez toga, onda ces puci samo gomilu para zbog sminke. Kao sto su ti vec rekli, G400 je strasan mis, optika je ipak preciznija od bilo kog lasera, ne vezano za cenu i izgled. Imao sam i g400 govorim iz iskustva.

G9 je osjetno manji mis od G5 i G500. Ako imas veliku ruku zaobidji G9.

Prilozi

• g9mouse051.jpg
    g9mouse051.jpg
    240.7 KB · Pregleda: 78
  • 2453395408_eb4631aeaf_b.jpg
    2453395408_eb4631aeaf_b.jpg
    480.5 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Ne treba njemu kvalitetan mis nego " nesto sto kosta vise od 100 eura i da mu stoji na stolu " ;)

Tema je "Kvalitetan gaming mis" ;) s tim da kosta 100e :D

Mislim.... Treba mu nesto ozbiljnije od Logitecha.........

Poslednja izmena:
Ako tvrdite da G400 nije nista losiji od Kone+ ili Sensei...onda stvarno ne znam sta da kazem. Ja se isto tako kunem u Logitech, ali nekako ne znam... Znaci ako kazem da imam odvojeno 100e za mis, onda mi recite najbolju opciju. Ako je najbolja opcija mis koji kosta 3000-4000din, pa to je super, ali veoma malo verovatno. Ne znam...zato i pitam vas.

EDIT : Bogami ovaj G500 ne izgleda lose, i verujem da bi bio dobar za mene i moj hvat. Mislite da je Kone+ sminka i nije nista bolji od Logitech-a G500? Ako bi uzeo G500 koju bi mi podlogu preporucili za njega?

Poslednja izmena:
G500 47e i za ostatak kupi G110 za 58e i na konju si:) Msm ako vec hoces da s****s tih 100e :D

Vidi, ja sam se prije kupovine Kone+ nagledao i ispipao mali milion miseva. Logi ko logi, dobri misevi, dobra ergonomija al ***...mnogo velik izbor i malo sam se pogubio a ni utisak mi nije bio kao sa Kone+. Razer mi se ni malo ergonomski nije dopada (probao sam 6-7 modela po razlicitim radnjama). Probao sam neke Microsoft-ove al nista specijalno. Probao sam i SteelSeries,nisu losi al Roccat ih dere za klasu u smislu ergonomije i generalno utiska. Kad se u radnji otvori mis ispred tebe, i onda pipnes prstima plastiku, tastere, skrol ... na to mislim. Meni se to nije dopadalo.

Roccat nema mnogo proizvoda, Kone je imao probleme i gdje god da sam na netu trazio informacije o eventualnim problemima sa Kone+ nisam nasao. Mozda na druze staze neki Logi i jeste bolji, mozda bih se brze navikao na njega otkud znam. Rijetko ko je odavde u prilici da koristi miseve iz ove klase duze vrijeme (2 godine ili slicno) pa da moze da kaze "e ovaj je ovakav, onaj onakav".

U najjuzi izbor su usli Kone+ i Logi g500. Rizikovao sam sa Kone+ i za sada imam samo pohvale. Trebalo mi je mjesec i po dana da naviknem ruku, da namjestim podesavanja u profilima prema razlicitim igricama i u programima koje koristim i sad je legao kao kec na deset. Ne bole prsti ni posle 6+ sati konstantnog igranja, ne znoji mi se nadlanica niti imam grceve u zglobu. U poslednje vrijeme koristim i PS svakodnevno, i takodje mi odlicno zavrsava posao. Za moju ruku je radjen kao po mjeri. Da je imalo veci ili manji, mislim da mi ne bi odgovarao.

Ne znam sta da ti kazem, razumijem koje "muke" imas. Svi ovi misevi koji su ti preporucivani su sigurno dobri i tesko da ijedan ima veliku prednost nad nekim drugim. Sve su to, sto bi se reklo, nijanse. Ti sam moras da odlucis kojem misu ces dati sansu.

Uostalom, imas pravo od 14 dana da probas proizvod i ako nisi zadovoljan da ga vratis.

EDIT:
Prije Kone-a sam 5 godina koristio Logi mx1000 koji je fantastican, ali ovo je neka sasvim druga "dimenzija" sto se tice misa i njegove upotrebne vrijednosti.

Poslednja izmena:
Vidi druze, dzaba ti gledas slike i premisljas se. Ja sam se tako prije par godina nalozio na jedan Razer. Kad sam otisao i uzeo ga u ruku - katastrofa, ne lezi uopste. Probaj par ovih sto su ti predlozeni, pa sam proberi sta ti najbolje lezi u ruci. Ako ti pase G5 kao sto si rekao, tesko da ce ti ijedan Razer leci (znam po sebi, probao sam 100 misonja). Jedan Roccat sam probao, ali se ne sjecam koji i utisak je bio malo bolji od Razera ali daleko ispod Logitecha (ergonomski). Na kraju sam ipak (opet) uzeo G500. Priznajem, i mene je smorio vise taj dizajn, al dzaba kad mi najbolje lezi. Zato idi u radnju, probaj svaki po par minuta i samo ce ti se reci. Sve te marke su kvalitetne i dugo ce trajati. A te price tipa ovaj ima ultramatherfaker laser, gsesnest kroz petnest okaci masku o rep. Sve su to vrh misonje!

Poslednja izmena:
Mislim da cu se jednostavno odluciti za ono sto sam od pocetka hteo, a to je Kone+. Zeleo sam da vidim da li ima neka druga bolja opcija za te pare....i da li Kone+ ima jos uvek probleme koje je imao kada je izasao. Ako je sve u savrsenom redu, ja cu lepo da uzmem to u Nemackoj ili ovde ako nadjem jeftinije i kraj :)

Nazad
Vrh Dno